به گزارش خبرگزاری شبستان، دربخشی از مقدمه این اثر آمده است:«در سال های اخیر مجموعه ای از احکام شرعی تحت عنوان رساله توضیح المسائل منتشر شده و تاکنون ضمن اعمال تغییراتی هم چنان مورد استفاده مومنین است. از طرفی با گسترش گرافیک رایانه ای و ارائه اطلاعات در قالب نمودار ها و اشکال گرافیکی (اینفوگرافیک) که موجب فهم آسان ، سریع و ماندگار مطالب می شود، اثر حاضر به عنوان کتابی مرجع با دسترسی های سریع طراحی و تدوین گردید تا در کنار توضیح المسائل، مقلدین را در فهم افکار یاری نماید.
یعنی بر آن بوده که محتوای این کتاب بر اساس نیازمندی عموم مردم (حتی کسانی که برای اولین بار احکام را مطالعه می کنند) تنظیم شود...»
کتاب به صورت نموداری بسیاری از مفاهیم را برای مخاطبان به گونه ای قابل فهم معنی می کند مثلا در مورد اینکه مسلمان کیست نویسنده با طرح پرسش چنین بیان می کند:«کسی که از نظر عقیدتی به اسلام ایمان دارد و به قوانین آن عمل می کند بنا براین مجموعه اعتقادات یک مسلمان را اصول دین و مجموعه اعمال و افعالی که یک مسلمان باید در زندگی رعایت کند را فروع دین می نامند.
آیت الله العظمی محمداسحاق فیاض از مراجع تقلید شیعه و ساکن شهر نجف در کشور عراق است. وی از شاگردان برجستهٔ سید ابوالقاسم خویی بودهاست.
آیت الله العظمی محمداسحاق در سال ۱۹۳۰ در روستای «صوبه»، یکی از روستاهای ولایت غزنی در مرکز افغانستان، واقع در جنوب کابل، پایتخت این کشور، به دنیا آمد، او دومین فرزند خانواده و بعد از برادرش محمدایوب است. پدرش (درگذشتهٔ ۱۹۸۹) یک کشاورز ساده بود.
به اهتمام پدرش جهت فراگیری علوم در حوزههای علمیه مشغول به تحصیل شد و پس از آموختن قرآن، کتاب جامعالمقدمات و بهجةالمرضیه را فراگرفت.
سپس ادامهٔ تحصیلاتش را در مشهد و آنگاه در نجف ادامه داد و شروع به تکمیل علوم حوزوی نمود.در آنجا کتاب قوانینالاصول از «ابوالقاسم قمی» و قسمتی از کتاب« روضةالبهیة» در شرح کتاب لُمعه را نزد میرزا کاظم تبریزی و سیداسدالله مدنی و میرزا علی فلسفی فراگرفت. سپس به مراحل سطوح عالی رسید و کتاب کفایه از مرحوم آخوند خراسانی و کتاب رسائل و مکاسب محرمه از شیخ انصاری را نزد شیخ مجتبی لنکرانی آموخت، و این مراحل ادامه داشت تا اینکه در جلسات درس اساتید حوزه در دروس خارج شرکت کرد. در اصطلاح به این مرحله خارج میگویند؛ زیرا کتاب معینی را استاد تدریس نمیکند و دروس در این مرحله خارج از کتاب بیان میشود، بلکه موارد تحقیقشده از چندین کتاب و آرا و نظرات چند تن از علمای صاحبنظر مورد نقد و بررسی قرار میگیرد، و این مسئله به قوهٔ اجتهاد طلاب کمک فراوانی میکند.
در همین ایام بود که وی شروع به تدریس کرد و به یکی از اساتید مبرز در حوزهٔ نجف بدل شد و جمع کثیری از اندیشمندان علوم دینیه به محضر درس او حاضر میگشتند. سطح عالی حوزه را در مسجدی معروف به مسجد هندی شروع نمود و در دورههای متعدد کتب مختلف حوزه را تدریس کرد. سرانجام در سال ۱۳۹۸ هـ. ق شروع به بحث خارج نمود. هماکنون شاگردان زیادی در درس او حاضر میشوند.
از جمله آثار آیت الله العظمی محمداسحاق فیاض می توان به کتب زیر اشاره کرد:
«محاضرات در اصول فقه»، ده جلد
«الأراضی»
«النظرة الخاطفه فی الاجتهاد»
«حاشیه بر عروة الوثقی»، ده جلد
«أحکام البنوک؛ منهاج الصالحین»، سه جلد
«مناسک حج؛ المباحث الأصولیة»، چهارده جلد
«جایگاه زن در نظام سیاسی اسلام»
«حکومت اسلامی»
رساله نموداری احکام بر اساس فتاوی حضرت آیت الله العظمی «حاج شیخ محمد اسحاق فیاض» به همت موسسه فرهنگی «صاحب الامر» (عج) در 80 صفحه چاپ و روانه بازار نشر شده است.
نظر شما