به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی؛ دكتر محبوبه روحاني، پزشك متخصص داخلي بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد با اشاره به اینکه 17 آوریل به عنوان روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده، گفت: بر اساس گزارش فدراسيون جهاني هموفيلي(wfh) در جهان، از هر هزار نفر يك نفر به بيماري هموفيلي مبتلاست و شمار زيادي از این افراد از بيماري خود اطلاعي ندارند و به همين دليل بسياري از مراقبت هاي پزشكي مناسب را در طول زندگي دريافت نمي كنند.
وی افزود: هموفيلي يك بيماري خونريزي دهنده مادرزادي وابسته به جنس است كه به دليل اختلال در توليد فاكتورهاي انعقادي ٨ ( هموفيلي a) يا فاكتورهاي انعقادي ٩ ( هموفيلي b) و در نتيجه جهش ژن هاي مرتبط به وجود مي آيد.
دكتر روحاني اظهارداشت: شيوع هموفيلي a از هموفيلي b بيشتر است و حدود ٨٥ درصد موارد را تشكيل مي دهد.
وي بیان کرد: با وجود درمان رايج كنوني، فرد مبتلا به هموفيلي در صورت دسترسي به درمان هاي كافي طول عمر برابر با افراد عادي جامعه خواهد داشت.
پزشك متخصص داخلي بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد اظهار داشت: در بيماراني كه يكي از موارد خونمردگي هاي پي در پي به دنبال ضربه هاي سبك در آغاز خردسالي يا خونريزي خودبخودي به ويژه در مفاصل و بافت هاي نرم و يا خونريزي هاي شديد به دنبال ضربات شديد و اعمال جراحي دارند، بايد به هموفيلي مشكوك شد.
دکتر روحانی بیان کرد: يك سوم بيماران هموفيلي هيچ گونه سابقه خانوادگي از اين بيماري ندارند بنابراين تشخيص قطعي با اندازه گيري دقيق فاكتورهای خونی و اثبات كمبود فاكتورهاي ٨ يا ٩ امكانپذير است.
مسئول بيماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در این ارتباط گفت: مطابق آمار بانك اطلاعاتي كانون هموفيلي ايران، شمار بيماران هموفيلي شناسايي شده در كشور هشت هزار و ٦٥٣ نفر است و ٦٦ بيمار مبتلا به هموفيلي نیز در خراسان شمالي شناسایی شده اند كه ١٣ نفر از اين تعداد را زنان و بقيه را مردان تشكيل مي دهند.
مهري فرشاد، بیان کرد: خدماتي نظير دريافت فاكتورهاي انعقادي، تزريق فاكتور، انجام آزمايشات، تعويض مفصل، فيزيوتراپي و ويزيت هاي تخصصي در مراكز دولتي براي مبتلايان به هموفيلي رايگان است.
وی افزود: متخصصان داخلي دو روز در هفته به منظور ويزيت بيماران خاص در بيمارستان امام رضا (ع) واحد بيماران خاص حضور دارند.
نظر شما