به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، زهرا امینی، سرپرست اداره کل بهزیستی استان مرکزی در جریان برگزاری دوره آموزشی ارتقا و گسترش امور هنر درمانی معلولین که با حضور کارشناسان مراکز روزانه غیر دولتی سراسر استان مرکزی برگزار شد، بر حضور معلولین در سطح اجتماع تاکید کرد و گفت: معلولین نیز همچون دیگر اقشار جامعه باید فرصتی پیدا کنند تا خلاقیت فکری و هنری خود را رشد داده و علاوه بر منافع خود برای غنی سازی افکار جامعه هم به کار گرفته شوند.
وی با بیان اینکه باید با مشارکت دادن آنها و تشکیل گروه های هنری و فرهنگی این عزیزان را هرچه بیشتر با دنیای خارج از ذهن شان آشتی دهیم، افزود: در این راستا هنر درمانی یکی از راه های درمان معضلات و مشکلات روحی و روانی این گروه ها است.
این مقام مسئول بستر سازی برای انعکاس توانمندی های افراد تحت پوشش را از مهمترین وظایف بهزیستی دانست و اضافه کرد: باید قابلیتهای افراد معلول به جامعه شناسانده شود و بتوانیم تغییر نگرش ایجاد کنیم.
امینی ادامه داد: جامعه باید بداند که همه افراد معلول علی رغم محدودیت هایی که دارند میتوانند در همه زمینه ها به ویژه فرهنگ و هنر مثل سایر عرصه های زندگیشان فعال و مثمر ثمر باشند.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: بهزیستی برای کاربردی کردن هنر فقط به تئاتر بسنده نکرده و در سایر هنرها نیز فعالیت دارد، اما تئاتر نقش موثری داشته و بیشتر از همه فنون هنر توانسته مثمر ثمر باشد.
وی خاطر نشان کرد: شاید معلولان ما به دلیل محدودیت هایی که دارند، نتوانند برخی از حالات نمایشی را اجرا کنند، اما با توجه به اینکه احساساتشان را خیلی بهتر از افراد دیگر می توانند منتقل کنند، پیام های نقششان را خیلی بهتر و واضح تر می توانند به افراد انتقال دهند.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به تلاش بهزیستی برای آموزش و بکارگیری مربیان، مدرسان و اساتید برجسته در این زمینه خبر داد و افزود: مربیان و اساتید مجرب می توانند استعدادهای افراد را در زمینه تئاتر شناسایی و بیشتر به این عرصه بپردازد تا ما بتوانیم شاهد جشنواره ها و فستیوالهای هنری بهتر و موثرتری باشیم.
امینی گفت: این کارگاه با هدف استفاده از کاربرد هنر در افزایش توانایی فیزیکی و تقویت مهارت های حرکتی ذهنی، همچنین استقلال افراد کم توان ذهنی در انجام امور جاری زندگی برگزار شده است.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: کاربرد هنر در افزایش توانایی فیزیکی و تقویت مهارت های حرکتی ذهنی و همچنین استقلال افراد کم توان ذهنی در انجام امور جاری زندگی قابل مشاهده است.
وی هنردرمانی را شیوهای از درمان دانست که به کمک آن، فرد وارد فرایند خلق اثر هنری میشود و ضمن این تجربهی تازه، از نظر جسمی، روحی و عاطفی بهبود مییابد.
این کارگاه آموزشی از 26 فروردین آغاز و به مدت سه روز ادامه دارد.
نظر شما