ارزدیجیتال تلگرام چیست؟/ارز دیجیتال تلگرام عامل اختلال در نظام بانکی کشور

خبرگزاری شبستان:وزیر ارتباطات ارزهای الکترونیکی را یک فرصت خواند و اظهار داشت: اگر در مقابل این ارزها ساکت بنشینیم، این ارزها تبدیل به تهدید می شوند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های شبستان به نقل از خبرگزاری علم و فناوری؛محبوب‌ترین نرم‌افزار پیام‌رسان این روزهای ما، قرار است قدم‌های بزرگی در راه رشد و ورود به عرصه‌های جدید بردارد. تلگرام که به خاطر امنیت بالا در فرآیند پیام‌رسانی در میان کاربران کشورهای در حال توسعه طرفداران زیادی دارد، منابع درآمدی خاصی نداشته و معمولا با سرمایه شخصی اداره شده است. حالا اما گویا تلگرام با تکیه بر محبوبیتی که در این سال‌ها به‌دست آورده است، برنامه‌های تازه‌ای برای درآمدزایی دارد. با توجه به اسناد و گزارشاتی که در این زمینه منتشر شده است، تلگرام برنامه‌ای جدی برای ارائه اولیه ارز مجازی یا ICO (مخفف عبارت Initial Coin Offering که اتفاقی شبیه به IPO یا ارائه اولیه سهام است) در راستای طرح شبکه باز تلگرام یا TON دارد.

همه چیز درباره ارز دیجیتال تلگـــرام

تلگرام را باید یکی از سرویس‌های پیام‌رسانی خواند که به دلیل داشتن ویژگی رمزنگاری قوی به رقبایی نظیر واتساپ تاخته و محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسان در کشورمان است. براساس شنیده‌ها تلگرام در نظر دارد تا فناوری بلاک‌چین اختصاصی خود را راه‌اندازی کرده و از این‌رو ارز رمزنگاری اختصاصی خود را نیز در اختیار علاقمندان قرار دهد. اطلاعات موجود نشان از این دارد که پلتفرم بلاک‌چین تلگرام با عنوان The Open Network یا بصورت اختصار TON شناخته شده و فناوری آن برگرفته از بلاک‌چین مورد استفاده در بیت‌کوین با بهبود‌هایی است که مهندسان تلگرام روی آن اعمال خواهند کرد.

آنتون روزنبرگ، یکی از مهندسین پیشین تلگرام است که اطلاعاتی را در این رابطه ارائه کرده است. روزنبرگ با انتشار پستی در تلگرام یک ویدیو را نیز به انتشار گذاشته که در کنار ارائه‌ی آماری در رابطه با میزان کاربران تلگرام و گستردگی استفاده از این پیام‌رسان، اطلاعاتی را نیز در رابطه با راه‌اندازی این پلتفرم اختصاصی ارائه کرده است. یکی از قابلیت‌های بسیار جالب ارز رمزنگاری تلگرام ایجاد امکانی برای ارسال از طریق این پیام‌رسان بین کاربران خواهد بود. همانطور که می‌دانید این روزها بسیاری از کمپانی‌های بزرگ حوزه‌ی فناوری امکان ارسال پول از طریق اپلیکیشن‌های پیام‌رسان خود را فراهم آورده‌اند، حال آنکه این موضوع توسط تلگرام با استفاده از پول رمزنگاری شده ممکن خواهد شد.

 یک ارز مجازی انحصاری و محبوب

تلگرام برای فروش و ارائه خدمات ارز مجازی خودش تمایلی ندارد که از پلت‌فرم‌های مشابهی مانند اتریوم (Ethereum یک پلت‌فرم ارز مجازی متن‌باز و مبتنی بر بلاک‌چین که سه سال پیش از سوی یک جوان روسی ارائه شد) استفاده کند. در واقع تلگرام می‌خواهد پلت‌فرم خودش را برای رقابت با چنین پلت‌فرم‌های مشابه دیگر، میزبانی موج جدید خدمات تحت وب غیرمتمرکز و تجربه‌های جدیدی از اینترنت به کمک پدیده بلاک‌چین‌ها (پایگاه‌های داده که اطلاعات مربوط به هر کدام از تراکنش‌های آنلاین را ذخیره کرده و در یک دفتر کل ثبت می‌کنند تا در موارد لزوم منتقل کنند. این اطلاعات برای هر تراکنش به‌صورت منحصر به فرد ایجاد شده است و هرگز از بین نمی‌روند) ارائه کند. این شرکت تصمیم دارد در مجموع معادل ۲/ ۱ میلیارد دلار را در اولین ارائه ارز دیجیتالی خودش با نام «گرام» عرضه کند. این میزان با پیش فروش ۶۰۰ میلیون دلاری برای سرمایه‌گذاران سنتی و حلقه اول مدیران این شرکت، آغاز خواهد شد.

اولین مرحله در فاصله ماه‌های ژانویه تا فوریه با دعوت از شرکت‌کنندگان خاص انجام می‌شود و سپس این شرکت در ماه مارس عرضه عمومی ارز دیجیتالی خودش را آن هم بدون هیچ سقف مشخصی انجام می‌دهد. انتظار می‌رود در عرضه عمومی دست‌کم ۶۰۰ میلیون دلار برای خرید ارز دیجیتالی این پیام‌رسان محبوب هزینه شود تا به این ترتیب به راحتی رکورد ۲۵۷ میلیون دلاری ارز رقیب Filecoin را که به تازگی عرضه شده بود، پشت سر بگذارد.

صرف‌نظر از این اعداد و ارقام، عرضه ارز دیجیتالی تلگرام اتفاق بسیار مهمی است به خاطر محصولی که محبوبیت آن در میان کاربران و مصرف‌کنندگان بیشتر از هر محصول و پروژه مشابه دیگری است. هر چه باشد پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تعداد کاربران تلگرام در سال جدید میلادی از مرز ۲۰۰ میلیون کاربر فعال عبور خواهد کرد. در ماه اکتبر سال گذشته میلادی تلگرام ۱۸۰ میلیون کاربر فعال ماهانه داشت که هر روز ۷۰ میلیارد پیام رد و بدل می‌کردند. در نهایت آمارها نشان می‌دهند که دست‌کم ۵۰۰ هزار کاربر جدید هر روز از تلگرام استفاده می‌کنند. با این اوصاف انتظار می‌رود که این سرویس پیام‌رسان در اولین فصل سال ۲۰۱۸ حدود ۲۰۰ میلیون کاربران فعال در ماه داشته باشد؛ کاربرانی که می‌توانند نیروی مهمی برای رشد و نفوذ سریع ارز دیجیتالی این شرکت به حساب بیایند.

 

پلت‌فرم شبکه باز

پیام‌رسان محبوب تلگرام قرار است پلت‌فرم مبتنی بر بلاک‌چین خود را با نام «شبکه بازتلگرام» (Telegram Open Network)‌ یا TON به کمک منابع ممتاز راه‌اندازی کند که در واقع از نسخه به‌روز شده و بهبود یافته تکنولوژی بلاک‌چین بهره می‌برد. این پلت‌فرم که در واقع نسل سوم تکنولوژی بلاک‌چین است، امکاناتی را برای کاربران فراهم می‌کند تا انتقالات مالی را تحت تاثیر قرار داده و امکان اجرای تراکنش‌های مالی را در داخل اپلیکیشن ارائه کند. محصولی که به‌عنوان ارز مجازی از پلت‌فرم مبتنی بر بلاک‌چین جدید این شرکت یعنی TON ارائه می‌شود، همان گرام بوده و قرار است به‌صورت گسترده با چندین اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب و پرطرفدار هم یکپارچه‌سازی شود. کیف پول‌های سبک ویژه‌ای هم برای این ارز ارائه می‌شوند که در واقع کاربران را از الزام دانلود بلا‌ک‌چین‌های پیچیده، متراکم و سنگین بی‌نیاز می‌کنند. شنیده می‌شود کیف پول دیجیتالی تلگرام هم از فصل چهارم سال جاری میلادی راه‌اندازی خواهد شد و تمام قابلیت‌های آن از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی در دسترسی کامل کاربران این پیام‌رسان قرار خواهند گرفت. با این اوصاف پلت‌فرم بلاک‌چینی تلگرام بسیار قدرتمندتر و بهتر از راهکارهای فعلی ارزهای مجازی دیگر مانند بیت‌کوین واتریوم است.

به عبارت دیگر، این پلت‌فرم پرداخت‌های مجازی و آنلاین را تسهیل کرده و انتقال میکروتراکنش‌های میان ۱۸۰ میلیون کاربر خودش را سریع‌تر، ساده‌تر و البته امن‌تر از رقبای دیگرش امکان‌پذیر می‌کند. بررسی‌های انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که در هر ثانیه ۷ تراکنش برای بیت‌کوین و ۱۵ تراکنش برای اتریوم انجام می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که پلت‌فرم TON امکان انجام تراکنش‌های مجازی با سرعت بیش از این‌ها را برای ارز مجازی تلگرام یعنی گرام فراهم بیاورد. «نیکولای دوروف» یکی از موسسان تلگرام معتقد است که پلت‌فرم TON به کمک ساختار چندین بلاک‌چینی خودش امکان انجام سریع و امن‌تر تراکنش‌ها را ایجاد می‌کند. او می‌گوید در بستر این پلت‌فرم امکان انجام چندمیلیون تراکنش در هر ثانیه وجود دارد تا به این ترتیب بتواند پاسخگوی نیاز میلیون‌ها کاربر رو به افزایش تلگرام باشد.

در حقیقت گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهند که تلگرام تصمیم دارد بلاک‌هایی را برای تمرکززدایی از اینترنت توسعه بدهد. این کار در نهایت به اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (که با نام DAapps شناخته می‌شوند)، قراردادهای هوشمند، وب‌سایت‌های غیرقابل فیلتر و ... قدرت بیشتری می‌دهد. به این ترتیب پلت‌فرم TON ستون فقراتی مستحکم برای ارائه انواع جدید سرویس‌های اینترنتی خواهد بود و همچنین به شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان فعلی هم امکان پیوستن به این پلت‌فرم را هم می‌دهد. در واقع مدیران تلگرام می‌خواهند یک محیط کاربری غیرقابل نفوذ و غیرقابل فیلتر را با تکیه بر ارز دیجیتالی منحصر به همین شبکه تولید کنند. این اسناد و گزارش‌ها نشان می‌دهند که محیط TON شامل یک سرویس توزیع ذخیره‌سازی، یک سرویس پروکسی، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند و یک مرکز تبادل تبلیغات اینترنتی غیرمتمرکز و یک بازار عرضه کالاهای فیزیکی و دیجیتالی خواهد بود.در حالی که پیام‌رسان تلگرام که از سوی پاول دوروف روسی راه‌اندازی شده، می‌خواهد از ارز مجازی خودش بهره ببرد، گویا یک پیام‌رسان رقیب دیگر هم چنین تصمیمی گرفته است. به این ترتیب پیام‌رسان Kik هم به تازگی اعلام کرده است که می‌خواهد ارز مجازی مبتنی بر بلاک‌چین خود را با نام KIN عرضه کند. با این همه به نظر می‌رسد که باید منتظر اوج‌گیری مجدد تلگرام و تعریف جدید آن از موفقیت در بازار پیام‌رسان‌ها به کمک تکنولوژی‌های جدید باشیم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس

پای ارز دیجیتال تلگرام به خانه ملت رسید !

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی تهدیدات تلگرام با حضور وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی خبر داد.

حسن حسینی‌ شاهرودی از برگزاری نشست این کمیسیون برای بررسی ابعاد تهدیدات پیام‌رسان تلگرام در حوزه اقتصادی خبر دادو گفت:این نشست در روز دوشنبه هفته جاری بیستم فروردین برگزار می‌شود. پیام‌رسان تلگرام نه تنها حد و مرزها و حدود آزادی بیان را رعایت نمی‌کند، بلکه با نقض قوانین بین‌المللی موجب به هم‌ریختگی اوضاع در داخل شده است.

وی اضافه کرد:

بارها از طریق مراجع ذی‌صلاح به مدیران تلگرام تذکرات لازم مبنی بر اخلال در نظم اجتماعی و عمومی از طریق برخی کانال‌های ضد انقلاب و معاند نظام اسلامی که در این پیام‌رسان فعالیت می‌کنند، داده شده، اما مدیران آن از همکاری با مسئولان خودداری کرده‌اند.

این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه فضای سایبری نباید در اختیار بیگانگان قرار گیرد، اظهار داشت:

باید شرایطی برای رشد و شکوفایی متخصصان جوان داخلی در طراحی پیام‌رسان‌های داخلی فراهم شود و دولت نیز باید از آنها حمایت و زیرساخت‌های لازم فراهم کند. پیام‌رسان‌های داخلی به مراتب از امنیت بیشتری برای کاربران برخوردارند و هنگامی که این پیام‌رسان‌ها، جایگزین تلگرام و یا هر پیام‌رسان خارجی دیگری شود، کاربران به مزایای استفاده از آنها بیشتر پی می‌برند.

 

آذری جهرمی

 

بانک مرکزی درباره ارز دیجیتال تلگرام تصمیم‌ گیری می‌کند

محمدجواد آذری جهرمی در جلسه مشترک کمیسیون اقتصادی و کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص تهدیدات اقتصادی تلگرام اظهار داشت: در صورت ادامه فعالیت تلگرام، مرجع اعتماد در حاکمیت تغییر می کند. در حال حاضر مردم پول خود را در بانکها سرمایه گذاری می کنند و ملک خود را در مرکز ثبت اسناد ثبت می کنند. حاکمیت ها از طریق نهادهایی که محل اعتماد مردم هستند، حاکمیت می کنند اما در صورت استقرار با بلاک چین مراجع اعتماد تغییر خواهد کرد.

وی افزود: رمزهایی مثل بیت کوین و اتریوم یکی از خصلتهایشان غیر متمرکز بودن و زیرسوال بردن نظام های بانکی است. با استقرار نظام گرام، مرجع اعتماد عوض می شود. کشورهایی که به دنبال استقرار رمز الکترونیک بومی هستند، می خواهند مرجع اعتماد باشند.

آذری جهرمی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر در مقابل فضای مجازی منفعل باشیم حاکمیتمان دچار خدشه می شود، گفت: حجم تبادلات بیت کوین در صرافی های تهران بسیار بالا و تکان دهنده است و به خاطر کاهش نرخ بیت کوین، افراد ضرر های مالی زیادی کردند.

وزیر ارتباطات ارزهای الکترونیکی را یک فرصت خواند و اظهار داشت: اگر در مقابل این ارزها ساکت بنشینیم، این ارزها تبدیل به تهدید می شوند.

 

ایرانی‌ها حق شرکت در پیش فروش ارز دیجیتال تلگرام را ندارند !

به گزارش روزنامه روسی RBC، افرادی که در فهرست تحریم‌های بین‌المللی هستند و شهروندانی که در مناطق تحت تحریم زندگی می‌کنند، از شرکت در پیش فروش توکن های تلگرام منع می‌شوند.

طبق گفته RBC که ادعا می‌کند نسخه‌ای از قرارداد صادر شده تلگرام به خریداران خصوصی را دارد، هر شخصی که در فهرست تحریم‌های ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا یا شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد، مجاز به شرکت در هیچ دوره از پیش فروش توکن های تلگرام نیست.

این محدودیت همچنین شامل بستگان افراد تحریم شده و ساکنان مناطق تحت تحریم، از جمله کریمه، کوبا، ایران، کره شمالی و سوریه می‌شود.

فوری/ ایرانی‌ها حق شرکت در پیش فروش ارز دیجیتال تلگرام را ندارند !
بر اساس گزارش RBC، یکی از شرکت کنندگان روسی پیش فروش خصوصی، و مدیر ارشد یکی از صندوق‌های سرمایه گذاری، محتوای این خبر را تأیید کرده‌اند.

سرویس پیامرسان تلگرام قصد راه اندازی بزرگ‌ترین ICO تاریخ ارزهای دیجیتال را دارد.

تلگرام پیش از این در یک پیش فروش خصوصی ۸۵۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرد و گفته می‌شود که در دومین پیش فروش خصوصی هم به همین اندازه سرمایه جذب خواهد کرد.

در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد کاربران پیامرسان تلگرام، ایرانی هستند.

در حالی که همه کاربران ایرانی علاقه‌مند به ارزهای دیجیتال، منتظر شروع پیش فروش عمومی بودند، خبر این روزنامه روسی همه را به شوک فرو برد.

بیانیه جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک:

ارز دیجیتال تلگرام در نظام پولی کشور اختلال ایجاد می کند

«جمعیت توسعه‎گران فضای مجازی پاک» در بیانیه ای اعلام کرد: « در آستانه چهل سالگی انقلابی هستیم که بر مبنای وحدانیت الهی و با شعار استقلال و آزادی، از دل مردم سرزمینی تاریخ‎ساز شکل گرفت و فراز و نشیب‎های گوناگونی را پشت سر گذاشت و راه دشواری را نیز در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی پیش رو دارد. یکی از مولفه های اصلی تمدن نوین اسلامی، ماهیت پویای آن در مواجهه با تحولات بنیادین بشری است. تحولات تمدن‎سازی که رویکرد فعالانه در قبال آنها، ضامن حیات و استمرار انقلابی است که به لطف الهی و اراده مردم ایران اسلامی رقم خورده است.

گسترش روز افزون فناوری‎های اطلاعات و ارتباطات در کشور، با ورود به صنایع مختلف از سالها پیش آغاز شد و اکنون به حدی جای خود را در میان آحاد مردم باز کرده است که کمتر کسی را می توان یافت که در تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی خود از کاربرد های این فناوری بی‎بهره باشد.

عمق و دامنه گسترش فضای مجازی در جامعه که زمینه‎ساز تسهیل و تسریع ارتباطات، آگاهی‎بخشی عمومی، توسعه، اشتغال‎زایی، شفافیت، توزیع آزادانه و عادلانه اطلاعات، ارتقای استانداردها و کیفیت خدمات است را می‎توان یکی از فرصت‎های عظیم تحقق اهداف انقلاب اسلامی برشمرد. در حالی که همین بستر می‎تواند زمینه ساز نفوذ عمیق فرهنگی، آسیب‎های شدید روحی، اخلاقی و عاطفی در جوانان، ضربه به بنیان خانواده، هتک حرمت، نقض حریم خصوصی، ترویج شایعه، ایجاد ناامنی، ترویج رفتارهای خلاف شرع و عرف، و رسوخ سبک زندگی غیر اسلامی باشد.

تلگرام گرچه تا امروز تنها یک پیام‎رسان و رسانه عادی بود، اما نشان داد که با انحصار و قدرتی که در خلاء پیام‎رسان‎های داخلی و حتی خارجی به دست آورده و به پشتوانه احتیاجی که مردم برای گذران زندگی خود به آن پیدا کرده‎اند، از قوانین و مقررات کشور سرپیچی کرده و تمکینی به آنها ندارد.

شواهد نشان می‎دهد، علاوه بر اینکه تلگرام یکی از اهداف خود را مهندسی فضای جامعه کشور در بزنگاههای حساس و مهم نشان داده، امروز پا را فراتر گذاشته و وارد فاز اقتصادی شده است تا با تضعیف و فلج کردن نظام بانکی و پولی کشور اهداف خود را بیش از پیش گسترش دهد. دقت در این معنا که راه اندازی و عمومیت یافتن پروژه جدید تلگرام با عنوان «شبکه باز» و «ارز دیجیتالی گرام» در بین مردم می‎تواند اثرات وسیع و مخربی برای حاکمیت ملی کشور و نه تنها نظام سیاسی آن داشته باشد.

حساسیت موضوع ما را بر این می‎دارد که با اقناع و توجیه مردم که همان نگهبانان حقیقی کشور هستند، از خطرات و آسیب‎های احتمالی جلوگیری کنیم. پیش‎بینی متخصصین امر این است که ارز دیجیتال تلگرام یا همان گرام، با توجه به فراگیری تلگرام در جامعه ایرانی می‎تواند به سرعت رشد کرده و تبعات جبران‎ناپذیری بر اقتصاد کشور داشته باشد و ضمن ایجاد اختلال در نظام پولی و اقتصادی کشور، باعث خروج سالانه میلیاردها دلار ارز کشور شده و مشکلات جدی اقتصادی را برای آحاد مردم (با توجه به فراگیری تلگرام) ایجاد نماید. در راستای جلوگیری از این فاجعه اجتماعی/اقتصادی نکاتی چند را به استحضار مسئولین امر، نخبگان و فرهیختگان جامعه، و آحاد ملت عزیزمان می‎رسانیم.

حمایت از توسعه بومی زیرساخت‎های ارتباطی، اطلاعاتی و نرم افزاری کشور که درعین روزآمدی، نیاز کاربران داخلی را برطرف کرده و زمینه اعمال قدرت و نفوذ بیگانگان را سلب کند، عاملی در پیشرفت این حوزه است. از این میان می‎توان اهتمام مضاعف جهت توسعه همه جانبه شبکه ملی اطلاعات و فراهم ساختن زمینه رشد پیام‎رسان های داخلی را به عنوان گام های اساسی حرکت در این مسیر برشمرد.

ضمن تشکر وافر از رهبر معظم انقلاب اسلامی در صدور فتوای تاریخی «حرام شرعی بودن تعرض به امنیت و حریم مردم در پیام‎رسان‎های داخلی»، مسئولان ذیربط بسترهای لازم برای صیانت از حریم خصوصی کاربران در پیام رسان های داخلی و نیز اجبار مالکان پیام رسان های داخلی به حفاظت از اطلاعات کاربران در بلند مدت را در دستور کار فوری خود قرار داده و قوانین لازم را به سرعت در مجاری مربوطه به تصویب برسانند.

رسانه ها اعم از گفتاری و نوشتاری با دوری از سیاست زدگی، آنچه که به صلاح منافع ملی است و نه آنچه که منطبق با منافع زودگذر جناحی است، توضیحات و تبلیغات لازم را برای آگاهی بخشیدن و رفع شبهه انجام دهند تا علاوه بر اینکه به رسالت روشنگری خود عمل می کنند، در این نقطه حساس و مهم یاری بخش مردم در این زمینه باشند.

از عموم ملت ایران انتظار می رود با توجه به ضرورت نامگذاری سال ۱۳۹۷ توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی با انتخاب پیام رسان های بومی، اجازه خدشه دار شدن حاکمیت ملی ایران در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، و اقتصادی که تحت تسلط مدیر یک پیام رسان بیگانه است را ندهیم.

«جمعیت توسعه‎گران فضای مجازی پاک» که شامل تعدادی از اساتید، دانشجویان، و دغدغه‎مندان فرهنگی فضای مجازی کشور است، امید دارد تا بتواند بخش کوچکی از مسئولیت خود را برای کمک به حاکمیت در سالم‎سازی فضای مجازی، تولید محتوای طیب و طاهر، و مطالبه‎گری از مسئولین ایفا نماید. امید است الطاف الهی مشمول تلاش‎های خالصانه مسئولین و فعالان قرار گیرد، و آینده روشنی را برای تمدن نوین اسلامی در این حوزه رقم زند.»

انتهای گزارش/

 

کد خبر 699812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha