به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام علی ریاحی نبی، مجتهد و متخصص تاریخ اسلام امروز (27 فروردین) در نشست تخصصی بررسی مبانی هنر انقلاب اسلامی با بیان اینکه قبل از تعریف هنر انقلاب باید هنر اسلامی را تبیین کنیم، افزود: هرچند برخی معتقدند هنر اسلامی نداریم ولی هنر اسلامی داریم و شامل همه زیرمجموعه ها از جمله موسیقی، معماری و حوزه تجسمی و سایر بخش ها می شود.
وی در تعریف هنر هم با بیان اینکه نگاه ما، هنر به معنای متعارف بین هنرمندان همچون هنر تئاتر، ادبیات، موسیقی، تجسمی، معماری و ... است، ادامه داد: هنر اسلامی، هنری است که واجب و حرام و مستحب ها رعایت و مکروه و مباح از آن خارج شود.
حجت الاسلام ریاحی نبی در توضیح بیشتر این مسئله با بیان اینکه هر قانونی نسبت به پدیده های پیرامونی پنج موضع «باید انجام شود»، «نباید انجام شود»، «بهتر است انجام شود»، «بهتر است انجام نشود» و «فرقی نمی کند» دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه اسلام در فضای جامعه عرب شکل گرفته، این مبحث با موضوع «واجب، حرام، مستحب، مکروه و مباح» تبیین می شود.
این مجتهد و متخصص تاریخ اسلام اظهارداشت: با توجه به این موارد در تعریف هنر اسلامی باید گفت هنر اسلامی، هنری است که واجب و حرام و مستحب ها را رعایت کند و مکروه و مباح از آن خارج شود.
وی با ذکر این مطلب که هر هنر اسلامی مُجاز است ولی هر هنر مُجاز، اسلامی نیست، تصریح کرد: هنری که طبق قوانین نظام اجرایی شود، هنر مُجاز است و اگر همین هنر مجاز به صورت جدی در راستای تأمین اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی باشد در قالب هنر انقلاب اسلامی تعریف می شود.
حجت الاسلام ریاحی نبی، تأکید کرد: هنرمندان باید تلاش کنند با نیت پاک و درست، هم بر محتوا و عقاید و هم بر فروع فقهی توجه کرده و با تولید آثار هنری دینی و اسلامی، جامعه را به سمت اهداف عالیه رهنمون کنند.
نشست تخصصی بررسی مبانی هنر انقلاب اسلامی به مناسبت هفته گرامیداشت هنر انقلاب اسلامی، به همت حوزه هنری و همکاری مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی با حضور طلاب خواهر و برادر در محل تالار حافظ بجنورد برگزار شد.
نظر شما