معصومه ظهیری، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم در گفت وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان درباره تاثیر برگزاری این رقابت ها در انگیزه بخشی به بانوان برای حضور در این ساحت مقدس و نورانی، گفت: اصل اینکه باید به قرآن رجوع کنیم، غیرقابل انکار است و لذا باید و به قرائت، معارف، تدبر و فهم قرآن و عمل به آن اهتمام و برای اش برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: این برنامه ریزی در اشکال مختلف می تواند بروز و ظهور داشته باشد مثل آموزش قرآن، تفسیر، ترویج برنامه های قرآنی و ... تا افراد به این حوزه اهتمام داشته و درصدد عمل به قرآن برآیند؛ البته برای کشف آموزه های وحی و پیاده سازی آنها، باید کارهای پژوهشی انجام شود چراکه قرآن دارای بطون است و در قالب پژوهش است که می توان به لایه های قرآن دست یافت و ناگفته های آن را برای جامعه امروز تبیین کرد.
ظهیری تاکید کرد: بنابر این، فعالیت های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی ترویجی در این باره باید مدنظر باشد، البته با رویکرد انس با قرآن؛ در این میان تبلیغ و ترویج در انس با قرآن اهمیت بسزایی دارد تا افراد و خانواده ها از اقشار مختلف رغبت حضور در این ساحت مقدس را بیابند و اساساً شیوه قرآن هم در بسیاری از موارد ترغیب و تشویق است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به دیگر ابعاد اثرگذار برگزاری مسابقات قرآن کریم بانوان در بخش بین الملل، بیان کرد: در عرصه بین المللی هم این رقابت ها می تواند سازوکار ارتباط و تعامل موثر بانوان فعال قرآنی در جهان اسلام را فراهم کند.
وی درباره رهاورد این رقابت ها برای وحدت در جهان اسلام، ابراز کرد: بی تردید مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان می تواند از جهت ایجاد وحدت رویه در سرلوحه قرار دادن قرآن زمینه ساز وحدت در جهان اسلام باشد؛ همین نوشتار و متن واحد مصحف شریف و رقابت از طریق آن وحدت آفرین است. علاوه بر این، برگزاری نشست ها و دیدارهای نخبگان قرآنی جهان اسلام در حاشیه این رقابت ها نیز عاملی موثر در پیشبرد اهداف وحدت گرایانه و تعاملات فرهنگی در جهان اسلام است.
ظهیری درباره فرصت سازی های مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان برای اصلاح سبک زندگی در جامعه اسلامی، تاکید کرد: قرآن کتاب قانون است نه زینت؛ سیدجمال الدین اسدآبادی در خطبه ای با عنوان «عود الی القرآن»(رجوع به قرآن) می گوید: ... ما به جایی رسیده ایم که قرآن زینت و گردآویز ما برای محافظت از چشم زخم شده است ... . قرآن برای آن است که ما از آن درس برای سبک و شیوه زندگی کردن بگیریم.
کارشناس امور زنان در پایان خاطرنشان کرد: بنابر فرموده قرآن، آیات نورانی وحی «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ» داروخانه معنوی است و شفای درون و پاکسازی اعمال بیرون ما را رقم می زند و اساساً پیامبر اکرم(ص) مبعوث شدند برای تزکیه انسان. که این تزکیه محقق نمی شود مگر آنکه جزءجزء و ثانیه ثانیه سبک زندگی ما قرآنی باشد.
گفتنی است، دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان از یکم تا چهارم اردیبهشت ماه با حضور نخبگانی از کشورهای مختلف جهان در هتل ارم تهران برگزار می شود.
نظر شما