به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، والاستریتژورنال در سرمقاله خود نوشته که پیروزی محور تهران-دمشق-مسکو در جنگ سوریه را نمیتوان با بمباران تغییر داد.
این در حالی است که مقامات کشورمان و کارشناسان منطقه نیز در دو روز گذشته بر این اصل تاکید داشته اند.
تهاجم به سوریه ناشی از عصبانیت از شکست تروریستها بود
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پی تجاوز جنایتکارانه آمریکا و متحدانش به کشور سوریه، عصر امروز در ارتباط تلفنی با سپهبد علی ایوب وزیر دفاع این کشور، ضمن محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه ائتلاف غربی به تمامیت ارضی سوریه، از ایستادگی و مقاومت شجاعانه مردم و ارتش سوریه در مقابل متجاوزین تقدیر و تشکر کرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تجاوز آشکار و شتابزده ائتلاف غربی که به بهانه واهی استفاده از سلاح شیمیایی صورت گرفته است را ناشی از عصبانیت متجاوزین و حامیان منطقه ای آنان از شکست قطعی تروریستها و پیروزی های چشمگیر ملت و ارتش سوریه و متحدان او بخصوص در غوطه دانست.
سرلشکر باقری اظهار داشت: جنایتکاران نهتنها از این اقدام غیرقانونی و وحشیانه سودی نخواهند برد، بلکه ملت و دولت سوریه را در مقابل تهاجم دشمنان خارجی و داخلی خود متحد و منسجم تر خواهد کرد.
وی با تاکید بر ادامه همدلی و حمایت جمهوری اسلامی ایران از کشور سوریه افزود ملت و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران چونان گذشته در کنار ملت و نیروهای مسلح سوریه مبارزه خود با تروریست های جنایتکار را ادامه خواهد داد.
در ادامه، سپهبد علی ایوب، وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش سوریه نیز ضمن تشکر از تماس تلفنی سردار باقری، با ارائه توضیحاتی در مورد چگونگی عملیات موشکی غرب علیه سوریه اعلام کرد که اقدام تجاوزکارانه ائتلاف غربی خوشبختانه خسارت چندانی در بر نداشته و نیروهای ارتش سوریه با پدافند دقیق، تعداد قابل توجهی از موشکهای متجاوزان را مورد هدف قرار دادند.
وی افزود: عدم توفیق نیروهای غربی در انجام این عملیات باعث افزایش روحیه نیروهای ارتش و ملت سوریه شده و شرایط بسیار خوبی بر اوضاع سیاسی نظامی سوریه حکمفرماست و این اقدامات تجاوزکارانه هیچ گونه خللی در اراده محور مقاومت و نیروهای سوریه برای ادامه مبارزه با تروریسم و اخراج قطعی آنها از سوریه وارد نخواهد ساخت و همچنان با همکاری مشترک روسیه و جمهوری اسلامی ایران در محور مقاومت با تروریست ها مقابله خواهند کرد.
حرکت آمریکا و متحدانش پیشدستانه بود
مسعود گودرزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشور سوریه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این اقدام یک حرکت و فرار رو به جلوی سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس در مورد مسئله سوریه بود.
وی اظهار داشت: موضوع حمله شیمیایی سوریه در سازمان ملل مطرح شده بود و قرار بود در این زمینه مسئله از لحاظ سیاسی، فنی و حقوقی مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود آیا این ادعا صحت دارد یا نه.
گودرزی با بیان اینکه اقدام آمریکا و متحدانش پیشدستانه و برای رسیدن به اهدافشان در خاورمیانه و سوریه بود، گفت: آمریکا با این اقدام می خواست این موضوع را ثابت کند که اگر تحولات داخلی سوریه متناسب با اهداف این کشور پیش نرود پس هر کاری برای تغییر این فضا انجام می دهد.
گودرزی تصریح کرد: البته حرکت دوگانه ترکیه نیز برای روسیه و جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت است چرا که این کشور در ترکیبات سه گانه جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای حل مسئله سوریه همراهی می کرد و اقدامش در حمایت از حمله آمریکا به سوریه مسئله ای است که باید روشن شود و وی تکلیف خودش را در این مسئله مشخص کند.
وی تاکید کرد: آنچه که در حمله این سه کشور به سوریه انجام شده است نقض آشکار قوانین بین المللی است و موضوع این است که حرکت آنها حرکتی خودسرانه و به دور از هرگونه بررسی و اجماعی بوده است.
حمله آمریکا، ایران را در حمایت از سوریه مصمم تر می کند
اسماعیل کوثری عضو سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به اینکه آیا حمله نظامی آمریکا به سوریه تهدیدی برای ایران هم محسوب می شود، گفت: به هیچ وجه این گونه نیست و این حرکت آمریکا و انگلیس و فرانسه هم دقیقا از ضعف این کشورها است که مانند کسی که شکست خورده سنگی را پرتاب می کنند تا شیشه ای را بشکانند.
وی با بیان این که اگر این کشورها قدرتمند بودند قطعا بر روی زمین به جنگ می پرداختند و در نیمه شب و در تاریکی مطلق موشک رها نمی کردند، افزود: این نقطه ضعف بسیار بزرگی است راهی هم به جایی در منطقه و سرنوشت سوریه نخواهد برد.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا این تحرک خللی در حمایت ایران در سوریه ایجاد خواهد کرد؟ عنوان کرد: اینگونه نیست بلکه ایران مصمم تر و محکمتر این مسیر ادامه خواهد داد چون مسئولین سوریه این مطلب را از ایران خواسته اند.
کوثری با تاکید بر این نکته که ما همچنان به مردم سوریه کمک می کنیم و کمک فکری به مظلومان و کشورهای مسلمان را رها نخواهیم کرد، خاطرنشان کرد: چگونه آمریکا و اروپا با فاصله چند هزار کیلومتری از برخی کشورهای منطقه حمایت می کنند، مسلمان ها نمی توانند در فاصله کم از یکدیگر حمایت داشته باشند؟
وی تصریح کرد: مطرح کردن نبود ایران در حمایت از سوریه یک مساله انحرافی است و حقیقت ندارد.
حمله نظامی آمریکا به سوریه خطری برای ایران ندارد
جعفر قناد باشی، کارشناس مسائل منطقه در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص حمله نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه گفت: رویه ای را که این سه کشور ایجاد کرده اند اگر ادامه پیدا کند طبیعتا به معنی هرج و مرجی است که هیچکدام از قدرت های متجاوز هم از آن در امان نخواهند بود زیرا که این سه کشور حاکمیت سوریه را محترم نشمردند و قوانین بین المللی را نادیده گرفتند و بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل دست به تجاوز نظامی زدند.
وی با بیان این که هدف از این حمله تغییر معادلات منطقه ای به نفع عربستان و اسرائیل بود ولی این کوشش ها نمی تواند اثرات پایداری در تقویت موضع رژیم صهیونیستی و عربستان در منطقه داشته باشد، افزود: بلکه به معنی یک کوشش موقتی است که اثرات نا پایداری دارد بلکه افکار عمومی و گرایشات مردم منطقه را در حمایت از سوریه هدایت خواهد کرد و دولت سوریه را از پیشتیبانی های افکار عمومی مردم منطقه و جهان برخوردار می کند و این عامل بسیار مهمی در تغییرات معادلات منطقه ای به نفع سوریه خواهد بود.
سفیر سابق ایران در لیبی در پاسخ به این سوال که این حمله چه خطری برای ایران ایجاد می کند، اظهارداشت: این رویه خطری برای ایران ندارد به دلیل این که حمله نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه از روی انفعال بوده نه قدرت زیرا که از یک طرف برای جلوگیری از قدرتمندتر شدن دولت سوریه و کشورهای عضو محور مقاومت وارد صحنه شدند و از طرفی دیگر این اقدام نظامی به معنی اعتراض به قدرتمندتر شدن مقاومت و تغییر معادلات منطقه ای به نفع ایران بود.
قناد باشی در پایان بُعد دیگری از این حمله نظامی را علت همراهی کردن انگلیس و فرانسه با آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: با وجود ابر قدرت بودن آمریکا برای مقابله با کشور جهان سوم تنهایی عمل نکرد و فرانسه و انگلیس را همراه کرده است زیرا نگران عواقب این حمله بوده و آمریکا و متحدانش در منطقه بسیار خطرپذیر هستند و نگران پاسخ این حملات با موشک به سمت متحدان آمریکا از جمله اسرائیل هستند.
نظر شما