به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، آنچه می خوانید حکایت زندگی روحانی جوانی است که با سعه صدر و روی گشاده توانست مسجد انقلابی داودقلی زنجان را به یکی از مساجد فعال زنجان تبدیل کند.
علی اصغر ولایتی امام جماعت مسجد انقلابی داودقلی زنجان همچنان در حال ادامه درس طلبگی است و در کنار آن رونق بخشیدن به مسجد و دستگیری از نیازمندان را با جدیت دنبال می کند.
وی در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: مسجد انقلابی داودقلی زنجان یکی از مساجد قدیمی با قدمت بیش از یکصد سال است، وقتی در سال 94 به عنوان امام جماعت مسجد معرفی شدم شنیدم علما و روحانیون دیگری هم به عنوان امام جماعت مسجد معرفی شده بودند ولی به دلیل سنگ اندازی و اذیت گروهی، نتوانستند بیش از چند ماهی دوام بیاورند.
این روحانی جوان ادامه می دهد، در اوایل کار درهای مسجد را به رویم باز نمی کردند و من چند باری تصمیم گرفتم نماز را در خیابان بخوانم که اهالی محله با دیدن این صحنه از من درخواست کردند تا برای اقامه نماز در منازل ایشان حضور پیدا کنم.
ولایتی با بیان اینکه در اوایل کار مردم از حضور در مسجد هراس داشتند و من هم از سوی برخی افراد، مورد اهانت و بی حرمتی و چند بار هم مورد تهدید جانی قرار گرفتم.
وی می گوید: هر بار که مرا از مسجد بیرون می کردند با روی گشاده و سعه صدر آنان را توجیه می کردم تا حداقل نمازهای یومیه با حضور مردم در مسجد اقامه شود.
این روحانی جوانان به برخی از اتفاقاتی که در اوایل کار خود در این مسجد افتاده بود هم اشاره کرده و می گوید: در یک مورد یکی از اهالی محل که جانباز 70 درصد هم بود در هنگام اهانت و بی حرمتی به من اعتراض کرد و ایشان هم از اهانت و بی حرمتی افراد در امان نماند که کار به شکایت به مراجع قضایی کشید.
ولایتی ادامه داد: پس از آنکه حکم جلب یکی از عوامل دست اندرکار در توهین و اهانت به بنده و آن جانباز مومن و انقلابی رسید، پادرمیانی کردم تا کار به زندانی شدن آن فرد خاطی نکشد چرا که اخلاق پیامبری رافت و مهربانی را به ما آموخته است.
وی می گوید: زمانی که مسجد را تحویل گرفتم وضعیت ظاهری نامناسبی داشت، در این مدت دست به کار شدم و کار نقاشی کردن دیوارهای مسجد، تعویض پنجره های قدیمی، کاشی کاری و برق کاری را به جهت مهارتی که در این زمینه داشتم آغاز کردم و در کنار بنده، پای مردم هم کم کم به مسجد باز شد و با اشتیاق هرچه تمام در مسجد حضور داشته و در کارهای عمرانی مسجد مرا همراهی می کردند.
این روحانی جوان می گوید، علیرغم تلاش عده ای برای جلوگیری از راه اندازی پایگاه مقاومت بسیج، در کنار مسجد پایگاه مقاومت بسیج ایجاد کردیم و بدون کمک از بنا و یا کارگری جهت ایجاداشتغال چندجوان مسجدی به صورت مستقیم وچندین نفر به صورت غیرمستقیم مغازه ای برای مونتاژ انواع دوچرخه با تعداد بالا و دربخشی تعمیر وفروش دوچرخه با همراهی مردم یک باب مغازه در کنار مسجد ساختیم، برخی شب ها تا دیرهنگام در مسجد حضور داشتم و ساخت آشپزخانه، حوض، کشیدن سایبان، گل کاری و دیگر کارهای عمرانی مسجد را انجام می دادم.
ولایتی ادامه داد: پس از مسجدتکانی، فعالیت های فرهنگی مسجد آغاز شد و برای همین منظور کلاس های قرآنی، تقویتی، خیاطی، سفره آرایی و بافتنی در مسجد دایر شد؛ در کنار این فعالیت ها اردوهای تفریحی و زیارتی آغاز شد و برنامه هایی برای شناسایی خانواده های معتاد ترتیب دادیم تا آسیب های اجتماعی را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
به گفته وی، با بهره گیری از ظرفیت خیرین، جهیزیه برای نوعروسان نیازمند جمع آوری شد به گونه ای که در سال گذشته هشت مورد جهیزیه در مسجد تهیه و به خانواده های نیازمند اعطاء گردید.
ولایتی به شناسایی خانواده های نیازمند اشاره کرد و گفت: برخی از افراد مشکل آب، برق، گاز و برخی کارهای عمرانی داشتند که تا جایی که امکان داشت این مشکلات را حل می کردم.
این روحانی جوانان با بیان اینکه افتخار روحانیت به خدمت است، گفت: روحانیون باید به فکر درد مردم و جامعه باشند و تاجایی که می توانند این مشکلات را حل کنند چرا که دولت به تنهایی نمی تواند به تمام مشکلات رسیدگی کند.
وی ادامه می دهد: در دیداری که دهیاران و شوراهای روستایی داشتیم برخی از خانواده های نیازمند در روستاها شناسایی و مواد غذایی و پوشاک در بین آنان توزیع شد.
ولایتی با اشاره به اینکه کمک های این مسجد از طریق مردم و خیرین جمع آوری می شود از هیچ کمک دولتی تاکنون بهره مند نشده ایم، گفت: ما انقلابی هستیم و بدون وابستگی به حزب و گروهی در راه کمک کردن به مردم محروم تلاش می کنیم.
وی می گوید، با رونق گرفتن مسجد، نمازهای هفده گانه با حضور نمازگزاران برپا می شود در بین نمازها هم به سوالات شرعی نمازگزاران پاسخ می دهم.
طرح اطعام علوی یکی دیگر از طرح های این مسجد که از سال گذشته اجرا می شود که در آن 2 هزار پرس غذا با کیفیت مطلوب در بین نیازمندان و فقرا توزیع می شود و سفره هایی هم برای اهالی محل در مسجد باز می گردد.
وی به برگزاری مسابقه کتابخوانی در زنجان اشاره کرد و گفت: در کنار فعالیت های هنری، به همراه پزشکان برای ویزیت رایگان در روستاهای محروم حاضر می شویم.
ولایتی کمک به زندانیان جرایم غیرعمد را یکی دیگر از اقدامات این مسجد خواند و افزود: به منظوردستگیری از نیازمندان کمک هزینه درمان از سوی مسجد به نیازمندان پرداخت می شود.
این روحانی جوان که به عنوان روحانی جوان برتر استان هم معرفی شده است می گوید: در طول هفته کلاس های سبک زندگی اسلامی برای تمام سنین با حضور استادعابدزاده برپا می شود و کمپین فرهنگ مطالعه به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی با حضور در برخی از خیابان های سطح شهر بالاخص در مسیر چهارراه سعدی کتاب هایی به همراه یک شاخه گل رُز به رهگذران هدیه می شود.
پیگیری مشکلات آب برخی از روستاها، ایجاد ایستگاه های صلواتی در مناسبت های مختلف سال، برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی، تقدیر از نمازگزاران با اهداء لوح، ارسال کمک های اهالی محله به زلزله زدگان کرمانشاه، بافت شال و کلاه و ارسال آن به مدافعان حرم، راه اندازی کمپین هر درخت به نام یک شهید، راه اندازی کمپین حمایت از محیط زیست و جمع آوری زباله ها، بازخوانی و نشرسیره امام وشهدا در مسجد و سطح شهر، شب نشینی های باصفا در منازل اهالی، دعوت ازمسوولان برای پاسخگویی به سوالات مردم، دراختیار گذاشتن مسجد به مردم در کارهای خیربدون منت، اجرای طرح مادران آسمانی در زنجان و دیدار با خانواده شهدا از دیگر اقداماتی است که در این مسجد با حضور این روحانی جوان برپا می شود.
ولایتی به ساخت کلاس و مهدکودک در مسجد اشاره کرد و گفت: به منظور تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی با همراهی شهرداری و شورای شهر برای جوانان مسجد در محوطه باز حریم مسجد فرصت شغلی ایجاد می شود.
روحانی جوان برتر زنجان با اشاره به اینکه روزانه مسجد15ساعت باز و فعال است، ادامه داد: شعار«من انقلابی ام، همراه رهبرم، همدرد مردمم» سرلوحه امور قرار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه نباید به مساجد نگاه سنتی داشت، افزود: مساجد بایستی به روز باشند و حرفی برای گفتن به جوانان و نوجوانان داشته باشند، جوانان در مساجد می توانند استعدادهای خود را شکوفا کنند.
این روحانی جوانان با بیان اینکه حضور روحانیون در مساجد تنها برای اقامه نماز کافی نیست، گفت: روحانیون باید با دردها و مشکلات مردم آشنا شوند و برای حل این مشکلات تلاش کنند.
روحانی جوان برتر و روحانی کاروان نمونه در سال 96 و امام جماعت نمونه در سال 95 عناوینی است که علی اصغر ولایتی در طول فعالیت خود به عنوان امام جماعت مسجد انقلابی داودقلی کسب کرده است.
مسجد دوادقلی زنجان یکی از مساجد قدیمی زنجان محسوب می شود که هئیت مذهبی آن در سال 1300 تاسیس شده است، زمین این مسجد توسط شخصی به نام مرحوم داودقلی برادر عباسقلی برای ساخت مسجد اختصاص یافته است.
این مسجد با 300 مترمربع مساحت دارای شبستان زنانه و مردانه است که براساس برنامه ریزی ها انجام شده و حمایت خیرین تلاش می شود این مسجد در چند طبقه مجهز به سالن ورزشی، کلاس های آموزشی، کانون فرهنگی و هنری و کتابخانه ساخته شود.
به گفته ولایتی مسجد انقلاب داودقلی آمادگی خود را برای برگزاری مراسم یادواره شهدا، مجلس ترحیم و قرآن خوانی به صورت رایگان اعلام می دارد و درهای مسجد به روی تمام اهالی و جوانان باز است.
وی در پایان مراتب تشکر و قدرانی خود از مردم محله مسجد انقلابی داودقلی زنجان را که همواره یار و همراه ایشان در فعالیت های عمرانی و فرهنگی مسجد بودند را اعلام کرد.
نرگس سعادتی-زنجان
نظر شما