سرهنگ نادر خورسند، فرمانده نیروی انتظامی شهر آستارا به خبرنگار شبستان گفت: جایگاه والاى زن مىطلبد که این گوهر آفرینش در صدف حجاب قرار گیرد تا ارزشهاى انسانىاش در امان بماند.
وی با بیان اینکه انسان در پناه محافظ، احساس آرامش مىکند، افزود: پوشش اسلامى نیز نگهبان زن است و به او امنیت و آرامش مىبخشد پس هر چه این پوشش کاملتر شود، درصد امنیت و حفاظت زنان بیشتر می شود.
خرسند، اظهار کرد: حجاب، حق بیمهاى است که زن براى تأمین سلامت خود مىپردازد؛ زیرا حجاب مانع جریان یافتن هواى نفس و نگاههاى آلوده و فاسد به حریم پاک زنان مىشود.
وی، نوع پوشش زن را معرف شخصیت عفیف یا هوسانگیز او دانست و اضافه کرد: تا وقتى بانوان خود را از دید چشمهاى حریص مردان مىپوشانند، دریاى نفس آنها آرام است، ولى وقتى به جلوهگرى دست مىزنند، تلاطم روحى و نابسامانى روانى را براى مردان فراهم مىآورند.
پرهیز از تحریک مردان:
خداوند در آیهاى از قرآن مجید، حکم و حکمت حجاب را چنین بیان مىکند:"یا اَیها النَّبِىُّ قُلِ لأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یدْنین عَلَیهِنَّ مِنْ جَلابیبِهِنَّ ذلکَ أَدْنى أَنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَینَ و کانَ اللّهُ غَفورا رحیما.""اى پیامبر! به زنان و دختران خود و به زنان مؤمنان بگو که روسرىهاى بلند خود را بر خویش فرو افکنند که این کار براى اینکه آنها (به عفت) شناخته شوند تا از تعریض و جسارت (هوس رانان) آزار نکشند، بسیار بهتر است و خدا در حق خلق، آمرزنده و مهربان است".
سرهنگ خرسند با اشاره به اینکه حفظ پاکدامنى منحصر به پوشش نیست، گفت: زن باید از هر گونه رفتارى که سبب تحریک و طمعورزى هوسرانان شود به شدت بپرهیزد.
وی ادامه داد: در حقیقت آنچه مردان را تهییج مىکند سه چیز است، زیبایى، زیور و حرکتهاى اغوا کننده که در قرآن مجید، به تبرج تعبیر شده است و رفتار زن مىتواند وسیله اغوا و تهییج مرد شود یعنى اگر زیبایى و زیور زنى دیده شود ولى رفتار او معقول و متین باشد مرد اغوا نمىشود، به همین دلیل نرم سخن گفتن زن، گاهى از بىحجابى هم اغواکنندهتر است.
تأثیر حیا بر پوشش بانوان:
خرسند، در این رابطه گفت: امام على(ع) حیا را زیباترین لباس دنیا مىداند و مىفرماید: "أَحْسَنُ مَلابِس الدُّنیا الحَیاءُ؛ حیا، زیباترین جامه دنیاست. "
وی به اهمیت حجاب در دیگر ادیان نیز اشاره و تصریح کرد: در دیگر ادیان نیز بر حیا تأکید شده است در انجیل، کتاب مقدس مسیحیان، آمده است: "و زنان نیز به لباس مزین به حیا و پرهیز، خود را بیارایند. "
این مقام مسئول نیروی انتظامی با تاکید برالگو گیری زنان از حضرت فاطمه(س)، اظهار کرد: رفتار حضرت فاطمه(س)، الگو و معیار بسیار روشنى براى همه بشر به ویژه دختران جوان و مسلمان است تا زندگى سعادتمندى داشته باشند.
خرسند ادامه داد: در حقیقت، دختران جوان باحیا و عفاف خود، گامى مؤثر براى حفظ و ارتقای شخصیت و ارزش خود و حفظ موقعیت خویش در برابر مردان بر می دارند.
حیا، مانع افتادن انسان در دام انحراف جنسى و ضامن پاک دامنى است
حیا، یکى از بهترین نیروهاى کنترل کننده درونى و سبب سلامت روانى است.
سرهنگ خرسند یادآور شد: اگر به این نداى درونى که نشانه هماهنگى با طبیعت انسانى است، پاسخ داده نشود، تعادل انسان از میان مىرود همانگونه که پاسخ ندادن به غریزه گرسنگى و تشنگى، انسان را به سختى مىاندازد، پاسخ ندادن به غریزه حیا نیز روابط انسان را مختل مىسازد.
وی، ادامه داد: بىحیایى، زن را با همه ارزش والاى ذاتىاش، ابزارى براى سودجویان مىسازد و غرور زنانهشان را که بخش جدا ناشدنى از شخصیت زنانگى آنان است، می شکند.
ضعف ایمان:
خرسند با بیان اینکه عمل به آموزههاى الهى جز در پرتو ایمان و آگاهى میسر نمی شود، افزود: بنابراین، کسانى که در اعتقاد به خداوند و ضرورت دستورات دینى تردید دارند و قلب آنها در ایمان به خداوند و محاسبه روز جزا به مقام اطمینان نرسیده است، در عمل به دستورهاى الهى نیز تسامح مىورزند، این افراد که به ضرورت حجاب آنگونه که باید و شاید پى نبردهاند، در پاىبندى به آن نیز از خود ضعف و سستى نشان مىدهند.
هوسرانى:
وی، اظهار کرد: برخى زنان براى ارضاى هوسرانى خود به تنوع پوشش، آرایش و زینت بسیار اهمیت مىدهند و بهترین اوقات خود را به حضور در محیطهاى تجارتى و تفریحى و مهمانىهاى مفسدهانگیز مىگذرانند، این دسته از بانوان بدون تفکر و تعقّل مانند اشیاى بىاراده به کارهایى دست مىزنند که هیچگونه فایدهاى براى آنها ندارد و از این رهگذر، آسیبهاى جدى متوجه آنان مىشود.
جلب توجه دیگران:
سرهنگ خرسند، در این خصوص گفت: جایگاه حقیقى را با دانش و فضایل اخلاقى مىتوان بهدست آورد، ولى برخى زنان که از چنین ارزشهایى محروم هستند با نمایش زیبایىها و جاذبههاى طبیعى زنانگى خود بهدنبال جلب توجه دیگران هستند و مىکوشند کمبودهاى کمالى خود را از این راه جبران کنند، غافل از اینکه بىحجابى، تنها توجه بیماردلان را به زن جلب مىکند که خود، کمترین اعتبارى در جامعه ندارند.
دگر آزارى:
وی، ادامه داد: بعضى از زنان که عقده دگرآزارى دارند، با خودآرایى مىکوشند تمایلات مردان را برانگیزند ولى بىپاسخ بگذارند، این حرکت مردان را عقدهمند می کند و در مقابل، زنان سادیسمى از این حرکت خود لذت مىبرند.
غربزدگى:
سرهنگ خرسند، یکى از مشکلات دیرینه جوامع مسلمان را پیروى کورکورانه و بدون تفکر و تحلیل آنان از غرب اعلام کرد و افزود: آنها توجه ندارند که اگر غرب به ارزشهاى انسانى زن مىاندیشید هرگز به برهنگى و استفاده ابزارى از او فکر نمىکردو این در حالى است که زن مسلمان، ارزشمندتر و والاتر از آن است که بهدنبال سلوک غربى باشد و از زن غربى که از ماهیت انسانى خود تهى شده است، الگو بردارى کند.
تبلیغات استعمارى:
زنان، توان اثرگذارى بالایى دارند و استعمارگران نیز از این نکته بیشترین بهره بردارى را مىکنند.
سرهنگ خرسند، خاطرنشان کرد: استعمار براى رواج فرهنگ برهنگى از راهکارهاى گوناگونى بهره مىبرد که در این میان، زن مسلمان باید با هشیارى کامل خود را از دام صیادان عفاف به دور دارد.
وی افزود: عدهاى از زنان فریبخورده در راه ترویج مدهاى مبتذل در جامعه اسلامى به مهره بىمزد و مواجب استعمار تبدیل شدهاند، اینان در حقیقت سربازان تهاجم فرهنگى غربند که مشکلات گوناگونى مانند نابسامانى روحى و خانوادگى، پاىبند نبودن به ارزشهاى دینى و فقر و ندارى، آنان را به این روز انداخته است.
مدگرایى:
سرهنگ خرسند در این خصوص یادآور شد: مدگرا مىکوشد همواره از تازههاى لباس و آرایش آگاه شود و به هر قیمتى از آنها بهره گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مدگرایى کورکورانه، نتیجه غلبه شهوت و تنوعطلبى افراطى بر روح انسان است و شهوت لباس، زنان و دختران و افراد مدگرا را به اسارت مدسازان درآورده است.
فرمانده نیروی انتظامی شهر آستارا ادامه داد: مدسازان پشتپرده که با بهرهگیرى از پژوهشهاى گسترده روانشناسى به طراحى مدهاى جدید مىپردازند با طرح مدلهاى تحریکآمیز کفش، لباس و آرایش زنان، مقلدان بىاراده را اغفال مىکنند.
عدم نظارت سیاستگذاران فرهنگى:
یکى از وظیفههاى مهم مسئولان فرهنگى کشور، نظارت بر مؤسسههاى تولید پوشاک است که بسیارى از آنها به مراکز مدسازى و دوخت لباسهاى مبتذل تبدیل شدهاند این مراکز، آزادانه و به دور از هرگونه نظارتى، لباسهاى غیرمعمول و غیرشرعى تولید مىکنند و حتى لباسهاى کودکان و نوجوانان نیز از مدسازى اینان در امان نمانده است.
فرمانده نیروی انتظامی شهر آستارا در این خصوص تاکید کرد: نظارت بر فرآوردههاى فرهنگى، تولید و نمایش فیلم و رفتار بازیگران از تبدیل شدن تلویزیون و سینماى کشور به صحنه ترویج مدهاى غربى جلوگیرى مىکند.
خرسند با اشاره به جایگاه تربیت در خانواده، افزود: مسائل اخلاقى و تربیتى از ظرافت خاصى برخوردار است و از پایینترین دوره سنى شکل مىگیرد.
وی ادامه داد: اشتباه است که به مسائل تربیتى مربوط به شرم و حیاى دختران تا نه سالگى توجه نشود و بعد با فرارسیدن زمان تکلیف از آنها خواسته شود تا یکباره در درون خود انقلاب برپا کنند.
خرسند با بیان اینکه امور تربیتى، حقایقى هستند که باید به تدریج شکل گیرند، اضافه کرد: حجاب نیز یک فرهنگ است و باید به تدریج و در گذر زمان در روح و جان آدمى نهادینه شود. صفت ارزشمند حیا، ارزشى بزرگ به زن مىبخشد و بىحیایى، او را از مقام انسانیت به زیر می کشد.
پایان پیام/
نظر شما