حجت الاسلام علی اکبر علیدادی سلیمانی، امام جمعه راین به مناسبت ۲۵ رجب، سالروز شهادت امام کاظم علیه السلام در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه آن حضرت پس از پدر بزرگوارشان در سن ۲۰ سالگی به امامت رسیدند و مدت ۳۵ سال امامت شیعه را بر عهده داشتند، افزود: سرانجام در سال ۱۸۳ هجری قمری به شهادت رسیدند.
وی با افزودن اینکه رفتار امام علیه السلام در مقابل رفتار نادرست دشمنان بسیار صبورانه و اخلاقی بود و به همین جهت ملقب به «کاظم»{کسی که خشم خود را فرو می برد} شدند؛ بیان داشت: سه ویژگی مهمِ دوران آن امام زبانزد است.
امام جمعه راین افزود: نخست اینکه روایات متعددی از آن امام عزیز نقل شده که در مُسند امام بیش از سه هزار روایت بیان شده و از جمله آنها می توان به مناجات زیبای آن حضرت در سجده نماز اشاره کرد که می فرمودند «اللهم انی اسئلک توبة قبل الموت و راحته عند الموت و المغفرة بعد الموت و العفو عند الحساب ... خداوندا قبل از مردنم توفیق توبه کردن به من عطا فرما و مردن را راحتی من قرار ده و بعد از آن مرا بیامرز و هنگام حساب مرا ببخش»
وی ادامه داد: نکته دوم، تربیت شاگردان است که شاگردان مهمی در مکتب ایشان تربیت یافتند از جمله آنان علی بن یقطین است که به دستور امام علیه السلام در وزارت خلافت عباسیان ماند تا امورات شیعیان را حل و فصل کند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با اشاره به اینکه دوران حضرت کاظم علیه السلام معاصر با ۴ نفر از خلفای عباسی بود؛ اظهار داشت: نکته سوم این است مشروعیت زدایی از خلافت عباسیان در قالب مناظره های دینی از جمله فعالیت های برجسته دینی این امام بزرگوار است.
وی گفت: این فعالیت ها به جایی رسید که هارون الرشید حضور امام را تاب نیاورد و ایشان را در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ به شهادت رساند؛ مهمترین درس زندگی آن حضرت در بعد فردی اخلاق و عبادت و صبر در برابر مصیبت ها و سختی ها است و مردم داری، امر به معروف، مبازرات سیاسی، کوتاه نیامدن در برار ظلم و دفاع از اسلام ناب در قالب مناظره های دینی مهمترین درس زندگی امام هفتم در عرصه اجتماعی است.
نظر شما