انعکاس بعثت در آینه سه آیه قرآن

خبرگزاری شبستان:مهمترین اهداف بعثت انبیا و بویژه خاتم رسولان الهی که در آیات سه گانه فوق برشماری شده عبارتند از: یکتاپرستی، رویگردانی از طاغوت، نقل آیات و خواندن پیامهای الهی بر مردم، پاکسازی و تزکیه مردم، آموزش، واداشتن مردم به خوبیها ...

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: "مهمترین اهداف بعثت انبیا و بویژه خاتم رسولان الهی که در آیات سه گانه فوق برشماری شده عبارتند از: یکتاپرستی، رویگردانی از طاغوت، نقل آیات و خواندن پیامهای الهی بر مردم، پاکسازی و تزکیه مردم، آموزش،  واداشتن مردم به خوبیها، بازداشتن از بدیها، آزادسازی نعمت های پاکیزه و مطبوع و تحریم هر چیز پلید و منفور، برداشتن زنجیر از گردن مردم - آزادی و پرهیز از قوانین پر رنج و مشقت -. به این نکته دقیق و زیبا توجه کنیم که همت والا و مجاهدت بی نظیر حضرت رسالت پناه برای تحقق این ارزش ها  چنان بود که خدای متعال به او اعلام خطر فرمود :   - ای رسول ما -  تو چنان در اندیشه هدایت خلقی که خواهی جان عزیزت را از غم اینکه ایمان نمی‌آورند هلاک سازی! "

آنچه در ادامه می آید گفتگوی ما با حجت الاسلام  و المسلمین احمد زادهوش ، مبلغ بین المللی حوزه در آستانه مبعث بزرگ پیامبر مکرم اسلام است.

 

جناب زادهوش! همچنان که استحضار دارید در آستانه مبعث حضرت ختمی مرتبت، رسول مکرم اسلام قرار داریم. رخدادی که مسلمانی و بود و باش ما متاثر از‌ آن است و ما به مفهوم واقعی کلمه مدیون و مرهون وجود نازنین پیامبر (ص) هستیم. می خواستم در فرصت و مجال کوتاهی که داریم درباره رخداد عظیم و شگرف بعثت و حیات طبیه رسول الله (ص) برای ما بفرمایید.

همه ساله روز بیست و هفتم ماه رجب یادآور اتفاقی عظیم در تاریخ بشریت است. روز برانگیخته شدن و انتخاب شخص شخیص و نفس نفیس محمد (ص) به رسالت و نبوت آنهم با قید خاتمیت! حادثه ای بس شگفت و تاثیرگزار که همچون محکی بر جان انسانها مرزی روشن و برجسته بین اهل حق و اهل باطل ترسیم نمود. من اجازه می خواهم که به این اتفاق عظیم و جریان ساز در تاریخ از دریچه وحی نگاهی بیندازیم. اهداف کلان و اصلی بعثت پیامبر اکرم (ص) که در قرآن کریم به آنها تصریح شده عمدتا در آیات ذیل آمده است:

وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ  فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ  فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ / و همانا ما در میان هر امتی پیغمبری فرستادیم که خدای یکتا را پرستید و از بتان و فرعونان دوری کنید، پس بعضی مردم را خدا هدایت کرد و بعضی دیگر ضلالت و گمراهی بر آنان حتمی شد، اکنون در روی زمین گردش کنید تا بنگرید عاقبت آنان که (انبیاء را) تکذیب کردند به کجا رسید (و آنها چگونه هلاک ابدی شدند. " آیه 36 سوره نحل"

هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ / و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها می‌خواند و آنها را تزکیه می‌کند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت می‌آموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!  "آیه 2 سوره جمعه"

الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ  أُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ / همانها که از فرستاده (خدا)، پیامبر «امّی» پیروی می‌کنند،  پیامبری که صفاتش را، در تورات و انجیلی که نزدشان است، می‌یابند؛ آنها را به معروف دستور می‌دهد، و از منکر باز میدارد؛ اشیار پاکیزه را برای آنها حلال می‌شمرد، و ناپاکیها را تحریم می کند؛ و بارهای سنگین، و زنجیرهایی را که بر آنها بود، (از دوش و گردنشان) بر می‌دارد، پس کسانی که به او ایمان آوردند، و حمایت و یاریش کردند، و از نوری که با او نازل شده پیروی نمودند، آنان رستگارانند.  "آیه 157 سوره اعراف"

آنچه از این آیات درباره ارزش و جایگاه بعثت پیامبر (ص) استخراج  می شود چیست؟

مهمترین اهداف بعثت انبیا و بویژه خاتم رسولان الهی که در آیات سه گانه فوق برشماری شده عبارتند از: یکتاپرستی، رویگردانی از طاغوت، نقل آیات و خواندن پیامهای الهی بر مردم، پاکسازی و تزکیه مردم، آموزش،  واداشتن مردم به خوبیها، بازداشتن از بدیها، آزادسازی نعمت های پاکیزه و مطبوع و تحریم هر چیز پلید و منفور، برداشتن زنجیر از گردن مردم - آزادی و پرهیز از قوانین پر رنج و مشقت  - .

به این نکته دقیق و زیبا توجه کنیم که همت والا و مجاهدت بی نظیر حضرت رسالت پناه برای تحقق این ارزش ها  چنان بود که خدای متعال به او اعلام خطر فرمود :  - ای رسول ما -  تو چنان در اندیشه هدایت خلقی که خواهی جان عزیزت را از غم اینکه ایمان نمی‌آورند هلاک سازی! "آیه 3 سوره شعرا"

ما یک مواجه شدن تقویمی با بعثت می توانیم داشته باشیم و یک مواجهه درونی و قلبی و فطری. تکلیف ما با بعثت چیست؟

اکنون ما که خود را امت و پیروان آن برترین پیامبران الهی میدانیم به اقتضای راهنمای قرآن کریم که فرمود : مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند، میتوانیم برای تحقق این ارزش ها قیام و اقدام کنیم . دین خدا و رسولش را یاری کنیم تا مشمول یاری و رحمت خداوندی قرار گیریم آنجا که فرمود: کسانی که به او (پیامبر) ایمان آوردند، و حمایت و یاریش کردند، و از نوری که با او نازل شده پیروی نمودند، آنان رستگارانند. " آیه 157 اعراف"

کد خبر 698876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha