به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 5 مهر نمایندگان ماده 4 طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان و همچنین ماده 5 این طرح را به تصویب رساندند.
بر اساس ماده 4 این طرح هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان با توجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت، ارتکاب به آنها نسبت به اعمال یک یا چند مجازات زیر تصمیم میگیرد که طبق ماده 6 آییننامه قابل اجرا است.
الف: تذکر شفاهی بدون درج در پرونده
ب: تذکر کتبی با درج در پرونده
پ: اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار تخلف
ت: کسر حقوق از یک ماه تا یک سال به میزان یک دوم
ث: محرومیت از عضویت در مجامع و شوراها یا کمیتههای تحقیق و تفحص
ج: محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیئترییسه مجلس و هیئترییسه کمیسیونها
چ: لغو عضویت در مجامع و شوراها و یا کمیتههای تحقیق و تفحص
ح: لغو عضویت در هیئترییسه مجلس و هیئترییسه کمیسیونها
خ: اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی از سوی رییس مجلس
د: اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی از سوی رییس مجلس
ذ: محرومیت از شرکت در جلسات مجلس و کمیسیونهای تخصصی تا سه ماه با پیشنهاد هیئت و تصویب مجلس
ر: لغو اعتبارنامه نماینده به پیشنهاد هیئت و تصویب مجلس
بر اساس رأی نمایندگان، در تبصره یک این ماده در جلسه رسمی قبل از رأیگیری در خصوص اعمال بندهای ذ و ر این ماده ابتدا گزارش هیئت قرائت میشود و سپس نماینده مزبور به مدت نیم ساعت دفاعیات خود را مطرح میکند. وی میتواند نیمی از وقت خود را به یکی دیگر از نمایندگان واگذار کند.
همچنین بر اساس تبصره 2 این ماده، اجرای مصوبات مجلس درباره بند ر این ماده مستلزم تأیید شورای نگهبان است.
در این ماده، سیدکاظم دلخوش و مصطفی کواکبیان تذکراتی را در خصوص اینکه نهاد بالاتر نمیتواند بر مجلس نظارت داشته باشند، داشتند و محمدکریم شهرزاد، نماینده اصفهان پیشنهاد حذف این ماده را داد و گفت: بحث، بحث نظارت بر مجلس است و نباید نهاد بالاتر در این زمینه داشته باشیم.
این پیشنهاد شهرزاد با مخالفت مجلس روبرو شد و این تبصره به تصویب رسید.
نمایندگان همچنین در تبصره 3 این ماده مصوب کردند: در صورتی که هیئت تشخیص دهد دارایی نماینده به ناحق افزایش یافته است تا قبل از انتخابات دوره بعد موضوع را به اطلاع شورای نگهبان میرساند و برای رسیدگی به دستگاه قضایی ارسال میکند.
ماده 4 با 129 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 27 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در صحن به تصویب مجلس رسید.
در ارایه پیشنهادات الحاقی نمایندگان به این ماده، محمد دهقان، نماینده چناران با ارایه پیشنهاد خود در این زمینه گفت: در این چند روزه که بحث طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مطرح بوده است برخی از نمایندگان این اظهار نگرانی را داشتند که نکند تصویب این طرح باعث شود که آنان در انتقادات خودشان ملاحظهکاری کنند.
وی بیان کرد: با تبلیغاتی که شده است اینگونه القا شده است که با تصویب این طرح حریت نماینده مجلس زیر سؤال میرود و یا اکثریت بر اقلیت حاکم میشود، گرچه در مورد این طرح این مسایل مطرح نیست اما برای محکمکاری و اینکه زمینه سوء استفاده برخی فراهم نشود پیشنهاد دارم که اظهارنظر نمایندگان و انتقادات آنان در خصوص مسایل کشور به هیچوجه مشمول مجازاتهای این قانون نباشد.
علی لاریجانی خطاب به دهقان گفت: اسدالله بادامچیان نماینده تهران نیز چنین پیشنهادی را دارد و پیشنهادی وی کاملتر است و بهتر است پیشنهادی وی را مطرح کنیم.
بادامچیان در ارایه پیشنهاد خود گفت: پیشنهاد من این است که تمام امور مربوط به حقوق نمایندگی ملت که در قانون اساسی ذکر شده است اعم از اعلام مواضع در مسایل داخلی و خارجی کشور، آزادی نمایندگان در ایفای وظایف قانونی، اعمال رأی، تحقیق و تفحص در تمامی امور کشور، سؤال و استیضاح وزرا و رییسجمهور و قانونگذاری، رأی اعتماد و سلب رأی اعتماد و مأموریتهای محوله مجلس به نمایندگان از وزارت مذکور خارج شود.
این پیشنهاد بادامچیان با 145 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 213 رأی به عنوان تبصره یک الحاقی به ماده 4 به تصویب نمایندگان رسید.
نمایندگان در ماده 5 این طرح مصوب کردند هر گاه موضوع رسیدگی هیئت، گزارشهای واصله علیه یکی از اعضای هیئت مذکور باشد وی حق شرکت در جلسه مربوط را ندارد.
این ماده با 137 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 213 رأی به تصویب مجلس رسید.
پایان پیام/
نظر شما