به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی پیش از ظهر امروز (19 فروردین) در دیدار با مدیر حوزه علمیه قزوین بیان کرد: با توجه به فرمایش رهبری در خصوص مقابله با تهاجم فرهنگی و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 71 مقرر شد در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون های فرهنگی و هنری در دل مساجد شکل گیرد و کلاس های فرهنگی، هنری و قرآنی را داشته باشند.
وی ادامه داد: از آن تاریخ به بعد هویت کانون ها شکل گرفت و وزارت فرهنگ و ارشاد موظف به ایجاد کانون ها شد و در قزوین هم بعد از استان شدن این اتفاق رقم خورد و ما در هجدهم اسفند ماه سال گذشته که سالروز تأسیس کانون های مساجد است، ربع قرن تلاش این مجموعه را جشن گرفتيم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: در حال حاضر 343 کانون فرهنگی و هنری در استان وجود دارد که بیشتر این کانون ها در سطح روستاها فعال هستند و شامل 193 کانون روستایی می شوند که فعالیت های فرهنگی و دینی را در روستاها انجام می دهند و این حق مردم است که در همه نقاط از بخش های فرهنگی بهره مند شوند.
وی عنوان کرد: دین مداری، مسجد محوری و تربیت مداری سه اصل مهم در مجموعه کانون ها و سیاست ما است؛ کار ما در دل مسجد بوده و محور ما در مساجد امام جماعت است و اساسنامه ما هم تصریح دارد اگر قرار است اتفاقی در مسجد رقم بخورد، نظر امام جماعت شرط است.
حجت الاسلام رمضانی با اشاره به تربیت نیروهای مومن و انقلابی در مساجد تصریح کرد: ما در مسجد به دنبال تربیت مداری هستیم و می کوشیم با استفاده از ظرفیت کانون های مساجد نیروهای خوبی را تربیت کنیم و نکته دیگری که در مجموعه کانون ها مورد توجه است جوان گرایی است که تحقق هر چه.بیشتر این امر نیازمند همکاری است.
وی توضیح داد: البته ما ادعا نمی کنیم در کانون ها کار بزرگی می کنیم بلکه حرف ما این است مسجد در همه عرصه ها موفق بوده در نگهداشت و استمرار انقلاب نقش مهمی داشته است و ما نیازمند حمایت و تفکر حوزه علمیه هستیم، البته این بستر فراهم شده است و اعتقاد داریم هر جا طلبه باانگیزه ای وارد مسجد شود می تواند نیروی محرکه باشد و ما مي توانیم با استفاده از این بستر توجه مردم نسبت به انقلاب و دین را بیشتر کنیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: ما 14 کانون مصلا در استان داریم و این توقع وجود دارد حمایت بیشتری از این مجموعه شده و به جوانان میدان داده شود.
وی با اشاره به استفاده از فضای مجازی در بحث کانون های مساجد اظهار کرد: سامانه سجا در سال جاری راه اندازی شده که کمک می کند همه کانون ها در کل کشور از تجارب یکدیگر و اقدامات صورت گرفته بهره مند شوند و تمام رخدادها در مساجد دیده شود و همچنین طرح های نو و اثرگذار ارائه و همه مشاهده و استفاده کنند و فضای رقابتی در بین مساجد ایجاد شود.
حجت الاسلام رمضانی گفت: نکته دیگر اینکه ما ظرفیت مردمی و خانوادگی خوبی در مساجد داریم که نیازمند آموزش به ویژه در حوزه روش زندگی سالم و آشنایی با مباني دین اسلام هستند و می توانیم برای این منظور از ظرفیت حوزه علمیه استفاده کنیم و از همین رو حاضر هستیم بستر لازم را فراهم کنیم تا پاسخگویی به سوالات دینی و روش زندگی اسلامی را داشته باشیم.
وی تأکید کرد: مردم ما باید بدانند اگر از مسجد فاصله بگیرند، دچار خسران می شوند و در مسجد می توانند دغدغه های مختلف خود از جمله در حوزه تربیت فرزند را رفع کنند و امروز ظرفیت خوبی به نام کانون ها ایجاد شده و می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و از حوزه علمیه می خواهیم در این خصوص به ما کمک کند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین یادآور شد: حوزه علمیه مي تواند سازمان های فعال در مسجد را گردهم جمع کند و در این زمینه پیش قراول باشد تا هم افزايي رخ دهد.
نظر شما