ضرورت احداث اقامتگاه های بومی/ ظرفیت های گردشگری روستاهای گیلان شناسایی شود

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان با تاکید بر شناسایی ظرفیت های گردشگری روستاهای استان بر ایجاد اقامتگاه های بومی در روستاهای هدف استان تاکید کرد و گفت: اجازه ساخت و سازهای بی رویه در استان داده نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، استاندار گیلان امروز (18 فروردین ) در جلسه کمیته تخصصی بوم گردی استان و مجتمع های بین راهی با بیان اینکه صنعت گردشگری، کشاورزی و تجارت سه اولویت نخست استان در سال جاری است گفت: توسعه صنعت گردشگری موتور محرکه و موجب توسعه کشاورزی و تجارت شده و رونق اقتصادی و اشتغال جوانان را به همراه دارد.

 

وی با اشاره به تکمیل زیرساخت های جاده ایی چون آزاد راه و راه آهن که موجب افزایش گردشگر در استان می شود، افزود: باید برای حضور گردشگر در استان برنامه ریزی داشته و امور را مدیریت کنیم در غیراینصورت تخریب های را به دنبال داشته و به ضرر استان خواهد بود.

 

سالاری تاکید کرد: تغییر کاربری اراضی، ساخت ساز و غیرمجاز، تصرف مزارع و حاشیه رودخانه ها از ویرانی های غیرقابل جبرانی است که در صورت عدم برنامه ریزی گریبان استان را خواهد گرفت و همه ما مسئول آن خواهیم بود.

 

وی با تاکید بر ایجاد اقامتگاه های بومی در روستاهای هدف استان اظهار کرد: اجازه ساخت و سازهای بی رویه در استان داده نمی شود، ایجاد اقامتگاه ها بوم گردی از ساخت و سازهای بی رویه جلوگیری کرده و تخریب محیط زیست را کاهش می دهد.

 

وی با تاکید بر شناسایی ظرفیت های گردشگری روستاهای استان اذعان کرد: هیچ حوزه ایی به مانند گردشگری ظرفیت اشتغالزایی و درآمدزایی را ندارد و باید استعدادهای گردشگری استان شناسایی تا با ارائه تسهیلات ارزان قیمت با سود 6 درصدی جهت ایجاد واحدهای اقامتی موجب رونق روستا و جذب مسافر شویم.

 

سالاری طرح بوم گردی را از طرح های موثر جهت توسعه استان دانست و اذعان کرد: این طرح با هدف حفظ محیط زیست موجب اشتغال و درآمد روستائیان شده و گردشگری پایدار را ایجاد می کند.

 

وی با بیان اینکه اجرای طرح بوم گردی شاخص ارزیابی عملکرد مدیران در سال جاری است، گفت: روستاهایی که پیشگام در اجرای طرح هستند در توزیع و تخصیص اعتبارات عمرانی مورد حمایت قرار می گیرند.

 

نماینده عالی دولت در استان گردشگری روستایی را محور توسعه گردشگری در گیلان اعلام کرد و افزود: شورای بخش و روستا ظرفیت های خود را شناسایی و به استانداری ارائه تا پس از ارزیابی فنی و اقتصادی؛ در قالب بسته سرمایه گذاری به سرمایه گذاران معرفی شود.

 

وی با اشاره به تعدد آب بندان ها در استان خواستار بهره گیری از این ظرفیت شد و گفت: درحال حاضر آب منطقه ایی در حال ایجاد زیرساخت های تفریحی در 6 آب بندان با حفظ محیط زیست است تا به عنوان الگو به بخش خصوصی معرفی شود.

 

سالاری به اختصاص 20 میلیارد تومان برای توسعه شناگاه های استان اشاره و بیان کرد: باید هر بخش و شهر استان با محصول خاص همان منطقه شناخته و برندسازی شود تا مردم و گردشگران برای تهیه این محصول بدانجا مراجعه کنند.

 

وی از ایجاد مجتمع های خدمات بین راهی کوچک با بهره گیری از الگوی معماری گیلانی در استان خبر داد و اظهار کرد: این مجتمع های کوچک «گیل پارک» مجهز به سرویس بهداشتی، پمپ بنزین، فروشگاه عرضه صنایع دستی، رستوران یا کافی شاپ در سراسر استان به فاصله 5 تا 10 کیلومتر  در روستاهای حاشیه جاده احداث شده تا ضمن ایجاد رفاهیات برای گردشگران و شهروندان، موجب اشتغال روستا نیز گردد.

 

استاندار با تاکید بر تقویت صنعت چوپ در سازه های گردشگری استان گفت: درصددیم تا با دعوت از سازندگان سازه های چوبی گیلانی و غیرگیلانی با محوریت کانکس، سوئیت و ...، نمایشگاه دائمی سازه های چوبی ویژه گردشگری را در استان دایر کرده تا از این سازه ها در صنعت گردشگری استان و ساخت و سازها بهره گرفته شود.

 

وی با اشاه به بهسازی و استانداردسازی علائم جاده ایی استان افزود: 8.5 میلیارد جهت این امر اختصاص یافته و تا سه ماه آینده تمام جاده های استان به تابلوهای راهنمای استاندار مجهز می شوند.

 

سالاری ادامه داد: همچنین 3.5 میلیارد تومان جهت نصب تابلوی معرفی روستا در ورودی روستاهای استان اختصاص داده شده است.

 

وی با بیان اینکه توسعه گردشگری استان نیازمند همگرایی و همراهی همه مردم و مسئولان است تصریح کرد: با ایجاد همگرایی و مشارکت مردم می توانیم سالانه 40 هزار شغل ایجاد کرده ضمن اینکه از تخریب منابع طبیعی و محیط زیست نیز جلوگیری می کنیم.

 

استاندار گیلان در پایان خواستار کاهش بروکراسی اداری شد و گفت: باید فارغ از کاغذبازی ها، به مردم خدمت کنیم و نباید هیچ ارباب رجوعی پشت در اتاق مسئولان نگه داشته شود.

 

کد خبر 698183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha