به گزارش خبرنگار شبستان، غلامرضا کریمی، رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، با حضور در استودیو الفبا گفت: مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور سلسه وظایفی دارد که بخشی از آن اداره مدارس خارج از کشور است.
وی افزود: وظیفه دوم این سازمان، مسئولیت امور بین الملل آموزش و پرورش را بر عهده دارد. در کنار آن ارزیابی مدارک دانش آموزانی که در خارج از کشور درس خواندهاند که می خواهند دیپلم ایرانی دریافت کنند.
کریمی بیان کرد: تعداد ۴۶۸ هزار و ۱۳۰ دانش آموز اتباع بیگانه داریم که در مدارس ایرانی خارج از کشور در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به شیوه نامه انتخاب اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور گفت: پس از شش سال آزمون اعزام نیرو برگزار می شود.
کریمی ادامه داد: هنوز هم ۱۲۰ نیروی اعزامی از آزمون سال ۹۱ داریم که برنامه ریزی می کنیم تا اعزام آنان انجام شود.
وی گفت: ضوابط و مقررات حاکم مطابق قوانین کشور و روادید خاص کشورها وجود دارد. این شرایط و ضوابط در شیوه نامه جذب فرهنگی در مدارس خارج از کشور مشخص کردیم تا متناسب با شرایط خاص کشورها نیز باشند.
وی گفت: وظیفه ما پوشش تحصیلی تمامی فرزندان کارگزاران دولت، اتباع ایرانی و علاقمندان خارج از کشور ایران است. در انتخاب فرآیند معلم در مدارس ایرانی خارج از کشور دقت داریم تا مناسب ترین ها انتخاب شوند.
وی بیان کرد: ۱۱ رشته آزمون در مقطع ابتدایی و راهنمایی برگزار می شود و معلمان باید مهارت تدریس چند پایه را نیز داشته باشند. برای هفت رشته اداری و اجرایی نیز آزمون جداگانه ای برگزار می شود.
رییس مرکز امور بین الملل مدارس خارج از کشور گفت: ثبت نام اینترنتی آزمون جذب فرهنگی از اول تا پنجم اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی ادامه داد: افراد باید حداقل دارای مدرک لیسانس و ۱۰ سال سابقه خدمت باشند.
کریمی گفت: عدد دقیق ظرفیت پذیرش مشخص نیست اما پیش بینی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر است که این جذب برای دو سال است.
وی گفت: شرایط مدارسداری در کشورهای مختلف متفاوت است هر کشوری آیین نامه و شرایط خاص دارد. ما تمامی ضوابط را استخراج می کنیم تا بتوانیم آیین نامه ها را با قوانین کشورها تطبیق دهیم.
پرداخت فوق العاده شغل فرهنگیان خارج از کشور
وی تصریح کرد: فوق العاده شغل تمامی نیروهای فرهنگی خارج از کشور نیز در آینده ای نزدیک پرداخت می شود.
تحصیل اتباع بیگانه در مدارس بدون محدویت
وی بیان کرد: به لحاظ ارایه تسهیلات به اتباع خارجی و آوارگان ایران در ردیف اول جهان قرار دارد. تمامی اتباع هیچ محدودیتی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای ثبت نام ندارند. ۴۳۶ هزار اتباع را در سال جاری تحت پوشش قرار دادیم.
رییس مرکز امور بین الملل مدارس خارج از کشور گفت: دوره خدمت فرهنگیان دو ساله است و مرتب به کشور باز می گردند، اگر ضرورت داشته باشد تا سال سوم نیز تمدید می شوند.
فضای مدارس خارج از کشور همانند مدارس داخل کشور است.
وی تصریح کرد: فضای موجود مدارس خارج از کشور دقیقا همانند مدارس داخل کشور است تا جایی که ضوابط اجازه می دهد همانند ایران است چون خیلی از آنان میخواهند در کنکور ایران شرکت کنند.
رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور بیان کرد: در خیلی از مدارس تعداد دانش آموز کم است و آموزش با کیفیت است. در آزمون المپیادها دو نفر از مدارس خارج از کشور پذیرفته شده بودند.
وی گفت: بیش از ۱۳ هزار دانش آموز در ۶۷ کشور و ۱۱۰ شهر وجود دارد. بیشترین دانش آموزان در کشورهای عربی هستند.
کریمی تصریح کرد: تعداد دانش آموزان در خارج از کشور بالا است اما پذیرش در مدارس ایرانی خارج از کشور به آن میزان نیست چون هر کسی دارای روحیاتی است و تمایل دارد در مدارس دیگر تحصیل کند.
وی یاد آور شد:شرایط خدمت زنان فرهنگی منوط به اشتغال مردان در آن کشور است لذا یکی از شرایط این است زنانی که همسر فرهنگی دارند اعزام می شوند
نظر شما