به گزارش خبرنگار شبستان، حسامالدین سراج، خواننده مشهور کشور در ابتدای سخنان خود در نشست رونمایی از کتاب "از گذر گل تا دل" با تشکر از دکتر هادی ندیمی و حسن شهرستانی به خاطر راهنماییهای علمی به این کتاب به عنوان پایاننامه دکترای خود گفت: این کتاب در پنج بخش به رابطه میان موسیقی و معماری میپردازد.
وی به تأثیرات موسیقی ایرانی بر مخاطب خود اشاره کرد و گفت: ایجاد حزن لذتبخش، تلطیف روح، ایجاد نشاط و برانگیختن تفکر از نمونههای این تأثیر است.
سراج در ادامه با بررسی رابطه هندسه و زیبایی گفت: در طبیعت، بدن انسان و همچنین ساختههای معظم بشری در ایران و جهان نسبت هایی هندسی یافت میشود که این نسبتها برای انسان زیبا به نظر میرسند.
وی تأکید کرد: همانطور که موسیقی دستگاه دارد پلانهای معماری نیز دستگاه دارند که اگر از آنها خارج شویم معماری ما از تناسب خارج می شود.
سراج همچنین در بخشهای دیگر سخنان خود به تشریح مؤلفههای مهم کتاب "گذر از گل تا دل" پرداخت.
گفتنی است پیش از سخنان سراج، مهندس حسن شهرستانی، دیگر سخنران این نشست با اشاره به رابطه موسیقی و ادبیات از گذشتههای دور تاکنون و تأثیر متقابل آنها بر یکدیگر گفت: همانگونه که ادبیات تجلی عواطف، احساسات و اندیشههای یک ملت در قالب زبان است سایر هنرها نیز به زبان خود فرهنگ را متجلی میکنند، بنابراین همه هنرها از یک آبشخور سیراب میشوند و همفطرت و همخانوادهاند.
وی ادامه داد: شعر فارسی بدون موسیقی اساسا شعر نیست و به همین دلیل است که یکی از مؤلفههای تعریف شعر موسیقی است که در تاریخ نیز داستانهای جالبی از تأثیرگذاری آن بر شعر گفته شده است.
شهرستانی تأکید کرد: شعر فاخر زمینهساز شکلگیری و بالندگی موسیقی سنجیده است و موسیقی سنجیده نیز زمینهساز معرفی شعر فاخر.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بهرهگیری شاعران بزرگ فارسی از قالبهای موسیقایی متناسب با روحیه شعر خود اشاره کرد و گفت: به طور مثال فردوسی برای طرح مجموعه حماسی- حکمی خود بحر متقارب را استفاده کرده است که حتی میتوان برای رژه نیز از آن بهره برد.
پایان پیام/
نظر شما