به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، با اشاره به ظرفیتهای گردشگری آبی و دریایی استان در ایام نوروز گفت: بندر ماهشهر با داشتن 83 کیلومتر راه دریایی در خلیج فارس و سواحل زیبا به نوعی قطب گردشگری آبی کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سواحل این بندر در چهار یا پنج سال گذشته قابل استفاده و بهرهبرداری نبود، افزود: با بهبود زیرساختها، این سواحل برای استفاده عموم آزاد شدند و دسترسی به آنها برای عموم مردم تسهیل شده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان، با اشاره به جاذبههای گردشگری آبی و دریایی شهرستان بندر ماهشهر گفت: مجموعه پارک ساحلی خورسیف، مجموعه پارک ساحلی مجیدیه، مجموعه پارک ساحلی دریاچه نمک و خور غزاله، از جمله ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری آبی این شهرستان محسوب میشوند.
وی افزود: برای نوروز 97 تفریحات آبی نظیر جت اسکی، قایقسواری و انواع بازیهای آبی ورزشی در دریا وساحل راهاندازی و با استقبال بینظیر مردم مواجه شد، به گونهای که مردم و مهمانان نوروزی اوقات فراغت خود را تا نیمههای شب در سواحل سپری میکنند.
وی با بیان اینکه با همکاری شهرداری و سپاه، یک کشتی مسافربری نیز در قالب گشت دریایی به بندر ماهشهر آورده شد افزود: این کشتی در شبانه روز شش بار رفتوآمد کرده و برای هر گشت آن بین یک تا دو ساعت زمان صرف میشود. این کشتی در مسیر گشت دریایی خود، مسافران را تا کنار پتروشیمی و اداره دریانوردی ماهشهر میبرد. این مسیر از چشمانداز بسیار زیبایی برخوردار است.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، خور سمایلی را یکی دیگر از جاذبههای گردشگری بندرماهشهر عنوان کرد و گفت: حدود 400 تا 500 قایق ماهیگیری در این خور وجود دارد که چشماندازی زیبا را به نمایش گذاشته است.
ایزدی اظهار کرد: به واسطه این جاذبهها ما در نوروز امسال سیل گردشگران را به سمت بندر ماهشهر داشتهایم و به لحاظ آمار شاهد استقبال بینظیر گردشگران نوروزی در همه سنین هستیم.
وی در ادامه به شهرستانهای آبادان و خرمشهر به عنوان دیگر قطب های گردشگری آبی استان اشاره کرد و گفت: یکی از ظرفیتهای گردشگری اصلی موجود در منطقه آزاد اروند، وجود رودخانههای پرآب اروند، کارون، بهمنشیر و شاخههای منشعب از آن میباشد که مشارکت سازمان منطقه آزاد اروند نقش بسزایی در توسعه گردشگری آبی در این منطقه داشته است.
وی ادامه داد: در پایان سال 96 کمیته ساماندهی سواحل و تفرجگاهها به ریاست فرماندار خرمشهر و حضور سایر دستگاههای عضو تشکیل شد و ساماندهی مناطق گردشگری آبی، برنامهریزی برای استقبال از مهمانان نوروزی و بهرهمندی آنها از ظرفیتهای گردشگری آبی در نوروز 97 در دستور کار کمیته قرار گرفت.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان افزود: این کمیته با هدف ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات گردشگری آبی قابل ارائه به گردشگران نوروزی، ضوابطی را برای استانداردسازی و ایمنی لنجها و قایقهای تفریحی، ملزم نمودن استفاده از جلیقه نجات برای تمام سرنشینان آنها، تعریف اسکلههای استاندارد، تعریف مسیرهای گردشگری آبی و جلوگیری از هرگونه توراندازی توسط ماهیگیران در طول مسیر آبی لنجها و قایقهای تفریحی، مصوب کرد.
وی همچنین یادآور شد: براساس آمار ارائهشده از سوی اداره بنادر و دریانوردی آبادان و خرمشهر، در بازه زمانی 25 اسفندماه 96 تا یازدهم فروردینماه 97 حدود 85 هزارنفر از جاذبههای آبی آبادان و خرمشهر بازدید کردهاند و استقبال میهمانان نوروزی تا پاسی از شب در این شهرستانها ادامه دارد.
وی همچنین سدهای استان را ظرفیتی دیگر در تحقق گردشگری آبی استان بعنوان پایلوت کشور در کنار دیگر ظرفیت ها نظیر تالاب ها، رودخانه ها، سازه های آبی تاریخی و آبشارها دانست و تصریح کرد: در بازه زمانی 25 اسفند 96 تا 12 فروردین 97 حدود 184 هزار نفر از تالاب شادگان، حدود 154 هزار نفر از آبشارها و سازههای آبی شوشتر و حدود ۱۴۳ هزار نفر نیز از جاذبههای گردشگری آبی دزفول دیدن کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، تأکید کرد: تمامی این آمارها حاکی از رشد قابل توجه استقبال از جاذبه های گردشگری آبی نسبت به سال های گذشته است.
نظر شما