به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از تشکل های مردمی و مورد سفارش مقام معظم رهبری، در 602 نقطه از شمال استان وجود دارد و این در حالی است که با توجه به سهمیه تعیین شده در پایان برنامه پنجم توسعه که باید 25 درصد مساجد کل کشور دارای کانون باشد، کرمان بر اساس آمار مذکور، هشت درصد از برنامه جلو افتاده است.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، همچنین باید تا پایان برنامه ششم یعنی تا سال 1400، همه مساجد شهری و مساجد روستایی بالای یک هزار خانوار دارای کانون فرهنگی هنری باشد اما یکی از کارشناسان این حوزه معتقد است تأسیس کانون باید با در نظرگرفتن ظرفیت و امکانات مسجد باشد.
دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان، از بهمن ماه سال گذشته، بازدیدهای هفتگی را با اولویت قرار دادن کانون های تخصصی از این تشکل ها آغاز کرده و در صدد رصد دقیق فعالیت های آنها و نیز ایجاد بانک اطلاعاتی کانون ها است که تاکنون 80 درصد این بانک اطلاعاتی پیشرفت داشته است.
این بانک اطلاعاتی بر اساس سرفصل هایی چون اطلاعات فردی ارکان کانون شامل امام جماعت، مدیرمسئول، رئیس هیئت امنای مسجد و رابط فرهنگی، جمعیت منطقه، امکانات فرهنگی مذهبی و ورزشی آن و... ساماندهی می شود.
یک کارشناس معتقد است این اطلاعاتی برای برنامه ریزی در حوزه فرهنگ لازم است؛ همچنین آموزش اصول مدیریت مسجد در حوزه های علمیه یک ضرورت محسوب می شود زیرا رکن اصلی مسجد امام جماعت آن است.
کار داوطلبانه، هدف مشترک میان اعضای کانون و استقلال نسبی از مهمترین مؤلفه های مورد نظر برای مدیریت یک کانون فرهنگی هنری به شمار می رود و در کنار آن باید یک مدیرمسئول با اصوبل مدیریتی در جذب و نگهداشت و رشد افراد در مسجد آشنا باشد و همچنین بتواند هزینه های لازم برای کارهای فرهنگی در کانون را جذب کند.
دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان بر ایجاد فعالیت های گروهی در کانون و داشتن تقویم سالانه کاری تأکید دارد تا از این طریق کانون به عنوان یک تشکل فرهنگی جا بیفتد در غیراین صورت اتفاقی رخ نمی دهد.
مشارکت و مسئولیت دادن به افراد در برنامه های کانون و شناسایی ظرفیت های مسجد و محله جهت افزایش توانمندی ها و استفاده از این ظرفیت ها نیز مورد تأکید است.
نظر شما