حجتالاسلام حسن حشمتی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم تقویت پیوند خانوادهها با مساجد تاکید کرد و گفت: از دیدگاه قرآن کریم و ائمه معصومین (ع) پدران و مادران در تعلیم و تربیت فرزندان خود تاثیر بسیاری دارند به گونهای که حضور مستمر آنان در مساجد در رونق حضور فرزندان هم موثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام تاکید بسیاری بر حضور در مساجد شده است، اظهار کرد:همه انسانهایی که به نوعی علاقهمند هستند که خلق و خوی اسلامی پیدا کنند و رفتار و کردارشان همانند نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) شود، باید رفتوآمدشان به خانههای خدا نیز گسترش یابد زیرا هیچ مکانی همانند مساجد نمیتواند آرامش معنوی انسان را تقویت کند.
امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم (ص) تهرانسر، ادامه داد: در قرآن کریم در تبیین ملاکهای یک خانواده مومن از کسانی نام برده شده است که به عمران و آبادانی مساجد اهتمام دارند، به گونهای که خداوند در آیه ۱۸ سوره توبه در این زمینه میفرماید «مساجد خدا را تنها کسانی آباد میکنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا میکنند و زکات میدهند».
حشمتی اظهار کرد: البته منظور از عمران مساجد تنها توجه به ظاهر آنها نیست، بلکه حضور همه افراد اعم از بانوان، خردسالان، بزرگسالان، جوانان و نوجوانان در این خانههای خدا زمینهساز عمران و آبادی آنها میشود.
وی ادامه داد: معتقدم مسجدی میتواند خانوادهها را در مسیر توحید، نبوت، ولایت، عدالت و معاد قرار دهد که حضور همه را در آن تقویت کند، ارتباط تنگاتنگ خانواده، خانه و مسجد میتواند در استحکام نظام و بنیان خانواده موثر باشد، بنابراین این مثلث سه گانه باید ارتباط مستحکمی با یکدیگر داشته باشند.
امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم (ص) با اشاره به اینکه اولین خانواده اسلامی که در مساجد رفت و آمد بسیاری داشتند، خانواده پیامبر (ص) بودند، بیان کرد: این خانواده در فضای مسجد در کنار رسول خدا (ص) آنچنان تربیت شدند که انسانهای شایستهای همانند امیرالمومنین علی (ع) و ائمه اطهار (ع) تربیت شدند که در ادامه به روشنگری و هدایت جامعه پرداختند.
حشمتی با اشاره به تاکید نبی مکرم اسلام (ص) برای حضور در مسجد، گفت: به فرموده پیامبر اسلام (ص) قلب انسان با پنچ چیز صیقل مییابد، که یکی رفت و آمد در مساجد است زیرا که حضور در این خانههای خدا، قلب انسان را نورانی میکند و موجب انجام صله رحم و دیدار با مومنان دینی میشود.
وی با اشاره به نقش مهم روحانیون در عرصههای مختلف از جمله جهاد، سازندگی و گرهگشایی از افراد محله، خاطرنشان کرد: همین نقش مهم آنان موجب شده است که حضور بسیاری از خانوادهها در مساجد دایمی شود که به نظرم در صورت کمتوجهی و یا کمرنگ شدن نقش آنان، جامعه دستخوش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و دور شدن از مکانهای عبادی میشود.
امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم (ص) با اشاره به نقش پررنگ خود در تقویت حضور افراد منطقه تهرانسر در این مسجد، گفت: اگر یک مسجد دلیل آشنایی بسیاری از خانوادهها با یکدیگر و برقراری ارتباط دوستانه میان آنان باشد، همین موضوع موجب تربیت و پرورش نسلهای صالح خواهد شد که در راه حفظ ارزشهای اسلام و خدا گام برمیدارند.
حشمتی با اشاره به اینکه در حال حاضر مسجد جامع رسول اکرم (ص) در حال حاضر نه تنها مکانی برای میزبانی نمازگزاران است، بلکه با انجام فعالیتهای مختلف فرهنگی و آموزشی، پایگاهی برای غنیسازی اوقات نوجوانان و جوانان محله و راهی برای جذب آنان به این مکان مقدس است، خاطر نشان کرد: یکی از برنامههایی که در طول هفته مورد توجه نمازگزاران این مسجد است، حضور در کنار خانوادههای شهدای محله و عیادت از بیماران و کسانی است که به سفرهای زیارتی مشرف میشوند، زیرا همین اقدام موجب مستحکمتر شدن پیوند افراد محله با مسجد میشود.
امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم (ص) گفت: برپایی ازدواج آسان، حمایت مالی از خانوادههای نیازمند، برگزاری انواع مراسم آیینی، راهپیماییهایی مختلف و تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیازمند از فعالیتهایی است که در مسجد جامع رسول اکرم (ص) مورد توجه قرار میگیرد.
نظر شما