خبرگزاری شبستان – مازندران
استان مازندران با طبیعت زیبا نظیر جنگل و دریا هر ساله، مقصد مسافران بسیاری در طول سال به وِِیژه تعطیلات تابستان و عید نوروز است.
اماکن تاریخی نیز در در این دیار کم نیستند و برخی از آنها با قدمت چندین ساله مسافران و تاریخ دوستان بسیاری را به سمت خود، جذب می کند.
شهرستان سوادکوه به بهشت گمشده ایران معروف شده که یکی از جاذبه های آن، جنگل های زیبا است که می طلبد توجه بیشتری به این شهرستان صورت گیرد.
جاده سوادکوه – فیروزکوه محل عبور مسافران است اما چشمه های زیبای این مسیر به خوبی معرفی نشده تا مسافران از آنها، بهره مند شوند.
شاهکارهای دست انسان نیز در شهرستان سوادکوه استان مازندران کم نیست و علاوه بر اینکه مکان گذر برای مسافران است از لحاظ تاریخی و چگونگی ساخت آن، تاریخ دوستان و مهندسان بسیاری را به سمت خود جذب می کند.
یکی از شاهکاهارهای شگفت انگیز دست ساخته انسان، پل ورسک است که در دل طبیعت و بین دو کوه ساخته شده و از لحاظ قدمت و تاریخ حتی تحسین گردشگران خارجی را برمی انگیزد.
پل ورسک در روستایی به همین نام قرار دارد که در گذشته روستای ورسک چندان مورد توجه مسافران نبود اما اکنون در طی سال و خنکای هوای آن، مسافران بسیاری دارد که ساخت خانه های ویلایی و افزایش قیمت زمین، گواهی بر این مطلب است.
هنگام عبور از راه آهن شمال و نزدیک شدن به پل ورسک نام سه خط طلای راهآهن شمال به گوشمان می رسد که در حقیقت در سه كيلومتري پل ورسک و بعد از روستای ورسک به سمت گدوک در ارتفاعات شرق جاده تهران - شمال جهت کاهش شيب و افزايش ضريب قدرت لوكوموتيو مشاهده ميشود.
درباره ساخت پل ورسک، روایت ها بسیار است اما این بنای زیبا و تاریخی نه از سوی یک مهندسی آلمانی بلکه به دست یک معمار اتریشی به نام «والتر اینگر» در سال 1310 هجری شمسی ساخته شده است و آرامگاه وی در نزدیکی پل را می توان به این صورت تعبیر کرد که این معمار و مهندس زبردست هر روز به شنیدن سوت قطار می پردازد.
نکته قابل توجه اینکه بعد از ساخت پل ورسک و برای افتتاح آن به دستور رضاشاه، معمار اتریشی «والتر اینگر» به همراه خانواده خود در هنگام عبور نخستين قطار از روی اين پل در زير آن قرار گرفتند و ثابت شد که سازه آن، محکم و قابل اطمینان است.
پل ورسک با شماره 1543 به ثبت ملی رسیده و از مهمترین آثار فنی مهندسی راه آهن شمال ایران و شاهکاری ساخته شده به دست انسان از سالیان گذشته به شمار می آید.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما