راهکار قانونی برای تعیین تکلیف اراضی تصرفی  در بخش کشاورزی وجود ندارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: در حال حاضر راهکار قانونی برای تعیین تکلیف اراضی تصرفی حداقل در بخش کشاورزی نداریم اما مردم مراجعه می کنند و مشکل دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دادخدا سالاری، دادستان عمومی و انقلاب کرمان، صبح امروز( 17 اردیبهشت) در جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال استان، به عملکرد این شورا در حوزه منابع طبیعی پرداخت و با اشاره به اینکه 805 فقره پرونده متشکله در حوزه تصرفات اراضی ملی و منابع طبیعی در سال گذشته منتهی به صدور حکم، افزود: 481 فقره هم منجر به صدور قرار نهایی در دادسرا شد.

 

وی با بیان اینکه در این زمینه 818 نفر تحت تعقیب قرار گرفته اند و 1544 هکتار از اراضی تصرف شده در استان کرمان اعاده شده است؛ درباره پرونده های متشکله در حوزه تغییر کاربری غیرمجاز(کشاورزی) هم گفت: این پرونده ها 181 مورد بوده و 181 نفر متهم در این زمینه تحت تعقیب قرار گرفته اند و میزان اراضی رفع تصرف شده در این حوزه یک و نیم هکتار و جرائم دریافتی تعرض به اراضی دولتی یک میلیارد و 900 میلیون ریال بوده و 153 مورد قلع و قمع بنا صورت گرفته است.

 

مهدی رجبی زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در سخنانی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب با حفر چاه های غیرمجاز مواجه شدیم و به تبع آن اراضی ملی تصرف شد، اظهار داشت: در آن زمان منابع طبیعی از قدرت برخوردار نبود؛ از سال 61 با تصویب قانون توزیع عادلانه آب، با تعیین تکلیف چاه ها اما از اراضی ملی غفلت شد و تصرفات ادامه داشت.

 

رجبی زاده ادامه داد: در استان کرمان بیش از 4 هزار پرونده در 12 سال گذشته تشکیل و 26 هزار هکتار از اراضی کشاورزی فروش رفت؛ در شمال استان حدود 6 هزار هکتار پرونده در دبیرخانه کمیسیون های ماده 34 داریم و کمیسیون تعطیل و تبدیل به یک معضل شده و باید تعیین تکلیف شود.

 

وی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته جلسات مختلفی در زمینه تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز در استان تشکیل شده و در شهرستان های مختلف مردم 8 هزار هکتار پرونده تشکیل داده اند، گفت: اما در حال حاضر راهکار قانونی برای تعیین تکلیف اراضی تصرفی حداقل در بخش کشاورزی نداریم اما مردم مراجعه می کنند و مشکل دارند.

 

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان ضرورت اتخاذ راهکاری برای تعیین تکلیف اراضی ملی دارای چاه آب قانونی برای حل مشکل مردم را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر آب منطقه ای برای بستن چاه های غیرمجاز همکاری کند، ما وارد عرصه قضایی نمی شویم و تبعات اجتماعی کمتری دارد.

 

در این جلسه مصوب شد کارگروهی متشکل از منابع طبیعی، اداره کل بازرسی و معاونت فنی استانداری در زمینه تعیین تکلیف اراضی ملی تصرفی تشکیل و مسئله را بررسی و پیگیری کنند.

 


محمدمهدی بلوردی، مدیرکل راه و شهرسازی استان هم با بیان اینکه در حریم شهر کرمان و در محدوده جاده هفت باغ و جاده جوپاری، چاه تلمبه هایی وجود دارد که از گذشته ایجاد و باغ پسته احداث شده و متوقف نشده است؛ افزایش سالانه مساحت تلمبه ها و کاهش تاغ زارها را نتیجه این امر دانست که راه حلی هم برای آن وجود ندارد.



وی میزان مساحت باغات پسته در حریم شهر کرمان در سال 2002 را 874 هکتار و در سال 2017 را یک هزار و 80 هکتار عنوان کرد و با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف وضعیت اراضی حریم شهر کرمان گفت: مردم مراجعه می کنند، اما در حالت بی تصمیمی هستیم و هیچ تصمیمی گرفته نمی شود در حالیکه باید یک نفر متولی این مسئله بشود البته ما طبق اجازه سازمان مرکزی، این اختیار را داریم اراضی را اجاره بدهیم اما در استان موانعی وجود دارد.

 

 

کد خبر 696765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha