استقبال از سال نو با غبارروبی امامزاده سید ابراهیم(ع) زنجان

خبرگزاری شبستان: در آستانه سال نو نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با حضور جمعی از روحانیون و خادمان با غبارروبی آستان امامزاده سید ابراهیم(ع) به استقبال سال جدید رفتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، غبارروبی امامزادگان سنت حسنه ای است که با حضور روحانیون و ارادتمندان به معصومین با آداب و رسوم خاص خود اجرا می شود.

 

به همین منظور مراسم غبارروبی امامزاده سید ابراهیم(ع) زنجان صبح امروز با حضور آیت الله خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان و حجت الاسلام جنتی مدیرکل اوقاف و امور خیریه و جمعی از روحانیون و خادمین امامزاده سید ابراهیم(ع) برگزار شد.

در این آیین که با عطر معنویت و اخلاص همراه بود، پس از قرائت دعای اذن دخول آغاز و با اجرای آداب زیارت ادامه داشت، خادمان افتخاری اقدام به جمع آوری نذورات و زدودن غبار از بخش‌های داخلی ضریح امامزاده سید ابراهیم(ع) کرده و با گلاب ناب ضریح را شستشو دادند.

 

امامزاده سید ابراهیم یکی از بقاع معتبر شهر زنجان در داخل شهر در قبرستانی واقع در منتهی‌الیه سمت شرقی شهر قدیم، مشرف به دیوار حصار شهر واقع شده است.

امامزاده سید ابراهیم هر ساله در ماه محرم شاهد حضور دسته‌های عزاداری در این مکان مقدس است به طوری که حیاط بزرگ این امامزاده مملو از حضور مردم می‌شود.

 

علما در شجره نامه امامزاده سیدابراهیم اختلاف نظر دارند. بعضی ایشان را ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) دانسته و جمعی دیگر همانند ابوالفراج اصفهانی و ابونصر بخاری در سر الانساب ایشان را ابراهیم بن محمد بن الحسن بن العباس بن علی (ع) ذکر کرده‌اند.

 

اگر این شجره‌ نامه صحیح باشد، وی در اوایل قرن سوم هجری در زمان خلافت المعتزر بالله خلیفه عباسی قیام و در سه کیلومتری جنوب زنجان در جریان جنگ با عمال خلیفه شهید و پیکر مطهرش در قبرستانی واقع در منتهی‌الیه شرقی مشرف به دیوار مدفون شده است.

علامه محمد اسماعیل صائنی که از فلاسفه و مفسران نامدار قرآن مجید بوده به نقل از تاریخ طبری درباره امامزاده سید ابراهیم معروف شهر زنجان چنین عنوان کرده که ایشان نوه چهارم حضرت ابوالفضل العباس بن علی بن ابی طالب امام اول شیعیان و از نسل حضرت عباس است.

 

بنای امامزاده

بنای امامزاده سید ابراهیم(ع) به سبک چهار تاقی بوده که گنبد زیبایی آن را در برگرفته است، در سال 1340 شمسی این مجموعه دوباره منطبق بر بنای قدیمی نوسازی و گنبد آن از نوع تک پوششی که با واسطه چهار گوشواره بر جرزها استوار و حدفاصل گوشواره‌ها و گنبد هشت نورگیر تعبیه شده است.

تزئینات گنبد از داخل مقرنس و گره‌ سازی و سوره جمعه به خط زیبای ثلث، به قلم استاد جواد میرمحمد رضائی زنجانی و گچ‌بری استاد شعبان آزادی زنجانی نوشته شد. در نمای بیرونی، سوره مبارکه (اسماء ذات البروج) به خط ثلث زنجیری نوشته و ضریح این امامزاده در اصفهان ساخته و در سال 1358 نصب شده است.

 

قدیمی‌ترین قسمت این آرامگاه، سر در ورودی سمت شمالی و مناره‌های واقع در طرفین آن است. این سردر  در سال 1341 شمسی توسط معمار ابراهیم سلطانی ساخته شد و بالای مناره‌ها آیه 55 سوره مبارکه احزاب به خط زیبای ثلث به قلم استاد اخیرالذکر به یادگار مانده است.

تجدید بنای این آرامگاه توسط استاد منصور محاوری است. او از سال 1340 با همکاری مردم زنجان به تجدید بنای امامزاده همت گماشت و در اسفند ماه 1354 درگذشت و در رواق ورودی حرم دفن شده ‌است.

 

از بناهای دیگر این مجموعه مسجد اعظم واقع در ضلع غربی مجموعه که بنای آن در سال 1346 شمسی ساخته شده است، مشتاقان اهل بیت (ع) در مناسبت‌های مختلف به زیارت ضریح این بزرگوار می‌شتابند.

این مجموعه به عنوان مهم‌ترین مرکز زیارتی شهر زنجان محسوب می‌شود.

کد خبر 696761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha