تجدید نظر در نظام برنامه ریزی روستایی

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی با بیان اینکه باید در نظام برنامه ریزی کشور تجدیدنظر کنیم، گفت: هیچ راهی نداریم به جز اینکه به شعار قرآن برگردیم و نظام برنامه ریزی باید مسائل را به آحاد مختلف جامعه تنفیض کند.

ناصر زرگر، معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان با اشاره به برنامه های دولت برای ارتقا کیفیت زندگی جوامع روستایی، گفت: ارتقا کیفیت زندگی روستاییان در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: در راستای ارتقا کیفیت زندگی جوامع روستایی، مجتمع های ورزشی، فرهنگی، آموزشی، خدماتی و درمانی در مراکز دهستان ها ایجاد می شود.

 

زرگر افزود: نزدیک 63 هزار روستا و آبادی در کشور داریم و امکان این نیست که در این روستاها همه خدمات را ببریم بنابراین در 2هزار و 600 دهستان این خدمات را ارائه می کنیم تا بتوانیم کیفیت زندگی، خدمات بهداشتی، آموزشی، ورزش، فرهنگی و هنری را در روستاها ارتقا دهیم.

 

وی با بیان اینکه در نظام برنامه ریزی دچار مشکل و چالش اساسی هستیم، گفت: چالش اساسی نظام برنامه ریزی ما این است که شهرمحور و متمرکز است و ایدئولوژی محور و امنیتی است و در مناطق آب های آزاد، آب گریز است.

 

زرگر با بین اینکه هر کشوری که آب های آزاد دارد، بخش توسعه ای کشورش همان مناطق است، اظهارداشت: به عنوان مثال در دوبی با بخش کمی از آب های آزاد ارتباط دارد اما به هاب توسعه تجارت منطقه خاورمیانه تبدیل شده است.

 

وی افزود: در حالی که ما مرزهای گسترده آب های آزاد را در دریای خلیج فارس و دریای عمان داریم، فقیرترین مردم روستاهای ایران در همین حاشیه ها زندگی می کنند، مردمی که در کنار بزرگ ترین نعمت خداوند قرار گرفته اند با سوء مدیریت کفران نعمت می کنیم.

 

زرگر با بیان اینکه خداوند همه نعمت ها را به ایران داده است و بیشترین مزیت های اقلیمی دنیا را در کشورمان داریم، خاطرنشان کرد: دسترسی به آب های آزاد، انسان های فرهیخته، تاریخ غنی داریم اما با خوب نگاه نکردن تبدیل شده است به اینکه در روستاها نرخ رشد جمعیت منفی 7/0 درصد، در حاشیه شهرها 3 درصد، در حاشیه مراکز استان ها 3/4 ، در حاشیه کلانشهرها 4/6 درصد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 11 میلیون حاشیه نشین داریم، افزود: حاشیه نشین ها اکثرا روستایی هستند و کسانی هستند که همه مولد بودند و امنیت غذایی کشور را داشتند و با شرافت و کرامت زندگی می کردند که ما با سوء مدیریت و با برخورد نظام برنامه ریزی شهرمحور و متمرکز افراد محترم را در حاشیه ها آورده ایم که به سختی زندگی می کنند.

نظام برنامه ریزی باید تجدید نظر کند

زرگر با بیان اینکه باید در نظام برنامه ریزی کشور تجدید نظر کنیم، گفت: این کشور هیچ راهی ندارد به جز اینکه به شعار قرآن برگردیم و نظام برنامه ریزی باید مسائل را به آحاد مختلف جامعه تنفیض کند.

دولت ها باید تسهیل گر باشند و امور را به دست مردم بسپارند

وی با بیان اینکه دولت ها باید تسهیل گر باشند و امور را به دست مردم بسپارند، افزود: باید به دنبال این باشیم که به مردم احترام بگذاریم نظام برنامه ریزی، نظام مردم محور باشد و ایده ها را از مردم بگیریم.

 

کد خبر 696719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha