راه اندازی شبکه ملی اینترنت به مطالبه عمومی تبدیل شود

خبرگزاری شبستان: کارشناس فناوری ارتباطات و اطلاعات گفت: راه اندازی شبکه ملی اینترنت و ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، پیشرفت تکنولوژی و دستیابی به فناوری های نوین موضوع اجتناب ناپذیری است که بشر در حال تجربه آن است. فناوری های ارتباطی و اطلاع رسانی نیز از جمله فناوری هایی هستند که شاهد ظهور و بروز تحولات شگرفی در آنها هستیم. در سال های اخیر و به کمک تکنولوژی و فناوری های نوین ارتباطی، برقراری ارتباط و تعامل میان ملت های مختلف در هر نقطه دنیا سهلوت یافته است.

شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام، فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر، در برهه ای وایبر و واتس آپ از جمله کانال های ارتباطی است که به کمک انسان آمده است تا تعاملات اجتماعی را سهل الوصول نماید. در این میان برخی شبکه های اجتماعی به واسطه کارکردها و تنوع و سهلوت دسترسی ای که داشته اند در میان مخاطبان به ویژه در ایران بیشتر مورد اقبال قرار گرفته اند.

همانطور که استفاده صحیح از تکنولوژی از هر نوع آن دارای مزایایی بوده و کارکردهای مثبت خود را دارد، افراط و گاه استفاده نا صحیح از آن نه تنها دستاوردی به دنبال نخواهد داشت که خود به تهدیدی علیه سلامت روحی و جسمی افراد خواهد شد.

شبکه های اجتماعی نیز از این موضوع مستثنا نیستند و استفاده ناصحیح از آن و افراط و تفریط در حضور در فضای مجازی خود می تواند پیامدهای فردی و اجتماعی منفی برای کاربران داشته باشد.

زهرا احتشام، کارشناس فناوری ارتباطات و اطلاعات درخصوص شبکه های اجتماعی مجازی گفت: فضای مجازی به عنوان یک ابزار رسانه ای نقش مهمی در گسترش ارتباطات و تعاملات انسانی ایفا می کند اما باید در کنار آن به برخی ملاحظات آن نیز توجه داشت.

وی با بیان اینکه فضای مجازی مانند چاقوی دو لبه ای است که لحظه ای غفلت در آن می تواند مسیر زندگی و سرنوشت افراد را در جامعه تغییر دهد، خاطرنشان کرد: سرعت در تبادلات انسانی و اجتماعی، ایجاد کسب و کارهای مجازی، ایجاد شبکه های عظیم آموزشی و فرهنگی همه می تواند از دستاوردهای مثبت فضای مجازی باشد.

احتشام تاکید کرد: حضور هدفمند در فضای مجازی می تواند به ایجاد تحولات عظیم در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی منجر شود و باعث سازندگی، خلاقیت، تولید ایده و فکر شود و به ایجاد اشتغال و درآمدزایی در جامعه کمک کند.

وی با بیان اینکه فضای مجازی بعد دیگری هم دارد که در صورت عدم توجه به آن پیامدهای منفی و جبران ناپذیری برای جامعه ایجاد کند، افزود: فرهنگ سازی، ایجاد زیرساخت های مناسب نظارتی و کنترلی می تواند در کاهش میزان آسیب ها و پیامدهای منفی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فراهم کند.

احتشام، ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی بر بستر شبکه ملی اینترنت را از راهکارهای راهبردی در کاهش میزان آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی عنوان کرد و گفت: آموزش، فرهنگ سازی، تغییر نگرش افراد جامعه، ارتقا سطح آگاهی می تواند در کاهش آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی موثر باشد.

وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی در ارتقا سطح آگاهی و فرهنگ استفاده از فضای مجازی خاطرنشان کرد: شبکه ملی اینترنت و ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

کد خبر 696689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha