به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان، نشست خبری جشنواره سراسری تصویرسازی آیات و رونمایی از پوستر اين جشنواره (شنبه 26 اسفندماه) باحضور اصغر امیرنیا مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج، علی تن معاون جشنوارها و نمایشگاهها و آقای عبادی دبیر و مدیر کل استان همدان و آقای نصیر بشیری دبیر هنری جشنواره در معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
در ابتداء اين نشست اصغر امیرنیا مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج با بيان اينكه تصوير سازي كه در قرآن در ماجراهاي مختلف رخ مي دهد در هيچ جا ديده نمي شود و اين تصويرسازي براي همه اعصار قابل تصور است، اظهار داشت: خداوند در قرآن هم اعلام مي كنند داستان هاي قرآني براي هيچ قرون و جامعه جغرافيايي خاصي نيست و همه انسان ها در هر زمان و مكاني مي توانند از آن بهره ببرند.
وي ادامه داد: جشنواره آيات تصويرسازي يكي از يازده جشنواره سال٩٦ بود كه برنامه ريزي در خصوص آن انجام شد و باتوجه به برخي مسائل از جمله بدعهدي در بحث برجام شده بود گاهي فروش و برنامه ريزي در اين خصوص محقق نشد زيرا ما هم زير مجموعه دولت هستين و قاعدتا ما هم از اين اتفاقات تاثير مي پذيريم.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج تاكيد كرد: ما به علت همين بدعهدي نتوانستيم بسياري از آثار را دريافت يا بسياري از آثار را به فروش برسانيم، با اين وجود بيشتر برنامه هاي ما عملياتي شد و خوشبختانه در سال ٩٧ اختتاميه اين جشنواره برگزار مي شود.
اميرنيا در خصوص ساير جشنواره ها سال٩٦ نيز يادآور شد: ما در سال٩٦ جشنواره داستان نويسي ٢٠اسفندماه در جنوب كرمان را خواهيم داشت، ضمنا جشنواره شعر استان لرستان، نقاشي استان گلستان، آواها و نغمات استان آذربايجان شرقي، فيلم استان بوشهر و همچنين در سال آينده نقاشي و خط در استان يزد، پوستر در زنجان، تئاتر در فارس، خوشنويسي در خراسان رضوي و تصويرسازي در همدان را داريم.
وي افزود: يكي از برنامه هاي كه ما سعي داشتيم به صورت بين المللي انجام شود جشنواره كاريكاتور بود، هدف ما هم اين بود كه ما فقط سياستگذاري را داشته باشيم به همين منظور كار عملياتي به خانه كاريكاتور واگذار شد.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج تصريح كرد: نقش مهم رسانه را نبايد كنار گذاشت، ما در قالب فيلم، شعر، داستان و تصويرسازي سعي كرديم جنبه هاي مختلف قرآن را به تصوير بكشيم اما انتظار داريم رسانه ها اين موضوع را آگاهي بخشي بدهند و همچنين خواستار هستيم هنرمندان ما بتوانند در اين عرصه حضور پيدا كنند و مستقيما با اين كار درگير باشند.
در ادامه اين نشست فاضل عبادي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان با بيان اينكه استان همدان در زمان دولت دوازدهم سه محور را براي فعاليت درنظر گرفته است، خاطرنشان كرد: از آنجايي كه اين استان يك شهر فرهنگي است و مردم آن هميشه در صحنه حضور داشتند، كسوت مفاخر و هنرمندان يكي از امتيازات استان همدان است و به همين منظور از سال ٩٤ كار فرهنگي و نامگذاري به اسم شخصيت هاي فرهنگي اين استان آغاز شد.
وي بيان كرد: طي اين سال ها نيز سعي كرديم در بخش ديني نيز كار كنيم، به همين منظور برنامه اي براي بزرگداشت علماي ديني را در نظر گرفتيم، اين نامگذاري سالانه شخصيت هاي ديني ارتباط به تقويت معرفت ديني دارد و همچنين انجام هرگونه فعاليت هنري و ديني نيز در دستور كار قرار گرفته است.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان گفت: جشنواره دو سالانه آيات نيز در اين استان انجام مي شود و ما اعلام كرديم كه ميزباني كارهاي فرهنگي و هنري در استان را داريم، تقويت تشكل هاي قرآني نيز در اولويت ما نيز هست و از اين رو سعي داريم در مناطق كم برخوردار كارهاي قرآني انجام بدهيم تا اين مناطق نيز بي بهره از مسائل قرآني و ديني نباشند.
عبادي اضافه كرد: قرار است عدالت فرهنگي نيز در تمام استان ها رخ دهد به اين معنا كه علاوه بر استان، شهرستان هاي اطراف و حتي روستاها نيز برخوردار از نمايشگاه ها و جشنواره ها باشند.
نصیر بشیری دبیر هنری جشنواره نيز در بخش پاياني نشست خاطرنشان كرد: ما سعي كرديم از افرادي كه در موسسات و آموزشگاه هاي هنري كار هنري مي كند براي تيم داوري استفاده كنيم، حوزه ارسال آثار امسال گسترده تر شده است بنابراين فراخوان به دو بخش روايي و غير روايي و براي گروه سني كودك و نوجوان و به صورت محدودتر جوان و ميانسال تقسيم مي شود.
وي با بيان اينكه امسال جشنواره با عنوان "نشاط و شادابي" برگزار مي شود، عنوان كرد: باتوجه به رايزني ها سعي كرديم براي داوري از هر قشري يك نماينده داشته باشيم، همچنين جوايز دو الي سه ميليون بين نفر اول تا سوم در هر بخش و دو جايزه افتخاري به مبلغ ٥٠٠هزار تومان نيز پرداخت مي شود.
دبیر هنری جشنواره تصويرسازي ادامه داد: البته يك بخش آموزشي جداي از بخش علمي نيز در اين جشنواره برگزار مي شود و سعي مي كنيم كارگاه هاي مختلفي نيز را برگزار مي كنيم تا ديد هنرمند هدفمند شود، ضمنا علاقمندان علاوه بر قرآن هرگونه داستاني با محتواي قرآني هم مي تواند وارد مرحله جشنواره كنند.
بشيري در مورد نحوه ارسال آثار افزود: ارسال آثار به صورت ديجيتال خواهد بود و هنرمند آثار خود را به صورت فايلي كه در فراخوان اعلام شده است ارسال مي كند و ما همان آثار منتخب را چاپ مي كنيم و اصل اثر در دست صاحب اثر خواهد بود.
وي در پايان گفت: علاقمندان مي توانند تا پايان ماه رمضان سال بعد آثار خود را ارسال كنند و بعد از آن اختتاميه در تيرماه ٩٧ برگزار خواهد شد.
نظر شما