به گزارش خبرگزاری شبستان،رضا برجی، عکاس و مستندساز در گفتوگو یی با اشاره به برگزاری جایزه بزرگ شهیدآوینی گفت: برگزاری چنین مناسبتهایی باعث میشود فیلمسازان نگاه جدیدی به فیلم مستند داشته و ظرفیتهای آن را کشف کنند. ما از این دست نگاهها در ایران کم داریم و به نظر من، وجود چنین اتفاقهای خوشایندی ضروری است، چرا که امروزه به سینمای مستند جور دیگری نگاه میشود و جهانیان نیز رویکرد متفاوتی به سینمای مستند دارند.
برجی در ادامه اظهار داشت: درباره واقعه سربرنیتسا خیلی کم فیلم ساخته شده است؛ یکی، دو فیلم خودشان ساختند و یکی دو فیلم هم خارجیها، که هر کدام یکسری کمبودها دارند، اما ساخته شدن این فیلم، موجب شد چنین اتفاقی به عنوان سند جنایت صربها ثبت شود.
وی که تاکنون سفرهای بسیاری به بوسنی داشته و با مادران کشتگان سربرنیتسا صحبت کرده است، در توضیح بیشتری راجع به این فیلم افزود: در مستند «مادران سربرنیتسا» به فجایع و قتل عامی که در مدتزمان 48 ساعت رخ داده، پرداختهام و نیز به این موضوع که نیروهای سازمان ملل هم در این قتلعام نقش داشتهاند، چرا که شهر را امن اعلام کردند و اینگونه تمام بوسنیاییهارا خلعسلاح کردند و باعث شدند که این فاجعه رخ دهد.
او با نگاهی آسیبشناسانه به فیلمهایی با چنین مضامینی افزود: مشکل اصلی فیلمهای ما ضعف فیلمنامه است، چون کسانی که کار نوشتن فیلمنامه را به عهده دارند با این مسائل بیگانهاند، برای مثال فیلمهای شهید آوینی در «روایت فتح» نسبت به دیگر آثار دفاع مقدسی که در همان زمان ساخته شدند، موفقتر بودند، چون او به آدمهای جنگ تحمیلی نزدیک میشد؛ او کسی بود که با فلسفه غرب آشنا بود و عرفان نظری و عملی را به خوبی می شناخت و در کنار آن به تکنیک و ابزار سینما کاملا مسلط بود. از نظر او، دوربین باید جزئی از بدن فیلمبردار باشد تا بتواند به سوژه نزدیک شود و در این صورت است که می تواند زندگی آنها را به تصویر بکشد و خواسته کارگردان برآورده شود.
به گزارش ستاد خبری جشنواره شهید آوینی،این مستندساز در پایان اضافه کرد: به اعتقاد من، وقتی چنین امکانی برای نمایش آثاری از این دست فراهم میشود، فیلمسازان نیز باید تنها به تاثیرگذاری آنی و سطحی آثار بسنده نکنند، بلکه به عمق مضامین بپردازند و آنها را در لایههای زیرین اثرشان قراردهند، تا کارهایی تاثیرگذار را برای مخاطب خلق کنند.
سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی که میزبان آثار مستندی با رویکرد اندیشه، آراء و آرمانهای سیّد شهیدان اهلقلم است، همزمان با هفته دفاعمقدس و عصر پنجم مهرماه 1390 در تهران برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما