حضور خانوادگی در مساجد نباید تنها معطوف به مناسبت‌های خاص شود

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس در حوزه دین با اشاره به اینکه هر فرد مسلمانی باید بداند که برای رشد اجتماعی و تربیت فرزندانش نیازمند ارتباط و استحکام پیوند با مساجد است، اظهار کرد: حضور خانوادگی در مساجد نباید تنها معطوف به مناسبت های خاص شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد را می‌توان اصیل‌ترین پایگاه در نظام اسلامی دانست و از سوی دیگر خانواده، نخستین و مهم‌ترین جامعه‌ای است که شخصیت فرد در آن شکل می‌گیرد و رشد و نمو پیدا می‌کند. برقراری ارتباط معنوی بین مسجد و خانواده قطعاً ثمرات و آثار بسیار ارزشمندی بر جای خواهد گذاشت؛ چرا که فردی که در بستری تلفیق شده از فضای معنوی مسجد و فضای صمیمی خانواده تربیت شود، راه راست را پیدا کرده، در آن گام می‌گذارد.

 

مرکز رسیدگی به امور مساجد، رویکرد برنامه های سال 97 را با عنوان« مسجد و خانواده» نامگذاری کرد تا  از این طریق گامی در جهت استحکام پیوند خانواده ها با مساجد بردارد، در همین زمینه با حجت الاسلام محمد یاوری، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می  خوانید:

 

حجت الاسلام محمد یاوری در گفت و گو با خبرنگار ما بر لزوم استحکام پیوند خانواده ها با مساجد تاکید کرد و گفت: جایگاه مساجد از صدر اسلام تاکنون همواره، ارزشمند بوده است، به گونه ای که در روایات اسلامی هم پیرامون، اهمیت حضور در خانه های خدا توصیه های بسیاری شده است.

 

این کارشناس حوزه دین با اشاره به جایگاه اثرگذار مساجد در صدر اسلام اظهار کرد: این مرکز عبادی در زمان امیر المومنین علی(ع)، مرکز آموزش، بحث و مناظره علمی میان مردم بود و جلسات روشنگری در مساجد برپا می شد، امروز هم ما به عنوان شیعه امیر المومنین علی(ع)  برنامه های فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی و اجتماعی جامعه را باید در مساجد دنبال کنیم، چرا که پیوند با مسجد یعنی پیوند با نماز و جماعتی از مومنین که به سمت خدا در حال حرکت هستند.

 

 وی با اشاره به اینکه مسجد در عصر ظهور هم، مقر حکومت حضرت مهدی(عج) است، بیان کرد: با نگاه به سیر حکومت حضرت مهدی(عج) می بینیم که مبدا، سیر و انتهای حکومت حضرت  از کعبه، مسجد النبی و مسجد کوفه است و این پیوند عمیق و وسیع با مساجد در ما و در جامعه ما نیز باید شکل گیرد و خانواده ها با  مساجد ارتباط مستمری برقرار کنند.

 

یاوری با اشاره به اینکه در قرآن کریم و آموزهای دینی ما بر ارتباط همیشگی انسان‌ها با خداوند تأکید بسیاری شده است، اظهار کرد: خانه های خدا، بهترین مکان برای استحکام پیوند خانواده ها با یکدیگر هستند، این حضور خانوادگی در مساجد نباید تنها معطوف به مناسبت های خاص شود، زیرا در صورتی که حضور در مساجد در سبد خانواده ها قرار گیرد،  حضور  دائمی برای فرزندان هم  همیشگی می شود.

 

وی ادامه داد: جایگاه رشد دین در مساجد است، بنابراین هر فرد مسلمانی باید بداند که برای رشد اجتماعی، تربیت فرزند و ارتباط اجتماعی به مسجد نیاز دارد و مدیران دینی نسبت به سرمایه گذاری در مساجد اهتمام داشته باشند.

 

 این کارشناس در حوزه دین با اشاره به  جایگاه مساجد در کاهش آسیب های اجتماعی اظهار کرد: مساجد، بهترین بهترین بستر حل مشکلات و آسیب های اجتماعی باشد همچنین ارتباط مسجد و متولیان آن با خانواده ها در هر محل و نظارت و سرکشی های مستمر با آنها می تواند از ایجاد آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.

کد خبر 696156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha