به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، پریسا مهاجری، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبائی امروز(24اسفند) در نشست توسعه استان که در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد اظهار کرد: ریشه یابی علل عدم توسعه گیلان از راهکارهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سیمای اقتصادی در گیلان وجود دارد گفت: توجه و حمایت از زیر ساخت ها و ظرفیت های موجود گیلان زمینه توسعه را فراهم خواهد کرد.
مهاجری اذعان کرد: طبق آمار دریافتی از سال 72 تا 92جایگاه اقتصادی گیلان در سطح ملی رو به افول است.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبائی تصریح کرد: واسطه گری اقتصادی و زنجیره عرضه در گیلان تکمیل نشده است.
مهاجری اضافه کرد: ستانده گیلان در سال 72 بیش از 2 هزار میلیارد ریال بود که این آمار در سال 92 به 383 میلیارد ریال رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبائی افزود: هر گیلانی 20 درصد کمتر از سرانه کشور را در اختیار دارد.
وی به کاهش سهم کشاورزی و زیر مجموعه حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: سهم ماهیگیری در سال 72 از 11 درصد به 6 درصد در سال 92 افت کرده است.
مهاجری با تاکید بر اینکه واسطه گری در گیلان ضعیف عمل می کند افزود: 75 درصد از کشاورزان گیلانی در زمین های کمتر از نیم هکتار مشغول فعالیت هستند و فقط 4 درصد کشاورزان بالای 50 هکتار زمین دارند.
عضوهیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبائی تصریح کرد: طبق مطالعات انجام شده پس اندازهای بانکی در گیلان نسبت به میانگین سپرده کشوری کمتر است.
وی با تاکید بر اینکه جمعیت گیلان جمعیت کهنسالی است خاطر نشان کرد: توجه به بهداشت و درمان امری الزامی است.
نظر شما