به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، استاندار گیلان امروز (۲۳ اسفند) در جلسه حفاظت از منابع آب و کارگروه کشاورزی استان در استانداری با بیان اینکه باید برنامه ریزی جدی در خصوص ذخایر آبی برای فصل کشاورزی آتی داشت اظهار کرد: در حوزه رهاسازی آب بهترین تصمیم ها با کمک فرمانداران و دهیاران اخذ شده و زمان دقیق آن تا یکماه آینده اطلاع رسانی می شود.
وی از کشاورزان خواست تا در خصوص اطلاع رسانی های ارائه شده در زمینه زمان بندی رهاسازی آب توجه کافی داشته تا دچار مشکل نشوند.
استاندار با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی منابع و ذخایر آبی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته اذعان کرد: باید اوضاع را مدیریت کرد و با فرهنگ سازی شخم زمستانی جهت صرفه جویی و استفاده از ذخایر آب اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم در مدت یک ماه آینده تفاوت ذخائر کاهش پیدا کند تاکید کرد: جهاد کشاورزی با استفاده از حضور دهیاران در روستاها، کشاورزان را به سمت شخم زمستانه ترغیب کند.
سالاری به سوخت مصرفی کشاورزان و شفافیت در این حوزه اشاره و بیان کرد: کشاورزان جهت دریافت سوخت در سامانه تجارت آسان ثبت نام تا سوخت را به موقع دریافت کنند. این سامانه علاوه بر دستیابی به آمار دقیق کشاورزان بهره مند از سوخت یارانه ای موجب شفافیت شده و برای برنامه ریزی سال های آتی بسیار مفید است.
سالاری با اشاره به اعتبار صندوق حمایت از کشاورزی در گیلان تصریح کرد: امسال در مجموع ۲۶ میلیارد تومان اعتبار از طریق این صندوق جهت بهبود وضعیت کشاورزان اختصاص داده شده که باید تلاش کنیم درست هزینه شده تا اثرگذار باشد.
نماینده عالی دولت در استان ابراز امیدواری کرد: جهاد کشاورزی با ارائه برنامهای مدون و متمرکز، اقدامی اساسی و اثرگذار برای حداقل یک محصول در مدتی مشخص انجام دهد.
وی با اشاره به تخصیص صددرصدی اعتبارات آب اظهار کرد: همه پروژه هایی که مربوط به آب موردنیاز کشاورزی و مورد تعهد ماست در دستور کار قرار گیرد.
استاندار گیلان با تاکید بر برق رسانی به چاه های مزارع کشاورزی خواستار تسریع در لایروبی انهار شد و گفت: اتمام لایروبی انهار که مطالبه جدی مردم است، نیازمند کار جهادی بوده زیرا از هزار کیلومتر انهار نیازمند لایروبی، ۴۰۰ کیلومتر انجام و ۶۰۰ کیلومتر باقی مانده که باید تا ۱۵ فروردین به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه تمام تصمیمگیری های این شورا در جهت حفظ منافع کشاورز است بیان کرد: فرمانداران در خصوص بیمه کشاورز اطلاع رسانی داشته تا پوشش بیمه توسعه یابد زیرا پوشش بیمه ایی در مواقع بحران کمکی هرچند اندک برای جبران خسارت کشاورزان است.
سالاری با بیان اینکه در حوزه کشاورزی نیازمند برنامه ریزی دقیق تر و محوری تر هستیم تا دچار روزمرگی نشویم اعلام کرد: در خصوص نحوه مدیریت مزارع باید از تجارب موفق دنیا همچون یکپارچه سازی مزارع و یا مدیریت مزارع کوچک متعدد استفاده کرده و برنامه ریزی بلند مدت برای آینده کشاورزی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مجموعه مطالعاتی کشاورزی در استان تشکیل داده تا با مطالعه الگوهای موفق دنیا و مطابقت آن با شرایط استان، برنامه ای مدون در خصوص آینده کشاورزی ارائه و تحولی به نفع کشاورز ایجاد کنیم.
نظر شما