به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه بیست و سوم اسفند به ریاست علی لاریجانی و با دستور بررسی طرح استیضاح محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی آغاز شد. امیرحسین قاضی زاده هاشمی، اولین دستور کار جلسه علنی امروز چهارشنبه 23 اسفند مجلس را بررسی استیضاح محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهور در صحن مجلس حضور دارند.
وقفچی در موافقت با استیضاح حجتی: با آرایش فعلی مدیران در وزارت جهاد کشاورزی صادرات غیرممکن است
علی وقفچی، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز چهارشنبه 23 اسفند گفت: نباید اجازه داد مجموعه های بانک مرکزی در گزارش به قوه قضاییه همه گرفتاری های موسسات و مشکلات بانکی را به گردن مجلس بیندازند.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه بنده شخصا مخالف حضور آقای حجتی در دولت دوازدهم بود و نقدهای جدی به وی داشتم اما آقای حجتی متعهد شده بود که تغییرات اساسی را در مدیریت های کلان سرلوحه کار قرار دهد و در کوتاه ترین زمان مسایل و مشکلات حوزه تخصصی خود را حل کند.
وقفچی گفت: به وزیر وقتی رای اعتماد از مجلس گرفت گفتم من به شما رای ندادم ولی شما امروز وزیر ما هستید و ارایه راهکارها را وظیفه خود می دانم و با وجود تذکرات متعدد و ارایه راهکارها اما وی هیچگونه توجهی به این مسایل نکرد.
بدری در موافقت با استیضاح حجتی: حجتی برای تولید و بازار تولید پنبه در دشت مغان هیچ کاری نکرد
صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از عملکرد وزیر جهاد کشاورزی گفت که آقای حجتی شما کشاورزان، عشایر و روستاییان را به خاک سیاه نشاندید.
وی با بیان اینکه کشاورزی موتور محرکه رشد اقتصادی است، گفت: بخش کشاورزی در تامین غذا و رفاه جامعه و رشد اقتصادی نقش اساسی دارد. بنده به عنوان فرزند کشاورز و نماینده مردم ضمن تشکر از زحمات آقای حجتی انتقاداتی به عملکرد وی دارم. تذکراتی به آقای وزیر گوشزد کردیم ولی هیچ ارادهای در جهت رفع آن دیده نشد. آقای حجتی در توزیع اعتبارات و فرصتهای وزارت کشاورزی عملکرد مناسبی نداشته است. برای مثال استان اردبیل از نظر میانگین آبیاری مکانیزه رتبه ۲۶ را در بین استانها دارد و در بخش بازاریابی محصولات کشاورزی شاهد خامفروشی هستیم. عدم سرمایهگذاری مناسب در بخش برندسازی موجب شده محصولات صادراتی ما کمترین ارزش افزوده شامل حالشان شود.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این موضوع موجب شده شهرهای کوچک از جمعیت خالی شوند. آقای حجتی شما که در دولتهای مختلف وزیر کشاورزی بودید، بیشترین نقش را در خالی شدن روستاها و کاهش جمعیت از ۷۰ درصد به ۲۵ درصد دارید، شما باید پاسخگو باشید. امروز در تولید و صادرات محصولات کشاورزی آشفتگی حاکم است و هیچ اقدامی در این چند سال اخیر انجام نشده است.
قاضی پور در موافقت با استیضاح حجتی: وزارت کشاورزی کارخانه واردات و زمینخواری است
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در جلسه استیضاح وزیر کشاورزی گفت: عملکرد سازمان مراتع و جنگلداری چیست، چرا هر روز شاهد تخریب ها جنگل هستیم؟ شما هرگز از کشاورزان حمایت نکرده اید چرا در راستای تحقق بند 33 قانون برنامه ششم توسعه نسبت به صادرات محصولات کشاورزی اقدامی نکردید؟ علت عملکرد متناقص شما چیست؟
قاضی پور ادامه داد: چرا در نگهداری جنگل ها و مراتع کوتاهی می کنید؟ چرا با زمین خواری صنعتی برخورد نمی کنید؟ هر روز شاهد ساخت و ساز و از بین رفتن زمین های کشاورزی هستیم در حالی که اگر اتاق کوچکی در کنار باغی ساخته شود صاحب آن باغ به دادگاه خوانده می شود.
وی با اشاره به از بین رفتن امنیت نیشکر و عدم تثبیت شکر در کشور ادامه داد: در کارخانه های تولید قند همچنان شاهد این تولید هستیم اما هیچ حمایتی از تولیدکنندگان نمی شود. چه اقداماتی در خصوص استفاده از فناوری نوین در امر کشاورزی انجام داده اید؟
نوروزی در موافقت با استیضاح حجتی: ما بمیریم که کود هم باید وارد کنیم
حسن نوروزی، نماینده بهارستان و رباط کریم در جلسه استیضاح وزیر کشاورزی گفت: بنده با اینکه دوست جناب حجتی هستم اما چندین نکته را در ارتباط با عملکرد این سازمان ارایه می دهم. عدم توانایی تنظیم بازار کشاورزی نسبت به واردات بی رویه و عدم توجه به صادرات محصولات داخلی از جمله نواقص این سازمان است.
نماینده مردم رباط کریم ادامه داد: عدم توجه به تخلفات مالی در برخی شرکت های تابعه وزارت کشاورزی بر اساس گزارش سازمان بازرسی، تاسیس پمپ بنزین بین شهری در ازای پرداخت رشوه، عدم مدیریت اراضی کشاورزی، عدم توجه به بودجه مصوب در الگوی کشت ارگانیک و حمایت از کشاورزان و عدم توجه به وضعیت کشاورزان زلزله زده از جمله کاستی های این سازمان است.
نوروزی اظهار کرد: عدم توجه به مراکز سرمایه گذاری و زیرساختی در امر کشاورزی، عدم توجه به اصلاح نژاد بومی و دامی کشور، عدم فرهنگسازی به بازار هدف محصولات کشاورزی و عدم استفاده از مدیران باسابقه در سازمان های تخصصی از دیگر نواقص این نهاد است.
زهرا سعیدی در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی: چرا باید کشاورز زکات بده زکات گیر شده است؟
زهرا سعیدی، نماینده مبارکه در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: صدای من صدای مردمی است که مدت ها در دفتر مجازی از من خواستند که زبان گویای آنها باشم. مشکلات کشاورزان ماههاست که مطرح می شود اما کسی صدای آنها را در وزارت جهاد کشاورزی و نیرو نمی شود و گفته می شود به ما ارتباطی ندارد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: بر اساس قانون اساسی حق آب دادن به کشاورز به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و همچنین توزیع آب کشاورزی و توزیع آب بها نیز بر عهده جهاد کشاورزی است. وزارت نیرو هر آبی که تخصیص می دهد باید از وزارت جهاد کشاورزی بپرسد و بعد آن آب را به کشاورز تخصیص دهد، من نمی دانم چه کسی مقصر است، وزارت کشاورزی باید دفاع کند.
این نماینده مجلس همچنین گفت: من از کشاورزان اصفهان، گیلان و چهارمحال و بختیاری می گویم و می خواهم از اینها دفاع کنم. در یکی از استان ها پنج میلیارد کشاورزان زحمتکش از مطالبه از وزارت جهاد کشاورزی دارند آن بخشی که وام بوده با سود 21 درصد و و 28 درصد سود را به بانک می پردازند اما آب و برق آنها را قطع می کنند، مدیریت اینها با چه کسی است، من با نتیجه این رای کار ندارم. من در منطقه ای هستم که کشاورزهای زیادی دارم و آنها مطالبات زیادی دارند، خواهشمندم درد کشاورزان را بشنوید.
حجتی در جلسه استیضاح در مجلس: ۷ میلیون تن ذخیره گندم دستاورد خوب دولت است
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه 23 اسفند در جلسه استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی گفت: من به حکم وظیفه ناچار هستم به آنچه در طول این سالها انجام شده و جهت گیری هایی که شده اشاره هایی داشته باشم. ما بر اساس قوانین بالادستی و سیاست های کلی نظام و قانون برنامه و سیاست هایی که در چهارچوب اقتصاد مقاومتی اعلام شد برنامه ها را در وزارتخانه تصویب کردیم و بر اساس آن رویکردمان را در چهارچوب این برنامه ها اعلام کردیم. اساس نگاه ما این بود که از ظرفیت های کشور علیرغم همه محدودیت ها و کمبودها و مشکلات برای افزایش بهره وری استفاده کنیم و در این مدت تلاش شده است با استفاده از ظرفیت های کشور و ایجاد یکپارچگی در مدیریت مطلوب به اهداف مورد نظر برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام شده در این وزارتخانه گفت: بخش تولید را با بازار گره زدیم و برنامه های متعددی را ارایه کردیم. کارهای عمقی دراین مسیر انجام گرفت، خوشبختانه با رفع موانع تولید و توسعه صادرات بر اساس اعلام بانک مرکزی کشور رشد مثبت 4 الی 5 درصد بوده است و تولید کشور از 97 میلیون تن به 122 میلیون تن رسیده است، علیرغم اینکه مصرف آب کمتر از آن سالهاست و آن هم به دلیل افزایش بهره وری و استفاده از دانش روز بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با افزایش تولید واردات کشور 4-5 میلیون تن کاهش داشته است، در همین زمان این در حالی است که جمعیت نیز 4-5 میلیون کاهش داشته است. کاهش طراز تجاری غذای کشور را در این سال ها داشتیم و نزدیک 50 میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف غذا داشتیم.
نیکزادی پناه: حجتی وزارت جهادکشاورزی را از نابودی نجات داد
حبیبالله نیکزادیپناه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه (۲۳اسفند) و در مخالفت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: همه بهتر از من آقای حجتی را میشناسند. ایشان جزو سنگرسازان دوران دفاع مقدس بودند، در دوران سازندگی کشور و در جنگ نیز در پستهای متعددی مشغول به خدمت بودند و خوشبختانه در هر نقطهای که قرار داشتند، کار مثبتی را انجام دادهاند. زمانی که ایشان در سیستان و بلوچستان استاندار بودند در استانی که سراسر ناامنی بود، با تدبیر و دانش ایشان امنیت به مردم بازگشت.
وی اظهارداشت: برخی از علمای علم مدیریت، مدیران را به سه گروه تقسیم میکنند. به مدیران گروه اول اصطلاحا مدیرانی قمارباز گفته میشوند، اما قمار نمیکنند چون استراتژی ندارند و آینده نگر و کلاننگر نیستند و در نهایت به اصل شیر یا خط متوسل میشوند. مدیران گروه دوم نیز وضعیتی مشابه گروه اول دارند نه از علم و نه از مدیریت برخوردار هستند، اما فقط یک گروه مدیران سازنده هستند و در هر نقطه باشند، تغییر و تحول سازنده ایجاد میکنند. مهندس حجتی نیز جزو همین دسته است.
لاهوتی خطاب به حجتی: حجتی سونامی سرطان را در کشور رواج داده است
مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی و در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: نامه محرمانه سازمان بازرسی و وزیر بهداشت را بخوانید. ایشان سونامی سرطان را در کشور رواج داده است و درصد آلودگی از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه حجتی ۵ سال فرصت داشت مشکلات بخش کشاورزی را حل کند، اظهار کرد: تب برفکی از سال ۹۴ شروع شد و الان هم ادامه دارد. متاسفانه سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی ما را به سمت واردات سوق میدهد. زمانی که آنفلوآنزای مرغی شیوع پیدا کرد، به درستی با آن مقابله نشد و با توجه به وضعیت واردات، این وزارتخانه میتوانست جلوی این خیانت بزرگ را بگیرد.
جعفرزاده: زمان استیضاح مناسب نیست/حجتی تمام منابع را در اختیار نداشت
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۳ اسفند)و در مخالفت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت:برخی مخالفین آقای حجتی تولید محصولات کشاورزی را ایراد گرفتند. تولیدات محصولات کشاورزی در سال ۹۲، ۹۷ میلیون تن بود و اکنون به ۱۲۲ میلیون تن رسیده است. تولید انواع محصولات کشاورزی از سال ۹۲ تا سال ۹۶ سالانه ۵ میلیون تن و در مجموع ۲۵ میلیون تن بوده است. کل تولیدات در سال ۵۷، ۲۵ میلیون تن بوده که در این دوره پنج ساله آقای حجتی معادل آنچه تا سال ۵۷ بوده است. افزایش صادرات، کاهش واردات و بهبود کسری تراز تجاری کشاورزی معادل ۵ میلیون دلار بوده است.
وی اظهار داشت: تراز تجاری کشاورزی و غذا از منفی ۸ میلیون دلار در سال ۹۲ با صرفهجویی ارزی ۵ میلیون دلاری به منفی ۳ میلیون دلار رسیده، ذخایر راهبردی گندم از ابتدای سال ۹۲ تا سال جاری افزایش پیدا کرده است. خرید تضمینی گندم از حدود ۴ میلیون تن به ۹ میلیون تن در سال جاری افزایش پیدا کرده و در دو سال آخر ۲۰ میلیون تن از کشاورزان خریداری شده است. همچنین نیاز مصرف کشور حدود ۰.۲ میلیون تن برآورد شده و واردات شکر کاهش پیدا کرده است.
کوهکن: کاش وزیر بعد از قبول مسئولیت با هم حزبی های خود شرکت نمی زد
محسن کوهکن، نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۳ اسفند ) و در موافت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: انتظار ما این است که آقای حجتی در اینجا توضیح دهد که بعد از حضورش در وزارت کشاورزی یعنی از دولت یازدهم تاکنون چه کرده است و شرایط را به کجا رسانده و براساس آن تحلیل و توضیح ارائه کند.
وی اظهارداشت: اینکه با کم شدن بارش باران کشت گندم کم شده و در مقابل با افرایش بارش، کشت نیز زیاد شود، روند معمولی است آقای وزیر باید بگوید که چطور این شرایط را مدیریت کرده و بر تولید محصولاتی همچون سیب زمینی و پیاز چه مدیریتی داشته که اکنون روی دست کشاورزان مانده است.
نماینده لنجان با تاکید بر لزوم ارائه برنامه از سوی وزیر کشاورزی بیان کرد: ما دنبال مجازات کسی نیستیم اما اگر کسی در اینجا اقرار به کوتاهی کرد حق نداریم از آن گذشت کنیم. به جای آن باید بپرسیم که چرا اقدامات نادرستی همچون واردات برنج صورت می گیرد به نظر میرسد وزیر برای حل این مشکلات در شرایط خاص برنامه ندارد.
حجتی در جلسه استیضاح: در دوران مسئولیتم هیچ چیز کم نگذاشتم
محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه 23 اسفند در جلسه استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی در بخش دوم گفت: در رابطه با ابریشم صحبت شد که من ابریشم را نابود کردم. از سال 82 تا 96 تولید ابریشم خالص را می گویند، در سال 82، 480 تن بود که این رقم در سال 92 به 114 تن رسیده بود و امروز این آمار 136 تن شده است و داریم آرام آرام افزایش می دهیم با برنامه ریزی در بحث نهال و توتستان ها و نغان داریم آن را توسعه می دهیم. من نمی دانم در این زمینه چه باید بگویم.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تولیدات محصولاتی مثل برنج نیز گفت: ما در فصل برداشت برنج وارد نکردیم ولی صورتجلسه ای که برای سال 93 در ارتباط با خرید برنج توافقی با آقای نوبخت داشتیم و برای برنج طارم و هاشمی عددهای 5 و 800 است. در سال 96، 9 هزار و 600 تومان بود و برای خرید توافقی 9300 من نمی دانم حمایت باید چگونه بشود، حدود 5-4 ماه سال واردات برنج ممنوع بوده است دوستان می دانند برنج خارجی امسال بیش از حد خود افزایش قیمت پیدا کرد و این قیمت برنج هندی خارج از عرف افزایش پیدا کرده بود.
محمود حجتی در بخشی از دفاعیه خود درباره 20 هکتار زمینی که به کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در منطقه ای داده شده است، گفت: این زمین سال 69 واگذار شده است، این چه فرمایشی است که دوستان می کنند خواهش می کنم در صحبت هایتان رعایت کنید زمینی که سال 69 واگذار شده است را بیایید مطرح کنید چرا شما نمی خواهید جلوی تغییر کاربری را بگیرید در حالی که این زمین سال 69 واگذار شده است.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد واردات محصولات تراریخته نیز اظهار داشت: شما واردات تراریخته را ممنوع نکرده اید، اگر از من هم سوال کنید و از وزیر بهداشت سوال کنید مخالف ممنوع کردن هستیم چون اگر ممنوع کنیم در بخش روغن که خوراک است برای تامین دچار مشکل می شویم ولی شما در قانون وظایفی را بر دوش دولت و وزارتخانه هایی مثل کشاورزی، بهداشت و محیط زیست گذاشته اید ما یک کمیته ایمنی زیستی محیطی داریم که در داخل محصول تراریخته تولید نکردیم چون شما ممنوع نکردید و ما هم ممنوع نکردیم، در این بخش باید کارهایی صورت بگیرد.
حجتی از مجلس مجددا رای اعتماد گرفت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 23 اسفند و پس از سخنان وزیر و همچنین مخالفان و موافقان استیضاح وی با ۱۰۵ رای موافق استیضاح، ۱۱۷ رای مخالف استیضاح، ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۲۹ رأی با استیضاح محمود حجتی مخالفت کردند.
بدین ترتیب حجتی یک بار دیگر از مجلس رای اعتماد گرفت.
نظر شما