بلوار حادثه ساز/ اما و اگرهای ساخت تقاطع غیرهمسطح در بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند

خبرگزاری شبستان: بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بیرجند در حالی که دقیقا بر اساس طرح تفضیلی شهر، مصوب و اجرایی شده است، اما تمامی ورودی های این محور طبق اعلام رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور خراسان جنوبی، دچار مشکل است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبیبلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) شهر بیرجند، از همان ابتدا به عنوان رینگ دور شهر و با هدف تحمل بخشی از بار ترافیک سطح شهر ساخته شد. این محور که جنوب شهر بیرجند را به شمال شهر متصل می کند در فهرست پرحادثه ترین شریان های شهری مرکز استان خراسان جنوبی قرار گرفته است.

 

درحال حاضر 75 درصد این رینگ از تقاطع موسی بن جعفر (علیه السلام) تا بلوار شهدای عبادی و از آنجا تا میدان سفیر امید توسط شهروندان استفاده می شود و بخشی در حال اجرا است اما عبور و مرور برخی از خودروهای سواری با سرعت غیرمجاز در این بلوار به تصور تردد در کمربندی و یا بزرگراه، عامل موثری در افزایش حوادث این محور عنوان شده است.

 

عدم وجود راست گرد در ورودی های بلوار پیامبر اعظم از جمله خیابان های پاسداران و مدرس، نبود زیرگذر در این مسیر و ایمن نبودن دور برگردانها از جمله عواملی است که با اندک تخلف سرعت رانندگان در این محور و عدم کنترل وسیله نقلیه، حادثه ساز می شود.

 

همچنین تخطی از سرعت مطمئنه و عدم توانایی راننده در کنترل خودرو، احتمال برخورد با پایه های برق اطراف این محور را به شدت افزایش می دهد. موضوعی که باعث شده تر و خشک (راننده و عابرین پیاده) در این محور با هم بسوزند و حتی دود این خطر بزرگ علاوه بر اینکه بارها و بارها به چشم رانندگان و سرنشینان خودروها رفته است و جان ورزشکارانی که پیست سلامت را برای ورزش انتخاب کرده اند، را هم تهدید می کند.

 

بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بیرجند در حالی که دقیقا بر اساس طرح تفضیلی شهر، مصوب و اجرایی شده است، اما تمامی ورودی های این محور طبق اعلام رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور خراسان جنوبی، دچار مشکل است.

 

هرچند تقاطع سپیده و سراب و دور برگردان این قسمت از محور پیامبر اعظم به دلیل عدم دسترسی شهروندان به معبر دیگر، مسدود نشده است اما تردد خودروها از جمله اتوبوس های شرکت واحد و ایمن نبود ورودی سراب، حوادث زیادی را در کمین رانندگان و شهروندان قرار داده است.

 

 

نصب سرعت گیر بلوار پیامبر اعظم (ص) غیر کارشناسی است

علی عدل معاون عمرانی شهردار بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بیرجند اگر عنوان یک بزرگراه به آن بخواهد اطلاق شود که خودروها بتوانند با سرعت تعیین شده تردد کنند،‌ باید تمامی مسیرهای منتهی به این بلوار «خیابان پاسداران، مدرس و سپیده» مسدود شود.

 

وی با اشاره به اینکه در یک بلوار شهری سرعت تعیین شده بین ۵۰ تا ۶۰ است، افزود: اما متاسفانه به طور مکرر شاهد تردد خودروها با سرعتی بیش از این سرعت تعیین شده هستیم که حوادثی از جمله تصادف را به دنبال دارد.

 

عدل نصب سرعت گیر در بلوار را غیر کارشناسی دانست و با بیان اینکه در صورت نصب سرعت گیر، مردم نیز معترض می شوند،‌ ادامه داد: در بخشی از این بلوار بر روی زمین سرعت ۳۰ کیلومتر طراحی شده است و تابلوهای هشدار دهنده مختلف نیز نصب شده است.

 

وی همچنین با نصب بیشتر تابلوهای هشداردهنده به دلیل تحت تاثیر قراردادن اعصاب و روان مردم مخالفت کرد و گفت: اما آمادگی داریم در صورت اعلام نیاز از سوی پلیس راهور و تصویب شورای ترافیک استان نسبت به نصب علائم هشداردهنده ترافیکی و یا حتی سرعت گیر در این بلوار اقدام کنیم.

 

 

ساماندهی راست گردهای بلوار پیامبر اعظم در انتظار تصویب شورای ترافیک استان

معاون عمرانی شهردار بیرجند همچنین به احداث پارک حاشیه ای میدان سفیر امید تا میدان آدینه بیرجند هم اشاره کرد که به پارک جنگلی ختم می شود و اظهار داشت: اصلاح راست گردهای مدرس، ‌پاسداران، ‌سپیده و حتی ورودی های بند دره،‌بند امیرشاه و سراب در این طرح دیده شده است.

 

وی اظهار داشت: برنامه ساماندهی راست گردهای بلوار پیامبر اعظم از خیابان های مدرس، پاسداران و سپیده در دستور کار قرار دارد و طرح آن تهیه و به مشاور گرفته شده و در انتظار تصویب شورای ترافیک استان هستیم.

 

عدل با تاکید بر اینکه اجرای این طرح، منابع مالی بسیار زیادی را می طلبد،‌از محل بودجه جرائم امسال ۲ میلیارد تومان به شهرداری بیرجند اختصاص یافت که تاکنون ۹۰ میلیون تومان اعلام شده است که واریز خواهد شد.

 

معاون عمرانی شهردار بیرجند اظهار داشت: مباحث راستگردهای بلوار پیامبر اعظم در دسنور کار ویژه ما قرار دارد و تلاش می کنیم در جلسه ای مجزا با مدیرکل دفتر فنی استانداری، برای نهایی و تصویب شدن این طرح ها، اقدام کنیم.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه ساماندی ورودی سراب یک طرح مصوب دارد اما ایجاد زیرگذر شاید در بیان،‌ بسیار ساده باشد اما چون تمام لوله های آب و گاز و همچنین تاسیسات شهری از جمله خط اصلی آب بیرجند در زیر معابر اصلی شهر داریم که ایجاد یک زیرگذر را در مرحله اجرا بسیار سخت می کند.

 

ورودی های بنددره،‌ بند امیرشاه و سراب ساماندهی می شود

عدل با بیان اینکه با احداث پارک حاشیه ای بلوار پیامبر اعظم، ساماندهی ورودی های بند دره،‌امیر شاه و سراب هم دیده خواهد شد و در حال حاضر عملیات نقشه برداری به اتمام رسیده است و بعد از ارائه اولین طرح اجرایی، با تایید مسئولان استانداری، عملیات اجرایی آغاز می شود.

 

وی درخصوص آیلندهای وسط بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) هم گفت: دیگر کشورهای دنیا به سمت حذف موانع وسط خیابان ها و بلوارها حرکت کرده اند و توصیه برخی از همکاران راهور مبنی بر ایجاد یک دیوار با ارتفاع ۶۰ سانت، خسارت های مالی و جانی زیادی را به دنبال خواهد داشت.

 

تمام ورودی های بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند دچار مشکل هستند

رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تمام ورودی های بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) دچار مشکل هستند، از شهرداری بیرجند خواست به مشکلات این محور رسیدگی کند.

 

سرهنگ دوم رضا محمدی در گفتگو با خبرنگار شبستاندر بیرجند اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۷۵ مورد تصادف منجر به جرح و یک تصادف منجر به فوت در محور پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) به وقوع پیوسته است که از این تعداد ۱۰۳ نفر مجروح شده اند.

 

وی افزود: از این تعداد تصادف، ۱۷ فقره تصادف به حالت واژگونی بوده است که به دلیل سرعت بالا و عدم توانایی در کنترل سرعت به پایه های برق و جداول اطراف برخورد کرده اند.

 

وی گفت: یکی از مشکلات بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بیرجند دسترسی های خیابان های پاسداران،‌ مدرس و سپیده است؛ بگونه ای که خودرو بلافاصله به صورت عمودی از این خیابان ها وارد لاین یک و یا حتی ۲ محور پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) می شود که علاوه بر اینکه موجب انسداد مسیر می شود،‌ احتمال تصادف خودروها را در این بلوار افزایش می دهد.

 

 

پایه های برق خطر ساز

رئیس اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور خراسان جنوبی بر اصلاح این ورودی ها تاکید کرد و افزود: همچنین سطح آسفالت با جداول حاشیه و وسط بلوار بسیار پایین است بگونه ای که اگر خودرو کنترل خود را از دست بدهد و به لاین مخالف هدایت شود، برخوردی رخ به رخ به وقوع می پیوندد.

 

وی همچنین با اشاره به وجود پایه های برق در نزدیک لاین یک این بلوار گفت: در صورت عدم کنترل وسیله نقلیه در یک تصادف، خطر برخورد با این پایه ها بسیار زیاد است بنابراین باید این مهم اصلاح با جدول گذاری مناسب اصلاح شود.

 

سرهنگ محمدی حداکثر سرعت مجاز برای تردد در این مسیر را ۶۰ کیلومتر ذکر کرد و با بیان اینکه دوربرگردان هایی که در این محور وجود دارد بالاخص در نزدیکی سپیده، خطر وقوع تصادف را افزایش می دهد، تصریح کرد: با احداث تقاطع غیر همسطح (زیرگذر یا روگذر) از بسیاری از تصادفات این محور کاسته می شود و در آن زمان می توانیم نسبت به افزایش سرعت در این مسیر تدابیری اندیشید.

 

وی از شهرداری بیرجند خواست به مشکلات این محور رسیدگی کند تا شاهد کاهش تصادفات در بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بیرجند باشیم.

 

وی همچنین به پیاده روی ورزشکاران در حاشیه این بلوار اشاره کرد و کفت: تردد ورزشکاران از مسیر انتهای خیابان های پاسداران،‌ مدرس و سپیده احتمال ایجاد مشکلاتی برای آنها را در صورت خارج شدن یک خودرو از مسیر خود را به دنبال دارد بنابراین باید نسبت به ایمن سازی این مسیر نیز اقدام کرد.

 

سرهنگ محمدی با تاکید بر اینکه تمام ورودی های بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) دچار مشکل هستند، از رانندگان خواست با رعایت سرعت مطمئنه و مجاز در بین خطوط حرکت کنند.

 

امکان جابجایی پایه های برق وجود ندارد

محمدرضا عبدی مدیر شرکت توزیع برق بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: شبکه روشنایی بلوار پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) در سال ۹۳ با هدف تامین روشنایی این بلوار انجام شد.

 

وی با اشاره به اینکه روشنایی معابر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است،‌ به فاصله بین پایه های برق و قسمت سواره روی بلوار پیامبر اعظم (جوی آب) که توسط شهرداری احداث شده است، اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه پایه های برق به قسمت سواره روی بلوار چسبیده نیست، امکان جابجایی پایه های برق وجود ندارد.

 

عبدی جابجا کردن پایه های برق را مستلزم صرف هزینه های زیاد دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه وضعیت پیاده روهای اطراف و املاکی که در اطراف این بلوار وجود دارد مشخص نیست، جابجایی پایه های برق امکان پذیر نیست.

 

طبق آمار هر 30 ساعت یک تصادف در این بلوار حادثه خیز به وقوع می پیوندد که این رقم برای یک محور درون شهری بسیار زیاد است.

به نظر می رسد با تخصیص اعتبارات قطره چکانی برای اجرایی شدن طرح های مصوب بلوار پیامبر اعظم، پشت سر گذاشتن هفت خوان مشکلات این محور، برای رسیدن به یک استاندارد مطلوب، در یک و یا حتی دو سال آینده امکان پذیر نیست، بنابراین می طلبد رانندگان با رعایت سرعت مطمئنه و مجاز به سلامت خود و شهروندان دیگر کمک کنند.

 

گزارش: زینب رمضانی

 

کد خبر 695763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha