طرح ملی حفظ نیاز به حمایت دارد/ تمرکزمان بر سبک زندگی قرآنی است

خبرگزاری شبستان:رییس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: طرح ملی حفظ نیازمند به حمایت و پشتیبانی است و در صورتی که در حوزه های زیر ساختی برنامه ریخته نشود عملا نمی توانیم پیشرفت جهشی داشته باشیم.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان،مهدی قره شیخلو رییس سازمان دارالقرآن الکریم در مصاحبه با مهر در خصوص اقدامات اثرگذار این سازمان در سالی که گذشت، گفت: مهمترین دستاوردی که امسال داشتیم برپایی  چندین دوره با موضوعیت سبک زندگی قرآنی بود.

برپایی بیش از صد دوره سبک زندگی قرآنی

وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین کارهای سازمان دارالقرآن برپایی این کارگاه ها بوده است، ادامه داد: امسال یکی از کارهایی  که به خوبی انجام شد، برپایی صد کارگاه سبک زندگی قرآنی در سطح استانها بود و تولیدات خوبی نیز در بخش استانها و تدوین آنها انجام شد.

قره شیخلو با تأکید بر برنامه های سال آینده ادامه داد: بنا این است که در سال آینده این موضوع آموزشی را در دستور کار جدی قرار داده و هم از لحاظ کمی و کیفی و توسعه منابع آن را افزایش دهیم البته  کار مشکل و موضوع جدیدی است و دوستانی که در حوزه و دانشگاه تجربه دارند، باید کمک حالمان باشند.

رییس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه تمرکز برنامه های این سازمان بر روی سبک زندگی قرآنی بوده است، اظهار داشت: امسال برنامه های متنوعی داشتیم ولی اصلی ترین تمرکزمان را روی این موضوع گذاشتیم و در واقع فعالیت های سازمان را کم نکردیم، بلکه ما برنامه ها را اولویت بندی و آنهایی را که احساس کردیم شبیه آن توسط نهاد دیگری اجرا می شود، حذف کردیم؛ به عنوان مثال مسابقات تلاوت که شکل آن شبیه مسابقات اوقاف بود و ما با توجه به منابع محدودی که در اختیارمان است تصمیم بر ارائه برنامه هایی که جای خالی آنها بیشتر حس می شد گرفته و برای آنها سرمایه گذاری کردیم.

وی با اشاره به مسابقات «شوق تلاوت » تصریح کرد: سال گذشته ۱۳۰۰ نوجوان و جوان با مقطع سنی ده الی ۱۸ ساله را در کل کشور شناسایی کردیم و یک سال برای آن فعالیت های  آموزشی در قالب کلاس و اردو داشتیم.

طرح ملی حفظ نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد

 قره شیخلو با اشاره به اینکه ستاد طرح ملی حفظ باید تعیین و تکلیف کند افزود: ستاد باید تعیین تکلیف کرده و تقسیم وظایف را انجام دهد و ما بدانیم چه انتظاری  از ما هست.

وی با تاکید بر اینکه موضوع حفظ نیازمند پشتیبانی است افزود: در طرح حفظ نیاز به حمایت و پشتیبانی است  و در صورتی که در حوزه های زیر ساختی برنامه ریخته نشود عملا نمی توانیم  پیشرفت جهشی داشته باشیم.

قره شیخلو با اشاره به اینکه با میزان بودجه های مصوب نمیتوان کار فوق العاده ای را در زمینه حفظ به ثمر نشاند خاطر نشان کرد:   انگیزه سازی به این سازمان برنمیگردد بلکه نقش رسانه اینجا بصورت مشهود دیده میشود که واقعیت این است  با این بودجه های مصوب معمولی  خیلی کار فوق العاده ای نمی توان انجام داد .

مردم برای قرآن خواندن وقت نمی گذارند

وی با ابراز اینکه سازمان دارالقرآن تبلیغات خودش را بصورت مستمر ادامه خواهد داد افزود:  حفظ قرآن نیاز به پیوست هایی دارد در حالیکه   بیش از پنجاه درصد مردم سطح تهران در روانخوانی قرآن مشکل دارند علتش این نیست که ما آموزش نگذاشته ایم در واقع ۳۵ میلیون نفر از بعد از انقلاب از سوی سازمان دارالقرآن  و ۱۳ میلیون  دانش آموز درس قرآن دارند ولی باز هم  ضعیف هستند.

قره شیخلو عدم استقبال به قرآن از سوی مردم را علت این ضعف دانست و ابراز کرد: چون مردم قرآن کم میخوانند و با کلمات و جملات قرآن مانوس نیستند ضعیف می مانند در واقع علت ضعف مردم این است که وقت برای خواندن قرآن کم میگذارند و یا در مناسبت های مختلف این کار را انجام میدهند با این وضعیت وقتی بخواهیم حفظ قرآن را به عنوان فرهنگی در کشور تبدیل کنیم  کار سختی است.

وی با پیشنهادی در این خصوص افزود: ما باید  زیر ساخت ها ارتباط روزانه مردم با قرآن را تقویت کنیم و بعد از آن  ها انتظار داشته باشیم که حافظ  قرآن شوند.

تخصیص ۶۲ درصد از بودجه سازمان تا کنون

قره‌شیخلو در ادامه سخنانش با اشاره به بودجه این سازمان در سال جاری اظهار داشت: امسال اعتبار سازمان دارالقرآن در قانون بودجه ۱۱ میلیارد تومان مصوب شد که تاکنون بخشی از آن تخصیص یافته است.

رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره به اینکه تاکنون ۶۲ درصد بودجه سازمان دارالقرآن تخصیص یافته است، افزود: ما در تلاش هستیم بخش بیشتری از این بودجه تخصیص یابد اما طبق روال ممکن است ۷۵ درصد از این اعتبار محقق شود.

۲۰ اردیبهشت ماه برگزاری مجمع کشوری/ اتحادیه ای مستقل خواهیم داشت

وی با اشاره به روند ادغام دو اتحادیه قرآنی، اظهار داشت: بحث ادغام اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت و اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی چندین سال است که مطرح می‌شود اما امسال این پیگیری‌ها به بار نشست و فعالیت‌های خوبی عملیاتی شد.

دبیر هیأت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت با اشاره به زمان ادغام دو اتحادیه قرآنی، افزود: دوست داشتیم امسال تشکیل اتحادیه مدغم کشوری نیز نهایی شود اما با توجه به این روند ادغام دو اتحادیه کشوری به ۲۰ اردیبهشت ماه سال ۹۷ موکول می‌شود.

قره‌شیخلو با بیان اینکه ما به عنوان دبیرخانه هیأت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تلاش می‌کنیم سال آینده ادغام صورت گیرد، گفت: دبیرخانه با تدوین و نهایی کردن آیین‌نامه و همکاری در اجرا، ادغام دو اتحادیه قرآنی را اوایل سال آینده نهایی می‌کنیم.

قره‌شیخلو با اشاره به اینکه هم‌اکنون روند ادغام اتحادیه‌های کشوری به کندی طی می‌شود، خاطر نشان کرد: اصل موضوع این است که همه باید پایبند به اجرای این امر باشند و تلاش کنیم به نفع قرآن حرکت کنیم اما اگر به فکر منافع شخصی باشیم، به طور حتم روند ادغام بیشتر از این‌ها عقب می‌افتد.

وی با بیان اینکه ادغام اتحادیه‌های قرآنی قطعا انجام می‌شود، گفت: ممکن است برخی از ادغام دو اتحادیه قرآنی پشیمان شده باشند، اما مسیری رفتیم که راه برگشتی ندارد و باید این روند طی شود، بر همین اساس ما نیز تلاش می‌کنیم تا بتوانیم ادغام اتحادیه‌های قرآنی را به درستی ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه مبتنی بر نظر مردم فعالیت خواهیم کرد ادامه داد: وابستگی معنا ندارد و اتحادیه مستقل است اما هیاتی قانون گذار ناظر بر عملکرد اتحادیه و موسسات  تاسیس شده که اتحادیه ها نیز عضوشان هستند در واقع اتحادیه شخصیتی مستقل دارد ولی تحت ضوابط و آیین نامه های هیئت  باید کار کرده و ما به عنوان دبیرخانه تکلیف و وظیفه خودمان میدانیم که بر عملکرد آنها نظارت داشته باشیم.

کد خبر 695555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha