هادی طوماری، مدرس روزنامه نگاری و رسانه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان از گیلان، اظهار کرد: دین محوری در حوزه فرهنگی ضرورتی انکارناپذیر است و باید تلاش کنیم تا توجه به دین محوری در رسانه روز به روز ارتقا یابد.
وی با اشاره به تلاش حوزه های رسانه سایبری غرب برای انزوای اسلام ناب محمدی (ص)، افزود: رسانه های غربی با انتشار دروغ در قالب خبر، پروژه اسلام ستیزی که توسط لابی صهیونیسم جهانی طراحی شده است را اجرایی میکنند.
پژوهشگر حوزه رسانه با تاکید بر اینکه سیاست ما عین دیانت ماست، گفت: فعالیت خبرگزاری ها و رسانه های خاص فرهنگی و مذهبی در سایر حوزهها نیز باید دنبال شود.
وی ادامه داد: غرب با هزینه های میلیارد دلاری در تلاش برای غلبه ناهنجاری ها بر ارزش ها در کشورهای اسلامی بوده و این مسئله یکی از مهم ترین برنامه های رسانه ای جهان استکبار است.
طوماری تصریح کرد: چند زبانه بودن، بهره گیری از مالتی مدیا یا همان چند رسانه ای، ایجاد بستر های لازم برای خبرنویسی پیشرفته، تشریح شیوه صحیح و به دور از اغماض فضای نقد در رسانهها، توجه ویژه به حوزه سایبر ژورنالیسم، ایجاد شبکه های ان لاین برای مطبوعات و ارتقای سطح دانش تخصصی خبرنگاران می تواند حوزه رسانه کشور را متحول کند.
وی خاطرنشان کرد: در قرن اخیر، اهمیت رسانه در ترکیب با پیشرفت های برجسته در تکنولوژی رسانه، مطالعه روی آنها را محبوب تر و مهم تر ساخته است، اما نتایج آنها به شکل ساختار های بی نظم آکادمیک ارائه شده که نظام دهی علوم تکنولوژی و کارکرد رسانه را ضروری میکند.
مسئولیت خبری فراموش نشود
این مدرس روزنامه نگاری و رسانه با بیان اینکه آزادی رسانه ای در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حقیقتی انکار ناپذیر نزد دوست و دشمن است، اذعان داشت: قانون مطبوعات دارای فصل ها و ماده هایی است که بر مسئولیت خبری تاکید میکند.
وی با بیان اینکه مسئولیت خبری نباید در رسانه ها فراموش شود گفت: در بسیاری از رسانه ها این مسئله به درستی انجام میشود ولی عده ای در مطبوعات برای دستیابی به این مصداق که پیام و وظیفه ایی الهی است، تلاش کنند.
طوماری اظهار کرد: قلم و جایگاه در رسانه ها یک امانت الهی است و باید به نفع مردم و حاکمیت اسلامی عمل کرد و از مسئول پرستی به جای مردم داری کاملا به دور بود.
وی تصریح کرد: در مجموع، مسئولیت خبری یک مفهوم هنجاری است که چگونگی تناسب آزادی و محتوای کیفی در خدمت منافع عمومی که همان منافع نظام است را بررسی میکند و آن را میتوان با ترکیب مقررات خارجی (یا اجباری) و مقررات داخلی (اختیاری) مطبوعات بهتر کرد.
رسانه رکن جهاد اقتصادی است
پژوهشگر حوزه رسانه گفت: رسانهها باید منادی خیزش و همراهی توده های مردم برای اصلاح ساختار اقتصادی باشند، هرچند مردم به خوبی نشان داده اند که با هر طرح اقتصادی که منجر به بهبود وضعیت اقتصادی کشور شوند همراه و همگام هستند.
وی افزود: رسانه ها می توانند تبلور این خواست و اراده ملی برای تحول اقتصادی باشند و برای این منظور، از زبان، ادبیات، صفحات و تصاویر مناسب با سلیقه عمومی استفاده کنند و دیگر آنکه هر جهادی همانند جهاد نظامی، نیازمند دیده بانی و رصد دقیق است و علاوه بر آن به طرح و نقشه راه نیاز دارد.
طوماری خاطرنشان کرد: ادبیات رسانه ای کشور در حوزه اقتصاد، ادبیاتی همه فهم نیست و صفحات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی مطبوعات، ظرفیت بیشتری برای ارتباط با مخاطب عام دارند، اما در صفحات اقتصادی، این قابلیت کمتر دیده میشود که باید اصلاح شود.
پایان پیام/
نظر شما