به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، در نخستین مجمع سلامت استان، با بیان اینکه سلامت و توسعه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، گفت: تحقق سلامت مستلزم محیط سالم، بسترهای مناسب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی است و اولویت دادن به سلامت انسان در کلیه بخش ها اثرگذار است.
وی سلامت را یک حق شهروندی، هدفی اجتماعی و اولیوت اصلی کشور دانست و تصریح کرد: توجه به سلامت در منشور حقوق شهروندی بیان شده و دولت در این راستا طرح تحول نظام سلامت را اجرا کرد.
شریعتی، با اشاره به اینکه مشارکت مردم و دولت در تامین سلامت عمومی لازم و ملزوم یکدیگر هستند، افزود: نگاه صرفا اقتصادی و هزینه ای به بخش سلامت باید اصلاح و سلامت به عنوان محور اصلی توسعه در برنامه ریزی ها لحاظ شود.
وی با بیان اینکه تمام ابعاد سلامت شامل جسمی، روحی و اجتماعی باید هدف برنامه ریزی ها قرار بگیرد، اضافه کرد: اولویت ما در بحث سلامت توجه به حقوق شهروندی به ویژه در بخش خدمات شهری و توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی مناطق حاشیه ای و کمبرخوردار است.
وی اتخاذ سیاست تقویت زیرساخت های بهداشت و درمان در خوزستان، برنامه ریزی دقیق و مدون در جهت تشکیل شورای سلامت و امنیت غذایی، اتخاذ سیاست تهیه پیوست سلامت در تمام طرح های اجرایی، بهسازی تصفیه خانه ها و رعایت اصول پدافند غیرعامل در موارد بحرانی، تقویت سمن های حوزه سلامت، احداث مراکز درمانی تخصصی و پیگیری تامین حق آبه تالاب ها و طرح های تثبیت خاک را از دیگر اولویت ها عنوان کرد.
استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه در راستای تامین آب شرب سالم و بهداشتی استان، طرح غدیر که بزرگترین پروژه آبرسانی تاریخ کشور است، از سال 87 آغاز شده، اظهار کرد: این پروژه برای آبرسانی به 25 شهر و یک هزار و 29 روستای خوستان تعریف شده است.
وی هدف نهایی پروژه آبرسانی غدیر را تأمین آب شرب تعدادی از شهرهای خوزستان از آب پشت سد دز عنوان کرد و اذعان داشت: آب پشت سد دز، بهترین آب ایران با ای سی 1400 میکروگرم بر موس است که امیدوارم بتوانیم در سال 97 آب شهرهای اهواز، شادگان، دشت آزادگان، آبادان و خرمشهر تامین شود.
وی از آغاز پروژه آبرسانی به شمال خوزستان با اعتباری بالغ بر 406 میلیون دلار در فروردین 97 خبر داد و عنوان کرد: این پروژه آب شرب شهرهای ایذه، باغملک، قلعه تل، صیدون و حدود 480 روستا را تامین می کند.
شریعتی، همچنین به پروژه آبرسانی به جنوب شرق خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه شامل شهرهای هندیجان، امیدیه، رامشیر، بهبهان و آغاجاری با 680 میلیون دلار اعتبار در شورای عالی اقتصادی به تصویب رسید.
وی با اشاره به اختصاص اعتبار 100 میلیون دلاری از سوی دولت برای مهار ریزگردها در سال 97، خاطر نشان کرد: همچنین مبلغ50 میلیون دلار اعتبار برای تثبیت وضعیت برق خوزستان از محل صندوق توسعه ملی برای سال 97 اختصاص داده شده است.
نظر شما