ضرورت بازنگری در نظام حزبی جمهوری اسلامی ایران

خبرگزاری شبستان: عضو جبهه پیروان امام و رهبری با انتقاد از عملکرد کمرنگ احزاب در سیاست کشورمان و در دوران انتخابات بر لزوم بازنگری در نظام حزبی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

حجت الاسلام حسن سبحانی نیا، عضو جبهه پیروان امام و رهبری در ارزیابی خود از عملکرد احزاب در سال 96 در کشور به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: جایگاه احزاب و گروه های سیاسی یکی از مواردی است که باید در کشور مورد توجه قرار گیرد و تقویت نظام حزبی یکی از جمله ضرورت هایی است که کمتر مورد عمل گرفته است.

 

وی با بیان این که علیرغم داشتن بیش از 200 گروه و جمعیت سیاسی در زمان انتخابات آنگونه که باید احزاب شناخته شده نیستند، اظهار کرد: در زمان انتخابات می بینیم که یک حزب شناخته شده دارای کارنامه حزبی و سازمان حزبی قوی نمی تواند آنگونه که باید و شاید یک پارلمان را در دولتی تشکیل دهد و غالب گروه های غیر حزبی اسما اصلاح طلب یا اصولگرا اکثریتی را به دست می گیرند اما سازمان واحدی ندارند که البته هر یک از آن ها مرکب از چند گروه و حزب سیاسی هستند به همین جهت بازنگری و تقویت نظام حزبی در کشور یکی از ضروریات است.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید براین نکته که تقویت احزاب می تواند موجب نظارت بهتر بر عملکرد دولت باشد، افزود: بازنگری و تقویت نظام حزبی می تواند موجب تقویت نظارت بیشتر و بهتر بر نهادهای اصلی نظام از جمله مجلس شورای اسلامی شود و موجبات کارآمدی نمایندگان در پارلمان و بهره مندی از پشتیبانی حزبی را فراهم کند.

 

وی ارزیابی از عملکرد احزاب در سال 96 را اینگونه تشریح کرد: در این سال خانه احزاب و تشکل های حزبی فعال بودند و نشست هایی را برگزار کردند و قانون جدید احزاب مصوبه مجلس شورای اسلامی نیز مواردی را پیش بینی کرد تا احزاب بتوانند خود را بر چارچوب آن منطبق کنند و برخی از احزاب با توجه به محدودیت های قانونی با مشکلاتی روبرو بودند و نتوانستند خود را با این قانون انطباق دهند و درخواست مهلت قانونی 6 ماهه داشتند تا بتوانند خود را با این قانون تطبیق دهند.

 

سبحانی نیا ادامه داد: احزاب و گروه های سیاسی کشور با شکل موجود خود توانستند تلاش هایی را انجام دهند اما آنچه که باید تاکید شود، بازنگری در نظام حزبی جمهوری اسلامی است و اینکه احزاب باید آن ساختار در نظام حزبی متعارف با دنیا را داشته باشند.

 

وی اظهارکرد: در حال حاضر با وجود بیش از 200 حزب مجوز دار در کشور اما شاهدیم که این احزاب فقط در زمانی  فعال هستند و بلافاصله پس از پایان انتخابات در کما فرو می روند و این نوع حزب نمی تواند در عرصه های سیاسی همچون مجلس و دولت سازمان یا برنامه ای را ارایه دهد و توانایی آن را ندارد که طرفداران خود را در نهادهای اجرایی و تقنینی پشتیبانی کند.

کد خبر 695211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha