به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی، نویسنده کتابهای «شرح و تفسیر نهجالبلاغه» و «حکمت علوی»، پیش ازظهر امروز یکشنبه 20 اسفندماه در آیین رونمایی از این آثار گفت: در سالی که مقام معظم رهبری بهعنوان سال حضرت امیرالمومنین (ع) نامگذاری کردند در بنیاد حفظ آثار درباره نهجالبلاغه مطالعاتی انجام می دادم. وقتی ترجمه نهجالبلاغه دکتر صبحیصالح را مطالعه کردم و به پایان کتاب رسیدم با 5هزار کلمه که تحت عنوان فرهنگ اصطلاحات آورده شده بود مواجه شدم وی در خصوص این کلمات ذکر کرده بود کسی راز این کلمات را میفهمد که رابطه انفسی با صاحب نهج البلاغه داشته باشد.
دکتر منصوری لاریجانی، مولف آثار ارزشمند در این مراسم با اشاره به اینکه آغاز نگارش کتاب حکمت علوی از سالی که رهبری آن را سال امام علی نامید، آغاز شد، گفت: از دوران دبیرستان علاقه شدیدی به نهج البلاغه و حفظ خطبه های آن داشتم. در ابتدای نگارش کتاب "حکمت علوی" تمام تلاشم پیدا کردن عین این پنج هزار کلمه در خطبه های نهج البلاغه و جاسازی کردن همه این واژه ها در نهج البلاغه امیر المومنین(ع) بود.
این نویسنده و پژوهشگر خاطر نشان کرد: در حکمت علوی به بررسی واژگان نهجالبلاغه پرداخته ام و متوجه شده ام که همه واژگان بار عرفانی و ولایی دارند. همچنین در نگارش کتاب حکمت علوی با این مشکل مواجه بودیم که فصاحت و بلاغت ترجمه بههم نخورد.
منصوری لاریجانی خاطر نشان کرد: در انتشار این اثر کلمات خطبهها را در قالب نکته توضیح داده ام و سعی من بر آن بوده از تکرار پرهیز کنم. این اثر ترکیبی از ترجمه لفظی، مولایی، تفسیری و انفسی است.
وی افزود: 124 کلیدواژه را در تفسیر نهج البلاغه استخراج کرده و فصاحت و بلاغت را سعی کردم در ترجمه کلام مولا به مخاطب برسانم چرا که کلام مولا بعد از قرآن معجزه است. سعی کردم در کتاب حکمت علوی همه از معرفت ناب ولایت امیرالمومنین بهره شوند.
وی با اشاره به اینکه اتحاد وجودی امام علی (ع) و حضرت زهرا در کوثر است، گفت: حکمت به هر رنگی رنگ علوی دارد و منشا نزول حکمت ازلی است و ساحت نزول حکمت ولایت امیرالمومنین(ع) است.
نظر شما