به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام محمود علیخانی، سرپرست ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران شامگاه (19 اسفند) در آیین تجلیل از فعالان کانون های مساجد استان به مناسبت ربع قرن تلاش این مراکز گفت: اشخاص دارای ارج و قرب، خود را خادم مسجد می کنند.
وی با اشاره به اینکه دو تن از پیامبران الهی حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل خادم مسجد بودند، ادامه داد: حضرت ابراهیم درباره خانه خدا و مسجد از وی، عهد گرفته شد اما در دیگر کارها مختار بود.
حجت الاسلام علیخانی افزود: در سوره آل عمران آمده که عمران، فرزند خود مریم را قبل از ولادت آن بانو جهت خادمی مسجد انتخاب کرد به این معنا که بزرگان دین حتی قبل از تولد فرزندشان، آنها را خادم و خدمتگزار مساجد برمی گزیدند.
علامه طباطبایی کسانی که خدمتگزار مساجد هستند از علما محسوب می شوند
وی اظهار کرد: در آیه 18 سوره توبه آمده« کسانی که خادم خانه خدا هستند، ایمان به خدا و قیامت دارند و نماز را برپا می دارند و زکات پرداخت می کنند» و به قول علامه طباطبایی کسانی که خدمتگزار مساجد هستند از علما محسوب می شوند.
مسئولین عالی رتبه، ورزشکاران و نخبگان خادمی مسجد را بر عهده بگیرند
حجت الاسلام علیخانی بیان کرد: مسئولین عالی رتبه، ورزشکاران و ... به خدمتگزاری بارگاه امام رضا(علیه السلام) می پردازند و شایسته است بر اساس آموزه های قرآن یک ورزشکار، وکیل و نخبه خادمی مسجد را بر عهده بگیرند.
بین پرشدن زندان ها و خلوت شدن مسجد رابطه معکوس وجود دارد
وی با بیان اینکه مکان مقدس در تمام ادیان وجود دارد، ابراز کرد: بین پرشدن زندان ها و خلوت شدن مسجد رابطه معکوس وجود دارد بنابراین هر چه دینداری در جامعه بیشتر رواج یابد، تعداد زندانیان کمتر می شود.
حجت الاسلام علیخانی گفت: مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) از سال 1371 با توجه به دغدغه در خصوص مقابله با تهاجم فرهنگی، تشکیل کانون های فرهنگی و هنری مساجد را مطرح کردند.
اساسنامه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مصوب شده است
وی اظهار کرد: اساسنامه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مصوب شده و از سال 97، رتبه بندی کانون های مساجد بر اساس پرتال این مراکز مشخص می شود و سرانه دریافت می کنند.
هنر وجه تمایز کانون های فرهنگی و هنری مساجد از دیگر نهادها
حجت الاسلام علیخانی بیان کرد: نهادهای مختلفی در مساجد فعالیت دارند اما مسئله هنر وجه تمایز کانون های فرهنگی و هنری مساجد از این نهادها است.
وی ادامه داد: زندگینامه حضرت امام علی(علیه السلام) و حضرت امام حسین(علیه السلام) به دفعات متعدد خوانده شد اما ساخت فیلم از زندگی آن بزرگواران، تاثیر بیشتری از کتاب داشت چرا که با زبان هنر به شرح وقایع آن دو حضرت توجه شد.
تقویت فعالیت های هنری در کانون های مساجد ضرورت دارد
حجت الاسلام علیخانی ابراز کرد: تقویت فعالیت های هنری در کانون های فرهنگی و هنری مساجد جهت تاثیرگذاری بیشتر و جذب افراد ضرورت دارد.
انقلاب اسلامی ایران، انقلاب فرهنگی بود
وی گفت: انقلاب اسلامی ایران، انقلاب فرهنگی بود هر چند که در مسائل علمی، سیاسی و ... ارتقا داشتیم اما انقلاب بالاترین نمره را حوزه فرهنگ دارد.
حجت الاسلام علیخانی اظهار کرد: دانشمندان شهیدی نظیر شهید شهریاری با توجه به پیشرفت در زمینه علمی در ابتدا از مسائل فرهنگی الهام گرفته بودند.
وی با اشاره به تاثیر فرهنگ در افزایش جمعیت اعتکاف مساجد دانشجویان، ادامه داد: شهید حججی یک فعال فرهنگی بود و این مواردی از تاثیر فرهنگ در داخل کشور به شمار می آیند.
حجت الاسلام علیخانی بیان کرد: تشکیل فاطمیون در افغانستان، زینبیون در پاکستان، الوفاق در بحرین تنها نمونه هایی از تاثیر فرهنگ انقلاب در خارج از کشور محسوب می شوند.
امام جماعت محور مساجد هستند
وی، امام جماعت را محور مساجد بیان کرد و گفت: فعالیت های پایگاه بسیج، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، سازمان اوقاف و امور خیریه و اداره تبلیغات اسلامی در پایگاه های الهی و خانه های خدا بر زمین نباید موازی کاری به شمار آید.
مقام معظم رهبری صراحتا از کانون های مساجد حمایت کرد
حجت الاسلام علیخانی اظهار کرد: مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) صراحتا از کانون های فرهنگی و هنری مساجد حمایت کرده و این امر ارزش بسیار این مراکز را نشان می دهد.
نظر شما