برگزاری گردهمایی مدیران مدیریت بحران به میزبانی اهواز/ ضرورت مدیریت مصرف و تغییر الگوی کشت در خوزستان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بر ضرورت مدیریت مصرف منابع آبی و تغییر الگوی کشت با توجه به وضعیت منابع آبی استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، کیامرث حاجی ‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان امروز (19 اسفند) در نشست خبری با رسانه ها، از برگزاری گردهمایی مدیران سازمان مدیریت بحران به میزبانی اهواز خبر داد و اظهار کرد: گردهمایی دو روزه مسئولان سازمان مدیریت بحران کشور و مدیران کل مدیریت بحران برای اولین بار به میزبانی اهواز در روزهای 20 و 21 اسفندماه برگزار می‌ شود.

 

وی افزود: با توجه به وجود بحران ‌های متعدد خوزستان، این گردهمایی در بحث برنامه ‌ریزی و اعتبارات و تغییر نگرش مسئولین سازمان مدیریت بحران کشور نسبت استان خوزستان تاثیر خواهد داشت.

 

 حاجی زاده با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران به عنوان یک ستاد حاکمیتی و نظارتی به عنوان بخشی از استانداری وظایف نظارتی و حاکمیتی را اعمال می کند، خاطر نشان کرد: ابزار تصمیم‌های ستاد مدیریت بحران در خصوص تعطیلی در زمان وقوع ریزگردها یا بحران‌ها، مجموعه هواشناسی و پس از آن سازمان محیط زیست است که میزان غلظت‌های ریزگرد را گزارش می‌دهند.

 

وی با  اشاره به عملکرد برخی رسانه‌ها هنگام وقوع گرد و غبار اذعان داشت: گاهی هیچ تصمیمی درخصوص تعطیلی گرفته نشده اما برخی سایت‌ها به نقل از مدیریت بحران خبری مبنی بر تعطیلی منتشر می‌کنند که این کار خلاف اخلاق است.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه انتظار داریم اخبار مدیریت بحران به دلیل اینکه اخبار ویژه‌ای هستند، دقیق اطلاع‌رسانی شوند، تصریح کرد:  ریزگردها  پدیده‌ای ابر بحران برای استان خوزستان است و تعطیلی‌های بیش از حد آموزش استان را به نابودی می کشاند.

 

وی  با اشاره به برخی مشکلات پیش رو در زمان اعلام تعطیلی گفت: دستگاه‌های هواشناسی استان مشکل دارد و  محیط زیست نیز میزان غلظت‌ها را پس از رخ دادن اطلاع می‌دهد؛ بنابراین زمانی که ابزار پیش‌بینی ما از نظر تجهیزات مشکل دارد باید تا دقیقه 90 جهت تصمیم‌گیری صبر کنیم.

 

حاجی‌زاده اظهار کرد: بیش از 12 سال است که ریزگردها خوزستان را نشانه گرفته، اما چه کار کارشناسی و زیربنایی برای مقابله با ریزگردها انجام شروع شده بود؟ و پس از گرد و غبار شدید در بهمن ماه سال ۹۵ و ورود دولت و همچنین تذکر مقام معظم رهبری اقدامات بسیاری در این خصوص انجام شد.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ هزار هکتار اراضی بیابانی و کانون های گرد و غبار در استان خوزستان وجود دارد، ادامه داد: عرصه‌ های جدیدی به کانون‌های ریزگرد خوزستان افزوده شده و حل معضل گرد و غبار در این استان حداقل پنج سال زمان نیاز دارد.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به وضعیت تالاب هورالعظیم، گفت: تالاب هورالعظیم خشک شد و هیچ سازمان و یا نهادی اعلام نکرد که این اتفاق به چه دلیل رخ داده است درحالی که ۱۰ هزار هکتار از این تالاب را به بهانه استخراج نفت خشک کردند.

 

وی به بی اهمیتی چهار اصل مهم پیش بینی، پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی در ستاد بحران استان در سال های گذشته اشاره کرد و بیان داشت: در این زمان علاوه بر توجه به این چهار اصل مهم، برنامه های دیگری هم مانند پژوهش، آموزش، کمیته فنی، اطلاع رسانی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 

حاجی‌زاده اذعان داشت: استان خوزستان در حوزه آموزش ستاد بحران به چند قطب از جمله ماهشهر، رامهرمز و دزفول تقسیم شد، که تاکنون اعضای سه قطب آموزش دیده ‌اندو دو قطب دیگر نیز در فروردین ماه سال آینده آموزش  می ‌‌بینند.

 

وی با اشاره به شناسایی 4 منطقه رانشی در خوزستان اضافه کرد: اعتبارات ما در بخش مقاوم سازی درسال 93 و 94 حدود 18 میلیارد تومان بود ولی این عدد را در سال 95 و 96 به 44 میلیارد و 700 میلیون تومان رساندیم.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: ام الحجار و ام الغزلان دو روستای شادگان بودند که بیش از ۲۰ سال شاهد پیشروی رودخانه بودند و توجهی به آنها نمی شد، اما در این زمان با پیگیری مدیریت بحران برای استحام سازی این بخش، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار به سازمان آب و برق اختصاص داده شده است.

 

وی با بیان اینکه در سال گذشته، 30 میلیارد تومان اعتبار سیل ابلاغ شده بود، تصریح کرد: این اعتبار تا اواخر همان سال تخصیص نیافت و از دایره خارج شد اما با پیگیری ‌هایی که انجام دادیم اعتبارات را به سال 96 تنفیذ و حدود 12 میلیارد تومان اعتبار گرفتیم.

 

حاجی‌زاده با اشاره به بازسازی سیل بندهای شعیبیه شوشتر ، خاطر نشان کرد: امسال آورد سدهای خوزستان به نسبت سال گذشته تا قبل از بارش‌های اخیر 80 درصد منفی بوده و اکنون 50 درصد منفی است.

 

وی اظهار کرد: باید در زمینه منابع آبی به مدیریت مصرف و تغیر الگوی کشت روی بیاوریم، متاسفانه در بحث مدیریت توزیع مصرف آب در کشاورزی، صنعت و خانگی مشکل داریم که در این راستا با صدا و سیما تفاهم نامه‌ای منعقد شده که در این زمینه اطلاع رسانی شود.

کد خبر 694856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha