سید محمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی از احتمال انحلال این اتحادیه در آینده نزدیک خبرداد و به خبرنگار شبستان گفت: فلسفه تشکیل این اتحادیه رفع مشکلات ناشران قرآنی و محقق کردن مطالبات آنها همچون تشکیل بانک جامع اطلاعاتی و برخورداری از حمایت های لازم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم بوده است که بیشتر آنها مسکوت مانده است.
وی با ابراز تاسف از عدم عملیاتی شدن وعده ها پس از تشکیل و آغاز فعالیت این اتحادیه اظهار کرد: تکفل مدیریت بخش نشر مکتوب نمایشگاه بین المللی قرآن در سال های فعالیت اتحادیه ناشران قرآنی انتظاری بود به حق که به نظر می رسید باید عملیاتی شود اما علی رغم درخواست های مکرر و اعلام آمادگی برای انجام آن در هیچ دوره ای محقق نشده است.
محمودی ادامه داد: علاوه بر این وعده های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای تشکیل بانک جامع اطلاعات ناشران قرآنی محقق نشد و در زمینه اعمال حمایت نیز علی رغم حضور پررنگ و فعال این اتحادیه به اسم در بیلان ها و گزارش های کاری در عمل حمایت قابل توجهی صورت نگرفته و در نمایشگاه ها نیز این اتحادیه و ناشران تحت نظارت آن حضور فعالی نداشته اند.
مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی با بیان این مطلب که عدم تحقق اهداف در چشم انداز کاری این اتحادیه انحلال آن در آینده نزدیک را صددرصدی می کند، ابراز کرد: البته انتظار می رفت با درج خبر انحلال این اتحادیه در رسانه ها، دستگاه های ذیربط عکس العملی درخور نشان دهند اما علی رغم التزام شعاری به قرار دادن فعالیت های قرآنی در راس همه امور، هیچگونه واکنشی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی با اشاره به قیمت گذاری نشر مذهبی و قرآنی برخلاف سایر اقسام نشر عنوان کرد: همسو با این تفاوت و همچون سایر کشورها باید نشر قرآنی مذهبی به دلیل قرار گرفتن در رده نشر فاخر کشور مورد حمایت های ویژه قرار بگیرد تا دیگر شاهد تحلیل و تقلیل ناشران قرآنی نباشیم چراکه در مقایسه با دوره های پیشین نمایشگاه بین المللی قرآن که 14 راهرو به نشر قرآنی اختصاص داشت امسال تنها 7 راهرو محل عرضه این نشر خاص بود.
وی با اشاره به ممنوع کردن ورود قرآن های چاپ چین به داخل کشور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: البته بسیاری از ناشران در حال شناسنامه سازی برای تمدید پروانه نشر و حضور در نمایشگاه های مختلف هستند که بعید است وزارت ارشاد از این مسائل بی خبر باشد.
محمودی ورود قرآن به داخل از کشورهای مختلف به ویژه چین را در بسیاری از موارد به دلیل عدم برخورداری از امکانات و تجهیزات پیشرفته چاپ و صحافی دانست و گفت: البته نباید ورود مصاحف به داخل کشور بدون اطلاع و هماهنگی با دستگاه های مربوطه به ویژه سازمان دارالقرآن الکریم باشد و مجوز این سازمان در حقیقت امکان توزیع در سطح کشور را فراهم می کند.
وی با اشاره به جایگاه بالای نشر قرآنی و اتحادیه ناشران قرآنی در بیلان ها و گزارش های مختلف ادامه داد: علی رغم این جایگاه رفیع در حرف، به هنگام عمل این اتحادیه و نشر قرآنی از جایگاهی تعریف شده برخوردار نیستند و همین ناتوانی در پاسخگویی به مطالبات برحق اعضا باعث قوت گرفتن اندیشه انحلال اتحادیه شده است.
محمودی عرضه متمرکز آثار قرآنی به علاقه مندان و پژوهشگران همراه با اطلاعات نشر مکتوب قرآنی را از راهکارهای رفع برخی از مشکلات این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: نباید از نشر قرآنی در نمایشگاه های مختلف به ویژه نمایشگاه بین المللی قرآن برای جذب مخاطب به دیگر بخش ها استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما