به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛به نقل ایکنا، آیین گشایش نمایشگاه جمعی از خوشنویسان جهان اسلام، با رونمایی از ۱۸۰ اثر داخلی و خارجی و تقویمی نفیس که حاوی القاب و فرمایشات فاطمه زهرا(س) بود، شب گذشته، ۱۸ اسفندماه، با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن اجتماعات هتل هما۲ مشهد برگزار شد.
تأسیس موزه تخصصی حضرت فاطمه زهرا(س) در مشهد
در ابتدای مراسم، صالحی، متولی مؤسسه فرهنگی میراث «یاسین»، ضمن اشاره به تأسیس موزه تخصصی حضرت فاطمه زهرا(س) در مشهد، گفت: تمام تلاش خود را بر روی جمعآوری آثار گذاشتهایم و سعی شده است، برای ماندگاری بهتر آثار، از کاغذهای آهار مهرهای که عمر طولانی دارد استفاده شود.
وی با بیان اینکه هر تابلو محتوای خاصی دارد، افزود: شخصیت حضرت زهرا(س،) در آثار هنرمندان مغفول مانده است، شاید علتش این باشد که ایشان دارای بقعه نیستند.
چاپ کتاب از مجموعه آثار خوشنویسی
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه تمام آثار این نمایشگاه نیاز به تفسیر و تحلیل دارد، ادامه داد: امیدواریم تا سال آینده، کتاب ویژه این مجموعه آثار نیز به چاپ برسد.
وی با بیان اینکه در حوزه دین همیشه متکی به نگاه هنری بودهایم، عنوان کرد: در همه موزههای بزرگ دنیا، نمونههای آثار قرآنی ایرانیان وجود دارد و وجه هنری بر همهی آنها غالب است؛ بسیاری از کشورها در دنیا هستند که اعتقادی به جایگاه معنایی و معنوی قرآن ندارند اما این کتاب الهی را به جهت وجه هنری که در خوشنویسی وتذهیب وجود دارد، چاپ میکنند.
برابری ارزش کتابخانه سلطنتی با جواهرات سلطنتی
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه عدهای در دنیا طالب آثار قرآنی ما هستند و از آن مانند گنجینه گرانبها محافظت میکنند، بیان کرد: در زمانهای گذشته، در کنار موزه جواهرات سلطنتی، کتابخانه سلطنتی وجود داشت که بسیاری از این قرآنها در آن جا حفظ میشد و قیمت و ارزش خوشنویسی و تذهیب با آثار مادی برابری میکرد.
طراوت پیدا کردن خط و خوشنویسی در ایران
مسجد جامعی ادامه داد: عثمانطه، یکی از خوشنویسان برجسته و معتقدی است که یک زمانی قاری حوزه مصر بود، آن زمان خوشنویسی در حوزه عثمانی و تذهیب نیز در ایران مطرح بود اما در حال حاضر این جایگاه در حال منتقل شدن به ایران است.
در ادامه، از صالحی، متولی مؤسسه فرهنگی میراث «یاس یاسین»، علیاکبر رضوانی، خوشنویس و قهرمان، خوشنویس ترکی تقدیر به عمل آمد.
حجتالاسلام سید محمد حسن ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران در ادامه مراسم، گفت: هر چقدر بر مرتبه معرفت انسان به خدا افزوده شود، امید انسان نیز افزایش پیدا میکند، انسانهای خداشناس در قله امید به حق هستند و هر قدر به مراتب معرفت انسان به نفس افزوده شود، بر مراتب خوف او افزوده میشود و چون اولیاء الهی در قله معرفت نفس و پروردگار قرار دارند، این دو کفه در وجود آنها برابر است.
وی با اشاره به اینکه شأن و منزلت نزول آیات سوره «انسان»، در وصف حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است، افزود: در این آیات خداوند، به همه نعمتهای بهشت اشاره کرده است، شهابالدین محمود بن عبدالله آلوسی، مفسر قرآن و سایر علما میگویند: در هر کجای قرآن که خداوند به نعمتهای بهشت تفصیلا پرداخته و نام حورالعین را برده است اما در این آیات به احترام شخصیت فاطمه زهرا(س) نامی از حورالعین نمیبرد.
ابوترابیفرد افزود: شما مفتخر هستید که یاد و نام این بانوی بزرگ را گرامی میدارید و در واقع قلم شما در خدمت این شخصیت برجسته تاریخ حیات انسان است که در طول ۱۸سال در این جایگاه و منزلت رفیع قرار گرفتهاند.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید.
نظر شما