دیگر کسی برای نوشتن یک کتاب دفاع مقدس 200 مصاحبه نمی گیرد

حرکت به این سمت و سو که تیراژ عنوان کتاب دفاع مقدس را بالا برده و بنگاه تجاری ادبی برای جنگ درست کنیم به سرخوردگی نسلی می انجامد که تازه به مخاطبان ادبی جنگ اضافه شده و امکان مقایسه آثار گذشته و حال را ندارند.

جهانگیر خسروشاهی، نویسنده دفاع مقدس درباره وضعیت فعلی ادبیات دفاع مقدس و مقایسه آن با دوره های گذشته به خبرنگار شبستان گفت: درخشش‌های ارزشمندی در زمینه ادبیات جنگ دیده می‌شود اما اینها استثناست و قاعده معمول همچنان مطلوب نیست. متأسفانه فکر تجارت ادبی در حوزه ادبیات جنگ در حال غالب شدن بر فضای ذهنی برخی ناشران، نویسندگان و گروه‌هاست.

 

خسروشاهی درباره نگاه تجاری گروه‌های فعال در زمینه ادبیات جنگ گفت: برخی گروه‌ها که به هر دلیل با یکدیگر همگرا هستند، تعداد زیادی کتاب دفاع مقدس ولو بی‌کیفیت را در حوزه نشر کشور منتشر می‌کنند و حجم عظیمی از بودجه و امکانات کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

 

وی همچنین افزود: در مقایسه دوره اخیر و دوره‌های گذشته هرگز نمی‌خواهم از پسرفت سخن بگویم چرا که معتقدم هر چه پیش برویم روشنی‌های بیشتری طلوع خواهد کرد اما باید توجه داشت که در گذشته شاهد آثاری بودیم که برای آنها زحمت زیادی کشیده شده بود و با دقت و تحقیقات ژرف نوشته می‌شد.

 

این نویسنده دفاع مقدس ادامه داد: ممکن است اکنون نیز دفینه ارجمندی از جنگ تحمیلی را کشف کنیم و آن را در قالب متن ادبی در معرض دید مردم قرار دهیم اما برخلاف گذشته، امروز آرایش ویترین خودمان هم اهمیت پیدا کرده و همین، کار ارجمند را غبارآلود می‌کند.

 

وی تأکید کرد: از آنجا که آثار تولیدی امروز تنها متکی به یک روایت است و یک وجه کار را ارایه می‌دهیم، طبیعتاً به لحاظ قوت با اثری که در گذشته یک مؤلف با 200 مصاحبه برای یک کتاب جمع‌آوری می کرد، برابری نمی‌کند.

 

خسروشاهی افزود: اگر به این سمت و سو حرکت کنیم که تیراژ عنوان را بالا ببریم و بنگاه تجاری ادبی برای جنگ درست کنیم به نظر می‌رسد موجب سرخوردگی نسلی شود که تازه به مخاطبان ادبی جنگ اضافه می‌شوند و نگرانی بیشتر ما هم از این بابت است، به هر حال کسانی که کارهای گذشته را دیده‌اند امکان مقایسه دارند اما مخاطب تازه وارد، در این زمینه دچار مشکل می‌شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برگزاری جشنواره‌های متعدد در زمینه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس و تأثیر این‌گونه برنامه‌ها در فضای این گونه ادبی گفت: آفت و آسیب جشنواره‌ها این است که از قبل برای برگزاری آن ها برنامه‌ریزی می‌کنیم و این یعنی شلیک تیر خلاص به جشنواره.

 

خسرشاهی تصریح کرد: جشنواره باید ثمره طبیعی فعالیت هنرمند باشد نه اینکه مثل عسلی که با آب و شکر درست می کنیم، با اسانس عطر عسل را پیدا کنند اما گلو را بسوزاند.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 69459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha