خبرگزاری شبستان_ صومعهسرا: همزمان با نزدیک شدن به عید نوروز ، سومین جشنواره حلوای ضیابری با حضور پرشور مردم استان گیلان در ضیابر برگزار شد.
در این جشنواره بیش از 5 گروه از بانوان، هنر وخلاقیت خود را در پخت و تهیه حلوای ضیابری به نمایش گذاشتند و شرکت کنندگان به صورت رایگان از این شیرینی میل کردند و در صورت نیاز حلوای مورد نیاز برای عید را خریداری کردند.
برگزاری جشنوارههای بومی محلی با هدف جذب گردشگر
علیرضا مهرگان، دبیر جشنواره حلوای ضیابری در حاشیه این جشنواره به خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: غذا یکی از عوامل مهم در جذب گردشگر محسوب میشود و حضور میلیونها گردشگر برای دسترسی به غذاهای مختلف در اقصی نقاط جهان دلیل روشنی بر این ادعاست.
وی با بیان اینکه با برگزاری جشنوارههای مختلف با هدف معرفی غذاهای محلی، بیشتر و بهتر میتوان از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان بهره مند شد و این توانمندیها را به گردشگران معرفی کرد، افزود: در شهرستان صومعهسرا جشنوارههای مختلفی مانند جشنواره توت فرنگی، رشته و خشکار، نیلوفر آبی و .. برگزار میشود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعهسرا با تاکید برا اینکه اینگونه جشنوارهها به منظور احیا سنتهای فراموش شده در صومعهسرا و انتقال فرهنگ خوب گذشته برگزار شده است، گفت: هدف از برگزاری اینگونه جشنوارهها احیای آداب و سنن قدیمی، شناساندن روستاها و معرفی محصولات آن به گردشگران، ماندگاری جوانان در روستاها و مهاجرت نکردن آنها به شهر است.
مهرگان تصریح کرد: برگزاری جشنواره های بومی محلی سبب نشاط و شادی مردم می شود و به همین علت در این راستا همیشه با استقبال خوب مردم مواجه هستیم و امروز هم بیش از یک هزار نفر در این جشنواره حضور پیدا کرده بودند.
برگزاری جشنواره های بومی محلی سبب رشد اقتصادی خانوارها میشود
مهرداد سبحانی، یکی از فعالین برگزاری جشنواره حلوای ضیابری با بیان اینکه قدمت این حلوا در ضیابر به بیش از 500 سال می رسد، خاطرنشان کرد: برای سومین سال متوالیست که این جشنواره در این منطقه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره بانوان محصولات خود را توانستند به فروش برسانند، اظهار کرد: اینگونه جشنواره ها سبب میشود تا علاوه بر افزایش نشاط در بین مردم، از نظر اقتصادی هم برایشان به صرفه باشد.
این فعال جشنواره افزود: برگزاری مراسم عروس گوله، نوروزی خوانی، مسابقه، نمایش و اهدای جوایز از دیگر برنامههای این جشنواره بود که مورد استقبال بسیاری از همشهریان و مسافران قرار گرفته است.
سبحانی با بیان اینکه بعداز تعزیه عاشورا دومین چیزی که در ضیابر معروف است حلوای محلی ضیابری است، گفت: این سنت شیرین به دلیل عدم آموزش کدبانو گری دختران امروزی در معرض نابودی است.
لیلا، یکی از بانوانی که در حال پخت حلوای ضیابری بود به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: حلوای ضیابری سوغات نوروز اهالی این منطقه است که با حضور زنان به صورت جمعی پخت میشود.
وی با بیان اینکه امروز در حال پخت حلوای دوشاب است، افزود: مواد لازم این حلوا، دوشاب، شکر، روغن، آرد برنج و آرد گندم میباشد که اول باید خمیر آن را حل گرفته و سپس مواد اداخل آن را آماده کرد.
این بانوی هنرمند حلوای سنتی ضیابر که با آرد و شکر و گردو و شوید و گاهی با گل بنفشه ساخته می شود، گفت: برای درست کردن این حلوا بایدسطح کار و شیشه رو آرد بپاشیم، یک چونه بر میداریم و کار را شروع میکنیم، شیشه باید در دست ثابت و محکم نگه داشته شود، برعکس وردنه که باید بگذاریم برای خودش برود، حرکتش هم به این صورت است که انگار داریم خمیر را می سابیم.
وی تصریح کرد: شکر، مغز گردو، زعفران، شکر، آرد برنج از مواد داخل حلوا میباشد.
گفتنی است؛ حلوای ضیابری به قدری خوش طعم است که زبانزد عام و خاص است و هر ساله مردمان زیادی از شهرهای دیگر استان گیلان و حتی استانهای دیگر برای خرید این نوع حلوا به ضیابر سفر میکنند.
گزارش/مائده فلاحتکار ضیابری
نظر شما