اختتامیه کنگره شیخ عبدالحسین تهرانی برگزار شد

خبرگزاری شبستان: اختتامیه کنگره شیخ عبدالحسین تهرانی با حضور علما و اندیشمندان دینی بعدازظهر ۱۴اسفندماه در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه کنگره شیخ عبدالحسین تهرانی با حضور علما و اندیشمندان دینی بعدازظهر امروز ( ۱۴اسفندماه) در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

در ابتداء این مراسم آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه نام حوزه همه جا است به دلیل اینکه حوزه در عمده حوادث نقش آفرین بوده است، اظهار داشت: برای پرداختن به شخصیت هر کسی حوزه نقشی دارد، در تمام جهان بشریت همگان با حوزه در ارتباط هستند و در عصر ما هم حوزه اثر گذار بوده است و نمونه آن شکل‌گیری انقلاب اسلامی است .

وی ادامه داد: این نهاد همواره باید مورد بازشناسی قرار بگیرد و فراز و فرودهای آن مهم است، صدها نهاد برای واکاوی حوزه بوده است و حوزه یک نهاد محوری است.  

آیت الله اعرافی در مورد شخصیت شیخ عبدالحسین تهرانی نیز تصریح کرد: شیخ العراقین با حوزه‌های مهم در ارتباط بوده‌اند، ما در عمق و ژرفای حوزه هر چه بگوییم کم است، حوزه در قلمرو آموزش‌و‌پژوهش بسیار اثرگذار بوده است.

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه فعالیت حوزه و دانشگاه در تهران بیشتر است اما باید بیشتر هم شود، اضافه کرد: شیخ عبدالحسین تهرانی نام‌آوری است که کمتر به روی شخصیت ایشان تاکید شده است، این شیخ همواره در کنار کارهای دینی در کنار مردم هم بوده‌اند و باید تحلیل دقیقی بر روی این گونه علما داشته باشیم.

وی گفت: باید تحلیلی دقیق از عالمان ارائه بدهیم تا استاد و دانشجو ریشه‌های خود را باز یابد اما با نگاه نو و اینگونه جهان هم به ما نگاه می‌کند.

 

شیخ العراقین یکی از برجسته‌ترین واقفین بود

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه شیخ العراقین به حدی رسیده بود که جزء پنج نفری بود که از صاحب جواهر مرجعیت خود را کسب کرده بود، اظهار داشت: شخصیت علمی، دینی و بین‌المللی این فرد باید برای همگان معرفی شود زیرا او برای طلاب اسوه و الگو بوده است.

وی ادامه داد: خدمات ایشان در کاظمین، سامرا و نجف و در کل احیاء عتبات عالیات بسیار زیاد بوده است، او در ایران و عراق به شیخ العراقین معروف بوده است.

میرلوحی تاکید کرد: هدف از برگزاری این کنگره آشنایی با سیره این عالم بزرگ بوده است، همچنین به دنبال معرفی آثار فاخر در مورد ایشان نیز بوده‌ایم تا جوانان و نوجوانان ما با عالم دینی بیشتر آشنا شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: یکی دیگر از اهداف ما از این کنگره الگوگیری در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و موقوفات بوده است زیرا این عالم طراز اول در عرصه وقف یک فرد بسیار معرفی بوده است.

 

رویکرد ما نسبت به دین یک موضوع مهم است

در ادامه این مراسم آیت‌الله قائم مقامی استاد برجسته حوزه نیز گفت: امیدواریم راه ایگونه علما ادامه داشته باشد ما معتقدیم که جهان به فقهات احتیاج دارد و مراد از فقهات این است که ما چه رویکردی به دین داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با فقهات است که می‌توان دین را درست کرد، هرکسی نمی‌تواند در عرصه دین نظر خود را داشته باشد، سیستم دین اینگونه نیست که هرکسی برداشت خود را داشته باشد ما باید بفهمیم که خداوند از ما چه می‌خواهد و به آن عمل کنیم.

 

ایجاد شریعت می‌تواند جامعه را از فتنه نجات دهد

حجت الاسلام والمسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه امروز برای نکوداشت عالمی گرد هم جمع شدیم که عظمت و شان آن بسیار شناخته شده نیست، اظهار داشت: شیخ عبدالحسین تهرانی جزء اندک کسانی است که از صاحب جواهر مقام اجتهاد بدست آوردند و از علما معروف ایران و عراق بوده‌اند.

وی ادامه داد: شیخ العراقین جمله‌ای دارند که امروز هم می‌توان از آن بهره برد، این جکمه این است که «اگر شریعت اجراء شود و در جامعه شریعت حاکم شود فساد و فتنه از میان خواهد رفت»، این سخن را رهبری و امام راحل هم مطرح کردند که اساس و اراده جامعه باید اسلام و شریعت باشد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه تاکید کرد: شیخ عبدالحسین تهرانی همواره در محدوه مسائل شخصی مراقب بود تا حتی حکماء نیز کج نروند و همواره با انحرافاتی که در جامعه به وجود می‌آمد مخالفت می‌کرد.

صادقی یادآور شد: امروز که ما در مراکز حوزوی و دانشگاهی هستیم اگر راه امثال این عالمان دینی را ادامه بدهیم و در جامعه به شریعت عمل کنیم دیگر مشکلی نخواهیم داشت، این شریعت و دین است که می‌تواند اجتماع را مدیریت کند.

در پایان این مراسم جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه ما موظف هستیم سبقه مطالعاتی و مبارزاتی عبدالحسین تهرانی را مورد بازبینی قرار دهیم تصریح کرد: ایشان در برهه‌های مختلف زمانی تلاش کردند که با اندیشه بهائیت و نفوذ آنها مبارزه کنند.

وی افزود: ایشان در زمان خود جزء باهوش‌ترین افراد بودند که همیشه سعی داشتند با زیرکی جریان‌های استعماری را کشف کنند و وظیفه خود می‌دیدند که با این اتفاقات مقابله کنند.

این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: امروز جوانان ما با آگاهی لازم اقدامی را انجام می‌دهند و بدانید که آنها به عدالت، ولایت، نبوت، امامت و ... آشنایی لازم را دارند.

الماسی گفت: کسی می‌تواند باور کند که مدافعین حرم بدون آگاهی به سراغ میدان نبرد بروند، ما امروز نیاز داریم به آگاهی مسلح شویم و در عرصه فرهنگی نباید جهل و نادانی دامن زد.

در پایان مراسم از خانواده شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام محمد کوهرنگ تقدیر شد و از برگزیدگان در بخش‌های مختلف نیز تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 693801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha