به گزارش خبرنگار فرهنگی حوزه رسانه خبرگزاری شبستان، نشست خبری دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با موضوع خانواده ظهر امروز (13 اسفند) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
دکتر حسن خجسته، دبیر شورای سیاستگذاری همایش در سخنانی در این نشست گفت: ما امروز دانش و فهم فلسفه شبکه های اجتماعی را نداریم و در این حوزه فقط صاحب دانش فنی هستیم. در واقع درکی از فلسفه شکل گیری رسانه های مدرن اجتماعی نداریم، شبکه های اجتماعی فردگرا و کاربرمحور هستند و همچنین دارای محتوای با ویژگی های خاص و مبتنی بر بازار و تجارت، این در حالی است که جامعه ما اساسا جمع گرا است و بنابراین افراد دایم در تعارض هستند.
وی تاکید کرد: شبکه های اجتماعی ایرانی هم فردگرا هستند و در شبکه های فردگرا کاربر می تواند بدون هیچ احساس مسئولیتی به راحتی اطلاعات خصوصی افراد را منتشر کند و بنابراین ما باید کاربران را با احساس مسئولیت تربیت کنیم. باید شبکه های اجتماعی جمع گرا تولید کنیم تا کاربر با احساس مسئولیت در آن حضور پیدا کند و از ظرفیت تجاری اش نیز همزمان استفاده کند. امروز ضعف اساسی ما فهم وجودی فلسفه ارتباطات است و معتقدیم این از مطالبات جدی ما در حوزه رسانه است.
خجسته بیان کرد: محتواها در فضای مجازی به سه طبقه اصلی تقسیم می شوند؛ 95 درصد از محتوای فضای مجازی را امور جاری تشکیل می دهند، لایه باریکی از آن را اخبار و حوادث و لایه باریک تری را امور برنامه ریزی شده، در واقع 90 درصد از لایه جاری را نیز موارد فان و یا شبیه فان تشکیل می دهد.
نظر شما