پیشنهادات سپاه به دولت برای عمل به اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه تا اندازه ای به اهداف رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی دست یافتیم، گفت: باید بتوانیم ریل‌گذاری اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد مقاومتی منتقل کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار مجید خراسانی، مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: چندین سال است که مقام معظم رهبری پرچم اقتصاد مقاومتی را در همه ابعاد به دست گرفته اند و انتظارشان این است که مردم و حاکمیت بتوانند این پرچم را حفظ و تکثیر کنند و اقتصاد مقاومتی را برای همه مدل های اقتصادی جایگزین کنند.


وی با بیان اینکه این انتظار تا حدی محقق شده اما به نظر می رسد که باید برای رسیدن به این اهداف اقدامات بیشتری انجام دهیم، افزود: باید بتوانیم ریل‌گذاری اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد مقاومتی منتقل کنیم در غیر اینصورت هر کار اجرایی ممکن است ناقص بماند و یا از هدف خود منحرف شود.


خراسانی تصریح کرد: باید ریل گذاری اقتصاد مقاومتی به درستی انجام شود تا اگر بنا باشد فعال اقتصادی به این حوزه بیاید مشاهده کند که اقتصاد کشور در حال حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است.


مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه با تاکید براینکه منظور از اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست، یادآور شد: اقتصاد مفاومتی نیازمند ساختار پویا و رو به رشد دارد که بتواند در برابر تکانه های خارجی پایدار بماند و با کمترین آسیب به مسبر خود ادامه دهد.


وی در ادامه الگوسازی در محصولات استراتژیک را یک امر ضروری در امر اقتصاد برشمرد و افزود: باید بتوانیم ضمن اولویت گذاری در حوزه محصولات استراتژیک، الگوسازی مناسبی در این حوزه داشته باشیم.


مسول مرکز اقتصاد مقاومتی حامی با بیان اینکه اقتصاد مانند یک کشتی است که در دریا شناور است، افزود: این کشتی باید از اسیبها مصون باشد تا به هدف خود برسد، اگر بانکها در خدمت اقتصاد نباشند در بدنه کشتی سوراخ ایجاد می شود، بانک ها باید در خدمت اقتصاد مقاومتی باشند و این همان چیزی است که در کشورها ی پیشرفته به چشم می خورد.


سردار خراسانی گفت: باید بانکها را ارزیابی کنیم و ببینیم بعنوان تسهیل گر در خدمت اقتصاد هستند یا خیر و باید به این نکته توجه کنیم که قاچاق و رانت نمی توانیم در کنار تولید فراموش کنیم.


مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه اظهار کرد: اگر اقتصاد مقاومتی بخواهد به اهداف خود برسد باید تمام روزنه های کشتی از روش بانکداری، رانت خواری مبارزه با فساد و قاچاق و عامل های دیگر را مدیریت کرد. آسیب شناسی اقتصاد این است که بتوانیم وضع موجود ا به وضع مطلوب یعنی همان اقتصاد مقاومتی برسانیم.

 

وی با اشاره به زنجیره تامین کامل اقتصادی به خصوص در محصولات استراتژیک تصریح کرد: بنظر من کاری که در اقتصاد ما انجام می شود یک زنجیره ناقص است و طراحی یک زنجیره کامل که همان زنجیره تامین است در هر حوزه ای از محصولات ضرورت دارد.

 

سردار خراسانی با اشاره به تولید ثروت ملی از طریق گونه های گیاهی گفت: در حال حاضر در دنیا ۷ هزار گونه گیاهی وجود دارد که بیش از ۵ هزار گونه در کشور ما وجود دارد یعنی دوسوم محصولات گیاهی در ایران تولید می شود و ۱۷۰۰ گونه گیاهی منحصر به ایران است اما به جهت کامل نبودن زنجیره تامین به آلمان و اروپا منتقل می شود و پس از فناوری و استاندارد سازی این گیاهان به کارخانه داروسازی و مواد غذایی به عنوان مواد اولیه باز می گردند.

 

مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران با اشاره به تقاضای داروهای گیاهی در کشور گفت: کارخانه پالایش و استانداردسازی در چرخه گیاهان دارویی در کشور ریل گذاری می شود و این امر نیازمند ایجاد یک کارخانه بدست مردم است. تا زمانی که مردم را وارد این چرخه تامین نکنیم نمی توانیم در اقتصاد مقاومتی موفق باشیم.

 

وی با تاکید بر نقش حاکمیت و بخش خصوصی در زنجیره تامین افزود: یکی از علت های ناتمام مانن چرخه اقتصادی درست طراحی نشدن زنجیره های تامین در کشور است که ما در اداره آن مشکل داریم. این نقص در این زنجیره باید از طریق قانون مجلس و حمایت از طریق دولت برطرف شود.

 

سردار خراسانی با اشاره به نقش مرکز حامی در الگوسازی و تسهیل الگوهای اقتصادی و ارتباط با سایر نهادهای مدیریتی و اقتصادی کشور گفت: اولین گام در حوزه تسهیل گری اولویت بندی است که مرکز حامی در جمع بندی محصولات کشاورزی اولویت هایی را در اقتصاد کشاورزی مشخص کرده است.

 

مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران با اشاره به نقش محصولات استراتژیک در زندگی مردم گفت: اگر سبزی و خیار نداشته باشیم کشور آسیب نمی بیند اما اگر گوشت و روغن نباشد در تغذیه به مشکل خواهیم خورد. مکز حامی در طراحی زنجیره تامین و کار مطالعاتی با همکاری جهاد کشاورزی اقداماتی را در این زمینه انجام داده است و در سال ۹۷ شروع به ساخت یک کارخانه استانداردسازی محصولات گیاهان دارویی با عنوان "پالایشگاه گیاهان دارویی" را خواهیم داشت. ما در این زمینه نیازمند تکمیل قوانین حمایتی از طریق مجلس هستیم. در این کارخانه گونه هایی که نیازهای دارویی کشور را تامین می کنند در اولویت قرار دارند.

 

وی با تاکید بر نقش محصولات غذایی در اقتصاد کشور گفت: بطور کلی کل واردات نیازمند کارخانه هایی از شکل محصولات دارویی است و بیش از ۹۰ درصد این محصولات از کشورهای اروپایی با ۲۰ درصد ارزش افزوده به کشور بازمی گردد.

 

سردار خراسانی گفت: در مورد تامین گوشت و پروتئین نیز پیشنهاد ما به وزرات کشاورزی تامین پروتئین در کشور است. در حال حاضر سالانه ۱۲۰ هزار تن گوشت از خارج وارد کشور می شود پیشنهاد ما زنجیه پروراندن گوشت قرمز با محوریت مردم در کشور است. بتدریج با واگذاری دام به مردم و تامین علوفه و بیمه دام به عنوان تامین کننده گوشت قرمز از واردات آن جلوگیری کنیم. در حال حاضر ۶۰۰ کارخانه خوراک دام در کشور فعالیت می کنند که کمتر از ۴۰ درصد آن فعالیت می کند. ما می توانیم با تحویل خوراک دام و دام در طی ۹ ماه با حمایت شرکت های تسهیل گر وزن مورد نظر دام گوشتی را تامین و آن را به کشتارگاه تحویل دهیم.

 

مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران افزود: ۵ تا ۱۰ درصد دامداران ظرفیت پروراندن ۵۰ راس دام را دارند و دارای زمین، آغل و نیروی انسانی باتجربه هستند اما توان خرید دام را ندارند ما می توانیم دام را به آنها تحویل دهیم و طی ۹ ماه به وزن موردنظر برسانیم. ورود دولت و مجلس در حمایت از این طرح مصداق ریل گذاری در تامین پروتئین کشور است.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد دانه های روغنی برای مصرف از طریق واردات تامین می شود گفت: تنها ۷ درصد از دانه های روغنی مورد نیاز در کشور تولید می شود و در این محصول استراتژیک نیز شاهد چرخه ناقص تامین هستیم و اگر اعتبارات خرید دانه های روغنی در بودجه ۹۷ عملیاتی شود این امر به معنای رانت و واردات در دانه های روغنی است، از نمایندگان و دولت درخواست می کنیم نسبت به خرید دانه های روغنی در حمایت از کشاورزان دقت کنند. پیشنهاد ما طی یک دوره ۵ ساله برای این محصول است و از مجلس می خواهیم دولت را موظف به خرید تضمینی دانه های روغنی از کشاورزان کند تا به خرید محصولات دم دستی اقدام نشود.

 

سردار خراسانی با بیان این که ما پیشنهادات خود را به وزارت کشاورزی اعلام کردیم در مورد اصلاح نژاد برخی دام ها بزسانن و آلفاین، افزود: طرح اصلاح نژاد این بز در دستور کار مرکز حامی با مشارکت وزارت جهاد قرار دارد. اصلاح نژاد این دام می تواند تا ۷ کیلو افزایش شیردهی را در پی داشته باشد.

 

وی با تاکید بر فعالیت های دانش بنیان در محصولات کشاورزی و دامی اظهار داشت: اگر نقش مردم را در حوزه دانش بنیان مد نظر قرار دهیم شاهد تحولات و الگو سازی های خوبی در محصولات خواهیم بود.

 

مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه کاهش سود بانکی را از اتفاقات مثبت سال ۹۶ ارزیابی کرد و گفت: این امر موجب می شود سرمایه های مردمی به جای ورود به بانک به چرخه اقتصادی وارد شود که البته این موضوع در هفته های گذشته تحت تاثیر فروش اوراق قرار گرفت و بانک ها باید از رقابت با بخش خصوصی در سرمایه گذاری خارج شوند و کار تسهیل گر انجام دهند. بانک ها در حال حاضر در این زمینه کوتاهی می کنند و مجلس شورای اسلامی با اصلاح قانون نظآم بانکی می تواند مردم را به سمت سرمایه گذاری تقریب کند. ما در کشور نیازمند نهادهای تسهیل گر برای اداره زنجیره تامین هستیم و مجلس و دولت باید از طریق قانون از این امر حمایت کنند.

 

 

کد خبر 693424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha