به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی، صبح امروز (3 مهر) در جلسه شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری جشن های رضوی از روی محبت و علاقه به اهل بیت(ع) است، گفت: مهم ترین تفاوت برنامه های دهه کرامت با دیگر برنامه های فرهنگی نیز همین موضوع است چرا که خادمین فرهنگی در برابر امام رضا (ع) احساس تکلیف دارند.
دبیر ستاد عالی نظارت و هماهنگی بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تاکید بر اینکه همین احساس تکلیف سرمایه ای ارزشمند در اختیار خادمان رضوی است، با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) به بیان دیدگاه ایشان در خصوص خدمت به مردم پرداخت و تصریح کرد: پست شما خادمین فرهنگی رضوی، پستی الهی است.
سیدجواد جعفری، دبیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) نیز در ابتدای این نشست به بیان اهداف برگزاری این جشنواره و چگونگی گسترش آن به صورت ملی و بین المللی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه مردم ایران اسلامی عاشق اهل بیت و امام رضا (ع) هستند و همه با اشتیاق به زیارت امام رضا(ع) می آیند لذا وظیفه ما دراین راستا اینست که میزبانی از زائرین رضوی را به نحوه شایسته به جا آوریم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به وظیفه نهادها و دستگاه های اجرایی برای برگزاری هر چه باشکوه تر جشن های رضوی گفت: بایستی سیره امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی و آنچه که به عنوان مکتب اهل بیت(ع) است، در زندگی مردم جاری شود چرا که منشا همه آسیب های اجتماعی ناشی از عدم آگاهی نسبت به سیره رضوی است.
جعفری افزود: وظیفه دستگاه های فرهنگی، گسترش و اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه است و جشنواره امام رضا(ع) خلق آثار فاخر فرهنگی هنری را برعهده دارد و امروز با گسترش و اشاعه فرهنگ و هنر رضوی بسیاری از ناهنجاری ها از بین می رود و فضای کشور به سمت فضای معنوی سوق داده می شود.
وی با بیان اینکه دهه کرامت تجلی فعالیت های سالانه هنرمندان رضوی است، تصریح کرد: از آنجا که این فعالیت ها در طول سال ادامه دارد اما عمق بخشیدن به این فعالیت های مردمی در دهه کرامت با هنرنمایی هنرمندان صورت می گیرد.
وی افزود: ستاد جشن های دهه کرامت با محوریت ستاد عالی نظارت و هماهنگی بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور شکل گرفت تا با نگاه ویژه ای به جشن های مردمی پرداخته شود و تلاش دستگاه ها و مردم برای برپایی باشکوه جشن های رضوی دو چندان و فضای کشور معطر به عطر میلاد رضوی شود.
حجت الاسلام تصدیقی، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در ادامه از برگزاری سمینارهای مهم درخارج از کشور مرتبط با سیره رضوی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی خبر داد و اذعان داشت: با توجه به اینکه جشن های رضوی در کانادا و روسیه برگزار شده است و گستره برگزاری این جشن ها درخارج از کشور نیز وسیع است در راستای همین فعالیت های برون مرزی در اتیوپی و کانادا کتاب امام رضا(ع) چاپ شده است.
حجت الاسلام مومنیان، نماینده امور مساجد در ستاد جشن های رضوی از نامگذاری 8 مسجد به نام امام هشتم (ع) در دهه کرامت خبر داد و گفت: برگزاری نشست هایی با پرداختن به مناظرات و احتجاجات امام هشتم (ع) از دیگر برنامه هاست.
سید ابراهیم، نماینده اتحادیه انجمن اسلامی در ستاد جشن های رضوی در ادامه از نواختن زنگ کرامت و اختصاص مراسم صبحگاهی به سیره رضوی خبرداد و تصریح کرد: برگزاری جشن های دانش آموزی و میزبانی از کاروان رضوی از مهمترین برنامه هاست.
محمودی، نماینده شورای سیاستگزاری ائمه جمعه نیز از ابلاغ بخشنامه به تمام ستادهای نماز جمعه کشور پیرامون گرامیداشت ایام دهه کرامت از سوی ائمه جمعه کشور خبرداد.
برخورداری، مدیر نظارت و توسعه فرهنگی شهرداری تهران از برگزاری جشن های رضوی در 374 محله تهران خبرداد و تصریح کرد: برنامه های دهه کرامت تهران با تصویب در شورای شهر دارای ردیف بودجه ای برای همه مناطق شده است.
رئیسیان زاده، نماینده سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری تهران نیز از میزبانی پنج روزه این سازمان از کاروان های رضوی خبر داد.
همچنین لاجوردی، نماینده مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این جلسه با بیان اینکه باید شکل مردمی بودن این جشن ها را حفظ کرد، به ارائه پیشنهاد در خصوص جشن های رضوی پرداخت و گفت: برای برگزاری بلند مدت این برنامه ها بایستی یک برنامه فرهنگی طراحی شود و هرساله یک عنوان خاص برای آن درنظر گرفته شود تا بتوان به معرفی و شناخت بیشتر نسبت به حضرت معصوه (س) و امور مرتبط مانند خانواده و قناعت و ... پرداخت.
وی افزود: از آنجا که امروز سبک زندگی مقوله ای مهم است که بایستی به صورت گستره به آن پرداخته شود لذا دراین راستا می توان از ظرفیت مساجد و ائمه جماعات بهره برد.
ولی زاده، نماینده سازمان بهزیستی نیز از مشارکت 14 هزار و 700 مهد کودک دربرگزاری جشن های رضوی خبرداد و گفت: در مشهد یکهزار و 400 خردسال همرمان با میلاد امام هشتم (ع) به زیارت حرم رضوی می روند.
همچنین تشکیل کمیته علمی و فعالیت آن در طول سال و شناسایی نخبگان جوان تشییع و افزودن برنامه های دهه کرامت در شورای فرهنگ عمومی استان ها و اختصاص ردیف بودجه ای خاص به فضاسازی تبلیغی برنامه های این ایام از جمله موضوعاتی بود که به عنوان پیشنهاد مطرح شد.
در این جلسه مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های مساجد کشور و دبیر شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی، نمایندگان 24 دستگاه اجرایی عضو شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، نمایندگانی از حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی حضور دارند.
نهمین نشست شورای هماهنگی جشنهای رضوی با حضور نمایندگان 24 دستگاه عضو این شورا به منظور جمعبندی برنامههای بزرگداشت ولادت امام رضا (ع) در مشهد در حال برگزاری است، دیدار با امام جمعه مشهد و استاندار خراسان رضوی از دیگر محورهای نهمین نشست شورای جشنهای رضوی در مشهد است.
گفتنی است، اول تا یازدهم ذیالقعده (مشتمل بر اول ذیالقعده ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، ششم ذیالقعده روز برزگداشت حضرت شاهچراغ (ع) و یازدهم ذیالعقده سالروز ولادت امام رضا (ع)) به نام دهه کرامت نامگذاری شده است.
پایان پیام/
نظر شما