به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با هفته دفاع مقدس و در دومین سال از بازآفرینی عملیات های مهم دوران هشت ساله دفاع مقدس، امسال عملیات پیروزمند "فتح المبین" در کرمان از اول مهر جاری به مدت هفت شب در حال بازآفرینی است.
نمایش این عملیات در زمینی به وسعت 10 کیلومتر مربع در منطقه عمومی اتوبان کرمان-زرند و به همت لشکر عملیاتی 41 ثارالله و با بهره گیری از سلاح های واقعی سبک، نیمه سنگین و سنگین و تانک های زرهی توسط نیروهای عمل کننده اجرا می شود.
به گفته سرهنگ پاسدار حسین اسماعیل بیگی، معاون هماهنگ کننده سپاه ثارالله استان کرمان تنها در شب گذشته (2مهر) قریب به سه هزار نفر از این نمایش دیدن کردند.
وی افزود: سال گذشته عملیات والفجر 8 در کرمان بازآفرینی شد که با استقبال زایدالوصف مردم روبه رو شد و چنانچه امسال نیز استقبال مردم چشمگیر باشد، مدت نمایش این عملیات بیش از هفت شب است.
معاون هماهنگ کننده سپاه ثارالله استان کرمان یادآور شد: رزمندگان کرمانی در قالب تیپ ثارالله، یکی از محورهای عملیاتی را در عملیات فتح المبین به عهده داشتند.
گفتنی است، عملیات فتح المبین با مراجعه به قرآن کریم نامگذاری شد و در ساعت سی دقیقه بامداد روز دوشنبه ٢ فروردین 1361 با رمز مبارک "یا زهرا علیها السلام" در جبهه جنوب در منطقه غرب شوش و دزفول با وسعت حدود 2500 کیلومتر مربع انجام می شود.
این عملیات با فرماندهی مشترک ارتش و سپاه با استعداد 35 گردان ارتش و 100 گردان از سپاه، جمعا به تعداد حدود صد هزار نفر نیرو صورت گرفت و در مقابل، ارتش عراق از استعداد 7 تیپ زرهی، 20 تیپ پیاده، 10 گردان توپخانه معادل با حدود 80 تا 160 هزار نیرو برخوردار بود.
این عملیات با هدف آزادسازی بخش وسیعی از مناطق اشغال شده منطقه غرب شوش و دزفول، همچون سایت 4 و 5 رادار و دهها روستای منطقه، انهدام دو لشکر عراق (10 زرهی و 1 مکانیزه)دستیابی به خطوط پدافندی مناسب و استفاده از حداقل نیروهای خودی در آن خطوط و خارج کردن شهرهای شوش، اندیمشک و دزفول از تیررس آتش توپخانه دشمن و دور کردن آتش موثر دشمن از جاده اهواز – اندیمشک انجام شد.
با خاتمه یافتن عملیات طریق القدس، تلاش برای اجرای عملیات بعدی به منظور جلوگیری از قدرت تصمیم گیری، تجدید سازمان و تقویت روحیه دشمن آغاز شد.
در این شرایط که نیروهای رزمنده ابتکار عمل در جنگ و پشت جبهه را در دست داشتند، دو منطقه «غرب دزفول» و «منطقه عمومی خرمشهر» (غرب کارون) نظر فرماندهان نظامی را به خود جلب کرده بود که الزاما می بایست یکی از آن ها جهت اجرای عملیات انتخاب میشد.
منطقه عمومی فتحالمبین در غرب رودخانه کرخه واقع شده است و از شمال به ارتفاعات صعب العبور تیشکن، دالپری، چاه نفت و تپه سپتون؛ و از جنوب به ارتفاعات میشداغ، تپههای رملی و چزابه (شیب) و شرق به مرز بینالمللی (در شمال و جنوب فکه) منتهی میشود.
منطقه مزبور 2 هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت دارد از لحاظ جغرافیایی ناهموار است و علاوه بر ارتفاعات یادشده، دارای تپه های ماهور بسیار و بعضاً غیر قابل عبور است.
این بلندی ها به دلیل پستی زمین در شرق کرخه، روی شهرهای شوش، هفت تپه و جاده اهواز – اندیمشک کاملا مشرف می باشند. ارتفاعات ابوصلیبی خات با ٢٠٢ و ١٨٩ متر، کوه های برغازه، رقابیه تی شکن، کمر سرخ، تنگه ابوغریب و رقابیه، مراکز رادار، سایت ٤ و ٥، پادگان عین خوش و نقاط حساسی همچون دوسلک و سه راهی قهوه خانه از عوارض مهم منطقه عملیاتی فتح المبین بودند.
جادههای آسفالته دزفول به دهلران، عین خوش به چم سری، جاده تنگه ابوغریب، جاده امامزاده عباس به چاه نفت و پل های احداث شده روی رودخانه های چیخواب و دویرج نیز از مهم ترین راه های مواصلاتی منطقه محسوب می شدند.
درنهایت، عملیات با پیروزی قاطع نیروهای ایران و آزادسازی حدود 2 هزار و 500 کیلومتر مربع از مناطق اشغال شده توسط عراق به پایان رسید. شهدای این عملیات حدود 30 هزار نفر و تلفات نیروهای عراق 25 هزار نفر به علاوه 15 هزار اسیر است.
پایان پیام/
نظر شما