به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منوچهر مهرام پیش از ظهر امروز (11 اسفند) در اولین مجمع سلامت استان که با شعار تحرک بدنی نوید بخش سلامت و نشاط در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: اگر چهار و پنج دهه پیش را بنگریم، بیماری های عفونی در کشور بسیار تلفات و مرگ و میر داشت به طوری که به دلیل بیماری هایی نظیر سل، حصبه و طاعون مرگ و میر داشتیم و در واقع بیماری های عفونی عامل اصلی مرگ و میر بود و امروز بیماری غيرواگیر عامل اصلی گرفتاری ما شده است.
وی ادامه داد: وقتی از سلامت صحبت می کنیم، فقط سلامت جسمي مورد نظر نیست بلکه سلامت شامل سلامت روانی، اجتماعي و معنوی هم مي شود؛ تأثیر تمام تشکیلات متولی امر سلامت بر سلامت مردم حدود 20 درصد است و 80 درصد سلامت مردم تحت تاثیر ژنتیک و عوامل اجتماعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: آنچه قزوین در آن پیشگام بوده توجه به عامل 80 درصدی به ویژه عوامل اجتماعی است بنابراين باید روی بُعدی کار کنیم که نقش 80 درصدی در سلامت مردم دارد که در این حوزه 55 درصد مربوط به عوامل اجتماعي است.
وی تاکید کرد: شیوه زندگی مردم و نوع غذای مردم تغییر کرده است، فعالیت بدنی کاهش یافته و استعمال دخانیات زیاد شده است، استرس و فشارهای روانی افزایش یافته و همه اینها دست به دست هم می دهد تا مبتلا به بیماری های غيرواگير شويم.
مهرام اعلام کرد: باید روی مردم کار کرده و همه دستگاه ها باید کمک کنند، مشارکت مردم و سیاست گزاری سیاست گزاران باید با هم باشد تا مشکلات حل شود؛ در استان قزوین 78 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری های غيرواگير نظیر بیماري های قلبی و عروقی، حوادث و غيره بوده است.
وی اظهار کرد: در افراد بالای 18 سال میزان شیوع فشار خون 24.6 درصد، میزان اضافه وزن 60.3 درصد، مصرف سیگار 13 درصد و کم تحرکی 86 درصد و کلسترول بالای 200 در افراد بالای 25 سال به میزان 23 درصد بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان کرد: در میزان ابتلا به دیابت استان ما رتبه بالایی داشت ولي با همکاري همه رتبه 17 را در کشور داریم که البته ایده آل نیست.
وی تاکید کرد: میزان سرطان در استان در حال افزایش است و اين نشان از نادرست بودن شیوه زندگی است و سرطان پوست، معده، سینه و روده از جمله سرطان های شایع در استان است.
مهرام با اشاره به اهمیت سلامت روانی مردم تصریح کرد: یکی از جاهایی که باید کار کنیم سلامت روانی و معنوی مردم است چراکه اختلالات روانی موجب افزایش طلاق، رانندگی نادرست، افزایش افسردگی و اضطراب است و باید روی این مسئله کار کرده و شادی مشروع و مبتنی بر اخلاق را به مردم آموزش دهیم.
وی یادآور شد: ما بايد شادی مشروع و کنترل شده را ایجاد کنیم و این امر روی شیوه زندگی مردم اثرگذار است، داشتن تغذیه سالم، تحرک بدنی، کاهش استرس و عدم استعمال دخانیات عوامل مهم در سلامتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به طب سنتی خاطر نشان کرد: طب نوین با طب سنتی دشمنی ندارد و خواهش می کنیم در زمینه طب سنتی هم دقت لازم صورت گیرد چراکه هر ترکیب گیاهی بی ضرر نیست و ما حتی مواردی از مرگ را در این حوزه داريم.
نظر شما