احزاب باید بین دولت و ملت منازعات و اتفاقات را حل کنند/نباید منافع حزبی را به منافع ملی ترجیح داد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: احزاب باید بین دولت و ملت منازعات و اتفاقات را حل کنند، همچنین یکی از ایراداتی ما این است که در تبیین منافع ملی گاهی منافع حزبی را ترجیح می‌دهیم که این امر به ما آسیب می‌زند.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های خبرگزاری شبستان، بهرام سرمست مدیرکل سیاسی وزارت کشور پیش از ظهر امروز(پنج‌شنبه 10اسفندماه) در نشست فصلی خانه احزاب که در سالن پیامبر اعظم(ص) برگزار شد با اشاره به ناآرامی‌های اخیر کشور اظهار داشت: اگر در نظام سیاسی ما جایگاه درست احزاب مشخص می‌شد و جایگاه احزاب به درستی بود ایفای نقش آن شکل درستی به خود می‌گرفت.

وی ادامه داد: این اتفاقات اخیر کشور بدون ساماندهی در کف خیابان نباید رخ می‌داد، اینچنین معلولی که به عنوان یک محصول آن را دیدیم به خاطر کج کارآمدی نظام حزبی است، البته این سوال پیش می‌آید که آیا احزاب به لحاظ فعالیت‌های خود و انتظاری که دارند آیا اقدامات خود را به درستی انجام دادند یا خیر.

سرمست تاکید کرد: احزاب باید بین دولت و ملت منازعات و اتفاقات را حل کنند، همچنین یکی از ایراداتی ما این است که در تبیین منافع ملی گاهی منافع حزبی را ترجیح می‌دهیم که این امر به ما آسیب می‌زند، در همین اتفاقات اخیر ما دیدیم که برخی از احزاب رقیب دولت به سیاه‌نمایی پرداختند و یک کنش‌گری سیاسی پرداختند.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور یادآور شد: خوشبختانه وقتی شعارها بعد از چندروز جلو رفت مشکل از دولت به سوی حاکمیت رفت، خانه احزاب باید یک جلسه‌ای را تشکیل دهد تا براساس گفت و گو مشکلات خود را حل کنیم، از احزاب انتظار داریم به عنوان یک کارکرد اصلی به سیاست کشور کمک کنند.

وی افزود: دو رویکرد ما نسبت به احزاب این است که احزاب امروز بیشتر به عنوان یک کنشگر سیاسی عمل می‌کنند و امید است این سطح ارتقاء پیدا کند و احزاب در تصمیم‌گیری‌ها به عنوان اعقلا به سیاست کمک کنند.

سرمست بیان داشت: در مورد اصل27  قانون اساسی در حال پیش‌نویس لایحه هستیم که از خانه احزاب هم دعوت می‌کنیم نمایندگان خانه احزاب در این جلسه تدوین پیش‌نویس حضور پیدا کنند تا بتوانیم با همفکری یک لایحه خوب را تنظیم کنیم.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: در خصوص آئین‌نامه چگونگی تامین امنیت راه پیمایی و صدور مجوز برای آن نیز مراحل نهایی خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه احزاب را باید از هم تفکیک دهیم تصریح کرد: خانه احزاب تشکلی صنفی است و بر اساس ماده 2 قانون احزاب مصوب سال 1360 فعالیت می‌کند و محدوده فعالیت آن کاملا مشخص است، اما احزاب بر اساس اساسنامه و قوانین تشکیل می‌شود. 

سرمست افزود: 247 حزب دارای مجوز و شناسنامه دار در کشور داریم و به لحاظ این که این تعداد حزب از یک سو یک نعمت و مزیت برای نظام سیاسی ما است از طرف دیگر نیازمند آسیب شناسی هستیم که به عنوان یک کشور در حال توسعه چه سنخیتی با نظام های حزبی رایج در جهان داریم؟

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در پایان گفت: از منظر جامعه شناختی و زمینه‌های اجتماعی مساعد و نامساعد برای نظام حزبی هم قابل بحث است که چه زمینه‌های مساعد و یا نامساعدی برای کار حزبی در جامعه وجود دارد و جزو استانداردهای کار حزبی است که به عنوان کار بینابینی و نماد جامعه مدنی حلقه واسط بین دولت به معنای سیاست و مردم به عنوان جامعه است.

کد خبر 692859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha