به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حسین میرمحمدصادقی ، دبیر علمی همایش ملی پیشگیری از خشونت؛ چالش ها و راهکارها، امروز(۱۰ اسفند)در سخنانی موضوع همایش را به جهت میان رشته ای بودن آن و حضور جامعه شناسان، روانشناسان و حقوقدانان در کارگاه های آموزشی این همایش مورد توجه قرار داد.
وی با اشاره به برگزاری۴ پیش همایش که آثار خوبی هم داشته و ابراز امیدواری بر اینکه آثار مهمی در اجرا و عمل داشته باشد؛ گزارش داد: ۲۵۰ چکیده مقاله دریافت و توسط کمیته علمی بررسی و در نهایت ۱۵۰ چکیده پذیرفته شد.
میرمحمدصادقی ادامه داد: خشونت، پدیده ای است که از آغاز زندگی بشر و با قتل هابیل توسط قابیل دیده شده و ما از همان زمان با دو نماد بشریت، یکی نماد خشونت و و دیگری نماد مدارا و صلح و سازش مواجه بودیم و از همان زمان این دو نماد بر روی کره خاکی بوده است.
وی افزود: خشونت سالانه جان یک ممیز ۶ دهم میلیون نفر در جهان را می گیرد و اگر صدمات جسمانی ناشی از آن را اضافه کنیم، بیش از این است؛ قربانی خشونت بیش از قربانی بیماری های مهلک و حوادث جاده ای است.
دبیرعلمی این همایش با بیان اینکه موارد زیادی از خشونت را در زندگی مردم می بینیم؛ خشونت هایی که غیرقابل باور است؛ گفت: فردی بعد از ۳۵ سال، شخصی را که از او طلب{ناچیز} داشته به قتل رساند؛ مردم زود دست به یقه و دست به چاقو هستند باید فکری برای پایین بودن آستانه تحمل مردم کرد.
وی خشونت را نقض حقوق طبیعی بشر دانست و با اشاره به اینکه خشونت فراتر از صدمات جسمانی است و می تواند مواردی لفظی و غیرلفظی که احساس حقارت را در طرف مقابل ایجاد کند، باشد ؛ منشأ بعضی خشونت ها را معنوی(مانند خشونت علیه مردم میانمار به دلیل دفاع از اعتقادات شان) و بعضی را دارای مبنای فرهنگی دانست.
میرمحمدصادقی افزود: برای مواجهه با خشونت، اقداماتی از جمله مداخله زودهنگام، تغییر دیدگاه عمومی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، تغییر قوانین، تشویق به مکتوم نماندن خشونت و اطلاع به پلیس لازم است.
وی با تأکید برپیشگیری از خشونت در نظام عدالت کیفری و اشاره به اینکه در دستگاه قضایی معاونت پیشگیری از وقوع جرم هست؛ دیدگاه اسلامی و دینی مبنی بر صلح و مدارا را مورد توجه قرار داد و افزود: هسته اصلی تمام مذاهب نفی خشونت و تشویق به صلح و مدارا است.
نظر شما